5 κοκτέιλ για να δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι

5 κοκτέιλ για να δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι

Οι bartenders ανατρέχουν στα αγαπημένα, κλασικά κοκτέιλ, επαναπροσδιορίζοντάς τα με νέες γεύσεις και σπιτικά σιρόπια και προτείνοντας πέντε συνταγές για να ετοιμάσετε στο σπίτι, τα βράδια που θα έχετε αφήσει τα παιδιά στην γιαγιά και στον παππού...

Tips:

• 1 μεζούρα = 30 ml
• Σε περίπτωση που δεν βρείτε τα παρακάτω ποτά στην κάβα της γειτονιάς σας, ζητήστε αυτά που να πλησιάζουν περισσότερο στη γεύση.

Maita'l Roa Ae! (Mai Tai)

Υλικά:
1 μεζούρα ρούμι Appleton 12 ετών
1 μεζούρα ρούμι JM Rhum
¾ της μεζούρας λάιμ
½ μεζούρα σουμάδα
½ μεζούρα κουρακάο πορτοκαλιού
¼ της μεζούρας ρούμι Smith and Cross
Ζάχαρη άχνη
Διακόσμηση: Βρώσιμη ορχιδέα, βλασταράκι μέντας

Εκτέλεση:
Γεμίστε ένα ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο, ανακατέψτε το και προσθέστε λίγο ακόμα πάγο. Αναμείξτε τα ποτά στο σέικερ και ρίξτε τα στο ποτήρι. Διακοσμήστε με την ορχιδέα και τη μέντα. Πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Carrie Bradshaw

Υλικά:
1 μεζούρα βότκα
½ μεζούρα τζιν
½ μεζούρα Pierre Ferrand Dry Curacao
½ μεζούρα απλό σιρόπι
¾ της μεζούρας φρέσκο χυμό λάιμ
½ μεζούρα οργανικό χυμό cranberry
Λίγο λικέρ Peychaud bitters
Σόδα

Εκτέλεση:
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο, «χτυπήστε» καλά και γεμίστε ένα ψηλό ποτήρι-σωλήνα. Προσθέστε λίγη ακόμα σόδα στο τέλος.

EVR Margarita

Υλικά:
2 μεζούρες τεκίλα
½ μεζούρα νέκταρ αγαύης
1/3 της μεζούρας χυμό λάιμ
Αφρός ιβίσκου ή λεβάντας
Αλάτι χοντρό

Εκτέλεση:
Αναμείξτε τα υλικά σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ και ανακατέψτε καλά. Γεμίστε ένα κουπέ ποτήρι, στο χείλος του οποίου θα έχετε κολλήσει αλάτι (βρέξτε λίγο το χείλος, αναποδογυρίστε το ποτήρι πάνω στο αλάτι και θα κολλήσει). Διακοσμήσετε με αφρό ιβίσκου ή λεβάντας.

Square Garden

Υλικά:
1 φέτα jalapeno
3 φύλλα βασιλικού
1 μεζούρα χυμό από σέλερι
¾ της μεζούρας φρέσκο χυμό λάιμ
¾ της μεζούρας απλό σιρόπι
2 μεζούρες βότκα Square One Botanical

Εκτέλεση:
Λιώστε λίγο το jalapeno στο σέικερ με το γουδοχέρι. Προσθέστε βασιλικό και μέντα και συνεχίστε να πιέζετε λίγο ακόμα για να απελευθερωθούν τα αρώματα. Προσθέστε τα υγρά και «χτυπήστε» δυνατά με πάγο. Γεμίστε ένα ψηλό ποτήρι και διακοσμήστε με φρέσκα μυρωδικά και μία φέτα jalapeno.

Pineapple Saffron Martini

Υλικά:
1,5 μεζούρα βότκα καλής ποιότητας
2,5 μεζούρες φρέσκο χυμό ανανά
1 μεζούρα σιρόπι από σαφράν (*)
¾ της μεζούρας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:
(*) Για το σιρόπι σαφράν, βάλτε δύο κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό σε ένα κατσαρολάκι. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέστε μία πολύ μικρή τσιμπιά από σαφράν. Αφήστε το κατσαρολάκι στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το ένα μπουκάλι και μετά στο ψυγείο.
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Βάλτε πάγο και «χτυπήστε» δυνατά. Γεμίστε ένα παγωμένο ποτήρι για κοκτέιλ. Διακοσμήστε με λίγες κλωστές από σαφράν.

Πηγή: Redbookmag

v