Τα μυστικά για το τέλειο φιλί

Τα μυστικά για το τέλειο φιλί

Είτε πρόκειται για το πρώτο φιλί με κάποιον είτε για τα καθημερινά φιλιά με τον σύντροφό σας, η πράξη αυτή συνήθως δημιουργεί εντυπώσεις και μία αίσθηση ευχάριστη που μπορεί να σας ακολουθεί για καιρό.

Το φιλί μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις των ζευγαριών. Όπως λέει ο Michael Christian, καθηγητής και συγγραφέας του βιβλίου Η Τέχνη του Φιλιού, «το φιλί προωθεί τη ρομαντική συμβατότητα. Όσο περισσότερο φιλιούνται οι άνθρωποι, τόσο καλύτερα καταφέρνουν να επικοινωνούν σε ρομαντικό επίπεδο».

Το πρώτο φιλί

Ο Kirkland Desmond, προγραμματιστής στη Φλόριντα, θυμάται το πρώτο φιλί με την γυναίκα του, πριν δέκα περίπου χρόνια. Κάθονταν στον καναπέ, στο καθιστικό των γονιών της, και καθώς έγειρε για να την φιλήσει, έχασε την ισορροπία του και έπεσε κάτω παρασύροντάς την μαζί του.

«Ήμουν τόσο αγχωμένος γιατί ήταν εντελώς έξω από τα κυβικά μου», λέει. «Έτσι, το πρώτο μας φιλί προέκυψε με γέλια! Δέκα χρόνια -και τρία υπέροχα παιδιά- μετά συνεχίζουμε να γελάμε και να φιλιόμαστε με την πρώτη ευκαιρία».
Αν το πρώτο σας φιλί -ή κάποιο από αυτά που ακολούθησαν- δεν ήταν όπως ακριβώς θα θέλατε, συζητήστε το με τον σύντροφό σας, προτείνει ο Michael Christian. Πολλά ζευγάρια διστάζουν να μιλήσουν για τον τρόπο που φιλιούνται από ντροπή ή φόβο μήπως φέρουν τον άλλον σε δύσκολη θέση.

Μην ντρέπεστε, όμως, να λέτε στον σύντροφό σας τι σας αρέσει ή να τον ρωτάτε τι του αρέσει. Μόνο μην το κάνετε ενώ φιλιέστε, ώστε να μην το εκλάβει ο σύντροφός σας ως επίπληξη.

Τα λάθη ανδρών και γυναικών στο φιλί

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ξεκάθαρες προτιμήσεις στο φιλί. Στο τι τους αρέσει, τι τους «ανάβει», αλλά και στον τρόπο που εκείνοι φιλούν.

Ο Christian λέει ότι το μεγαλύτερο λάθος των ανδρών στο θέμα αυτό είναι ότι μπορεί να γίνουν υπερβολικά επιθετικοί με τη γλώσσα τους. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες δεν ανοίγουν αρκετά το στόμα τους.

Και για τα δύο φύλα το νο. 1 παράπονο στο φιλί είναι η έλλειψη ποικιλίας, σύμφωνα πάντα με τον Christian. Συνιστά, λοιπόν, να φιλά κανείς διάφορα σημεία του προσώπου του συντρόφου του και να δίνει ιδιαίτερη σημασία στα αυτιά και στον λαιμό. Προτείνει, μάλιστα, να δαγκώνετε απαλά το κάτω χείλος και να πιπιλάτε ελαφρά τον λοβό του αυτιού του.

Κάντε το αξιομνημόνευτο

Το μυστικό για να κάνετε ένα φιλί αξιομνημόνευτο είναι να ευχαριστήσετε με αυτό τόσο εσάς όσο και τον παρτενέρ σας.

«Βάλτε όλο σας το σώμα στο φιλί σας», λέει η συγγραφέας του βιβλίου Never Kiss a Frog: A Girl's Guide to Creatures from the Dating Swamp, Marilyn Anderson. «Χωρίς λέξεις, τα χείλη σας πρέπει να υπονοούν ότι υπάρχουν περισσότερα να δοθούν από αυτό το φιλί. Και υπάρχουν τρόποι να το διατηρείτε κάθε φορά φρέσκο και να το ανανεώνετε».

Συνιστά, λοιπόν, να ξεκινάτε με απαλά φιλιά στον λαιμό, να ανεβαίνετε προς το αυτί και μετά να κατευθύνεστε στα χείλη. Κάντε μερικά μικρά διαλείμματα και έπειτα επιστρέψτε ξανά στα χείλη.

«Η συμβουλή μου στο φιλί είναι: Βάλτε το χέρι σας στον σβέρκο του παρτενέρ σας», λέει η Anderson. «Αυτό προσθέτει πάθος, σα να λέτε 'δεν το χορταίνω'. Και, ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό σημαίνει τέλειο φιλί».

Όμως, μην βιαστείτε να ανακαλύψετε πού μπορεί να οδηγήσει ένα φιλί. Απολαύστε το για αυτό που είναι.

«Ένα καλό φιλί είναι βαθύ, έχει ψυχή και πρέπει να αποκαλύπτει την αγάπη του ενός για τον άλλον», λέει ο Christian. «Το τέλειο φιλί αποτελεί από μόνο του περιπέτεια, όχι σκαλοπάτι για κάτι παραπάνω».

Πέφτοντας από τα σύννεφα...

Τα καυτά, παθιασμένα φιλιά συνήθως συμβαίνουν νωρίς, στην αρχή μιας σχέσης.

Αργότερα, όταν οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε μακροχρόνιους δεσμούς, συχνά σταματούν να φιλιούνται και χάνουν αυτή την τόσο στενή επαφή. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό Redbook, το 97% των γυναικών λέει ότι δεν φιλά τον σύντροφό του όσο συχνά θα ήθελε.

«Πρέπει να διατηρείτε το φιλί στο παιχνίδι», λέει η Anderson. «Η συναισθηματική αξία του φιλιού είναι το σημείο από το οποίο ξεκινούν όλα και δεν θα πρέπει τα ζευγάρια να το προσπερνούν, απλά και μόνο επειδή είναι πολύ καιρό μαζί».

«Όταν με φιλά η γυναίκα μου, είναι σα να μου λέει 'σ'αγαπώ' χωρίς λέξεις», λέει ο Christian.

Ενώ ο Desmond, υποστηρίζει πως τα φιλιά με την γυναίκα του είναι καλύτερα τώρα, δέκα χρόνια μετά, που γνωρίζουν πλέον τόσο καλά ο ένας τον άλλον. «Στα πρώτα μας φιλιά υπήρχαν φλόγες. Τώρα υπάρχουν βεγγαλικά!».

Πηγή: Webmd

v