Πώς να κάνετε μόνες σας μανικιούρ

Πώς να κάνετε μόνες σας μανικιούρ

Αποφασίσατε να δημιουργήσετε στο σπίτι σας ένα μίνι σαλόνι ομορφιάς; Δείτε βήμα-βήμα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε μόνη σας επαγγελματικό μανικιούρ.

Ξεκινώντας από τα βασικά...

Αν είναι ήδη βαμμένα, ξεβάψτε καλά τα νύχια σας με ασετόν.

Αν στα νύχια έχουν μείνει «κιτρινίλες» από το προηγούμενο μανό, για να τις αφαιρέσετε βουτήξτε τα σε ένα μπολ με διάλυμα από ζεστό νερό, οξυζενέ και μαγειρική σόδα, για ένα λεπτό. Διαφορετικά, βουτήξτε τα απλά σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν τόσο τα νύχια όσο και τα πετσάκια.

Κόψτε τα νύχια σας με ένα ψαλιδάκι. Το πόσο και πώς θα τα κόψετε είναι στο χέρι σας, πάντως τελευταία συνηθίζονται τα σχετικά κοντά νύχια (στο ίδιο ύψος με την άκρη του δακτύλου, δηλαδή), κομμένα σε ευθεία με στρογγυλεμένες γωνίες. Αν έχετε πετσάκια (ή παρανυχίδες) μην τα κόψετε. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο στικ για να τα σπρώξετε προς τα μέσα (αν δεν έχετε τέτοιο στικ, αγοράστε το online από εδώ). Τέλος, λιμάρετε απαλά τα νύχια με μία χάρτινη λίμα για να τελειοποιηθεί το μήκος και το σχήμα τους.

Κάντε καλό μασάζ στα χέρια σας με μία ενυδατική λοσιόν.

Πριν απλώσετε το μανό, βουτήξτε τα ακροδάκτυλά σας σε διάλυμα νερού με λευκό ξύδι. Στη συνέχεια σκουπίστε. Το ξύδι έχει την ιδιότητα να αφαιρεί κάθε λιπαρότητα από κρέμες ή λαδάκια και έτσι δεν δημιουργούνται φουσκαλίτσες όταν απλώνετε το μανό στο νύχι.

Αμέσως μετά, «περάστε» τα νύχια με μία ειδική βάση από καουτσούκ για να κάνετε το μανό σας να διαρκέσει περισσότερο. Οι κορυφαίοι nail artists του εξωτερικού προτιμούν την Orly Bonder, η οποία λένε ότι αιχμαλωτίζει το μανό όσο καμία άλλη (αγοράστε την από εδώ.)

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε να βάφετε τα νύχια σας. Ακολουθήστε το παρακάτω διάγραμμα για να βάψετε τα νύχια σας με την ακριβή τεχνική που ακολουθούν οι επαγγελματίες.

Βουτήξτε τις άκρες των δακτύλων σας σε μπολ με παγωμένο νερό για 3 λεπτά, για να στεγνώσουν τα βαμμένα νύχια. Στη συνέχεια αφήστε τα δύο λεπτά να στεγνώσουν με τον αέρα και είναι έτοιμα!

Αν σας έχουν ξεφύγει μπογιές στο δέρμα γύρω από το νύχι, καθαρίστε τις βουτώντας ένα μικροσκοπικό πινελάκι σε ασετόν.

...πώς θα γίνετε Pro

Σχέδιο «δίχτυ»

Για να κάνετε το σχέδιο «δίχτυ» στο νύχι σας, αφού περάσετε το βασικό μανό, καλύψτε το νύχι με ένα κανονικό, λεπτό διχτάκι και περάστε ακριβώς από πάνω είτε κάποιο άλλο, πιο έντονο μανό είτε π.χ. χρυσόσκονη, όπως στη φωτογραφία.

Εργαλείο για βουλίτσες

Για να κάνετε σχέδιο με βουλίτσες πάνω στο μανό σας, τοποθετήστε μία καρφίτσα με πλατύ κεφάλι στην γόμα ενός μολυβιού και βουτήξτε την στο χρώμα που θέλετε.

Σχέδιο «καρδούλα»

Για να φτιάξετε μία καρδούλα στο νύχι σας, βουτήξτε την άκρη μιας οδοντογλυφίδας στο χρώμα που προτιμάτε και κάντε δύο βουλίτσες πάνω στο νύχι. Στη συνέχεια ενώστε τις όπως στη φωτογραφία.

Γαλλικό μανικιούρ

Για ολόισιο γαλλικό μανικιούρ χρησιμοποιήστε τις διαφανείς άκρες από αδιάβροχα τσιρότα, όπως στη φωτογραφία.

Σχέδιο «ρίγες»

Χρησιμοποιώντας πάρα πολύ λεπτές αυτοκόλλητες ταινίες, μπορείτε να κάνετε εντυπωσιακά σχέδια με ρίγες στα νύχια σας, όπως τα παρακάτω:

Πηγή: BuzzFeed

v