Life & Style Magazine

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Τα μάγια της πεταλούδας» στις 28/10 στο θέατρο OLVIO

Το Mama365 χαρίζει στους τυχερούς αναγνώστες 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Τα μάγια της πεταλούδας» την Κυριακή 28/10 στο θέατρο OLVIO στις 12. 

Δείτε τους νικητές:

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΡΙΤΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΚΟΥΚΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΜΕΤΣΕ ΛΗΔΑ

ΜΠΡΑΤΣΙ ΚΡΕΝΑΡ

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Τα μάγια της πεταλούδας» στις 28/10 στο θέατρο OLVIO

Το έργο «Τα Μάγια της Πεταλούδας» μετά την πρώτη επιτυχημένη σεζόν φέτος, συνεχίζουν για 2η χρονιά στο θέατρο OLVIO από τον Οκτώβριο του 2018, με ένα διαλεχτό καστ συντελεστών (χορευτών και ηθοποιών) κάθε Κυριακή στις 12:00 και τις καθημερινές για σχολεία. 

Λίγα λόγια για το έργο...

Το έργο διαδραματίζεται σ’ έναν αγρό όπου οι πρωταγωνιστές -«έντομα» κινούνται ανάμεσα σε υπερμεγέθεις μαργαρίτες. Ένα ποιητικό τριζόνι που ξέφυγε από κάποιο βιβλίο του Σαίξπηρ και κρύβει τις μαραμένες του φτερούγες πίσω από δανεικά χαμόγελα και αστεία αφηγείται στον ποιητή ετούτη την κρυφή ιστορία:

Μια ολόλευκη πεταλούδα με σπασμένα φτερά πέφτει σε μια φωλιά σκαθαριών. Ο Σκαθαράκος, γιος της Δόνιας Σκαθαρίνας, ερωτεύεται τρελά αυτό το τόσο διαφορετικό πλάσμα. Η Πεταλούδα θα γιατρευτεί γρήγορα και θα πετάξει ψηλά στον ουρανό αφήνοντας το Σκαθαράκο να σέρνεται στη γη απαρηγόρητος.Ο Λόρκα χρησιμοποιεί ένα παραμύθι για να μας πει ότι όλα τα ζωντανά όντα είναι ίδια στην πλάση, και ότι η αγάπη γεννιέται με την ίδια ένταση σε κάθε εκδήλωση της ζωής.

H παράσταση ανεβαίνει σε χορογραφία Κατερίνας Ανδριοπούλου, μουσική Νίκου Δημογιάννη, σκηνικά-κοστούμια Σοφίας Παντουβάκη, φωτισμούς Νίκου Βούλγαρη κι επιμέλεια κειμένων Γιάννη Καλατζόπουλου.

Χορεύουν-ερμηνεύουν: Νατάσα Παπαμιχαήλ, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου, Διονυσία Μπάστα, Αλέξανδρος Λασκαράτος. Αφηγητής: Ασαντούρ Γουντικιάν.

Η μουσική της παράστασης έχει πάρει το πρώτο βραβείο καλύτερου άλμπουμ ambient-instrumental το Φεβρουάριο του 2016 στα διεθνή μουσικά βραβεία Akademia.

Παραγωγή: Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Βοτανικός, (τηλ: 210 34 14 118).

Σημειώνεται ότι οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από 14 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου κάθε Κυριακή στις 12:00.

*Καθημερινές για σχολεία μετά από συνεννόηση.

Λίγα λόγια για την ομάδα X-Art...

Η ομάδα χορού X-Art ιδρύθηκε το 2000 με στόχο την παρουσίαση χοροθεατρικών έργων που απευθύνονται στο παιδί. Ξεκίνησε έτσι την πρώτη προσπάθεια στην Ελλάδα για την εξοικείωση του παιδιού στον κόσμο της τέχνης του σύγχρονου χορού. Το εγχείρημα αποδείχθηκε επιτυχές και η X-Art καθιερώθηκε ως η μοναδική επαγγελματική ομάδα που παρουσιάζει κάθε χρόνο έργα για παιδιά. H παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας», ήταν η πρώτη αμιγώς χορευτική παράσταση για παιδιά στην Ελλάδα.«Τα μάγια της πεταλούδας» του Φ. ΓΚ. ΛΟΡΚΑ, ανέβηκε πρώτη φορά από την ομάδα χορού X-art, την πρώτη επαγγελματική ομάδα επιχορηγούμενη από το ΥΠ.ΠΟ., που εισήγαγε το χοροθέατρο για παιδιά στην Ελλάδα.

Μετατρέποντας το λόγο σε κίνηση, η X-Art θέλει να μυήσει τα παιδιά στο συναρπαστικό κόσμο του χορού, μέσα από παραστάσεις εμπνευσμένες ειδικά για την ηλικία τους. Οι μέχρι σήμερα παραγωγές της X-Art, έχουν χαρακτηριστεί από τον τύπο ως δημιουργίες με υψηλή αισθητική, ποιότητα, ευαισθησία και ομορφιά.

contestreturn
v