Στην αγκαλιά του Χαμόγελου του Παιδιού η μικρή "Μαρία"

Στην αγκαλιά του Χαμόγελου του Παιδιού η μικρή Μαρία

Τέλος φαίνεται πως παίρνει σιγά-σιγά η περιπέτεια 4χρονου κοριτισιού που απασχόλησε έντονα το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες. Η μικρή "Μαρία", η οποία είχε πέσει θύμα απαγωγής από ζευγάρι Ρομά, εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη στα Φάρσαλα, μετά από έφοδο της αστυνομίας σε καταυλισμό, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την προστασία του Χαμόγελου του Παιδιού.

Η μικρή, η οποία υποβλήθηκε σε εξέταση DNA βρέθηκε πως δεν ήταν παιδί του ζευγαριού των Ρομά. Μάλιστα, όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα, από έρευνες, οι Ρομά είχαν απαγάγει το παιδί από τους γονείς του όταν ήταν μόλις 15 ημερών και, υπό άγνωστες συνθήκες, είχαν καταφέρει να πάρουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων και τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού.

Το ζευγάρι θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή Λάρισας, ενώ σε βάρος του έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση. Μέσα στη μέρα, μάλιστα, θα δημοσιευτούν και φωτογραφίες τους.

Όσο για την 4χρονη, η ιστορία της οποίας έχει συγκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι καλά στην υγεία της, βρίσκεται υπό την φροντίδα του Χαμόγελου του Παιδιού, ενώ η ελπίδα είναι να βρεθούν κάποια στιγμή και οι βιολογικοί της γονείς. Για την ακρίβεια, ο οργανισμός έχει μέχρι στιγμής δεχθεί περισσότερες από 8.000 κλήσεις, από γονείς τα παιδιά των οποίων εξαφανίστηκαν και οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν αρκετές ομοιότητες με τη μικρή Μαρία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο τύπο που δημοσίευσε πριν λίγη ώρα το Χαμόγελο του Παιδιού, "θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η 4χρονη μικρή «Μαρία» είναι καλά, βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο μέχρι να ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις και σύντομα θα βρίσκεται σε κάποιο από τα σπίτια μας.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τα μηνύματα, τις κλήσεις και τις πληροφορίες που μας δίνετε στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, στο email [email protected] και στα κοινωνικά δίκτυα μας. Όλες οι πληροφορίες προωθούνται στις αρμόδιες αρχές, όπου αξιολογούνται κι ελέγχονται, ώστε να βρεθεί η οικογένειά της. Επίσης, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τις ευχές και τα λόγια στήριξης προς τη μικρή Μαρία."

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v