5 καταστήματα παιχνιδιών για ξεχωριστά παιδικά δώρα

5 καταστήματα παιχνιδιών για ξεχωριστά παιδικά δώρα

Αναζητάτε ένα πιο «ψαγμένο» δώρο για το παιδί σας; Ένα παιχνίδι που πραγματικά θα διεγείρει τη φαντασία και θα του δώσει τη δυνατότητα να ξετυλίξει τη δημιουργικότητά του; Σας παρουσιάζουμε πέντε από τα αγαπημένα μας παιχνιδάδικα, στα οποία βρίσκουμε κυριολεκτικά τα πάντα. Μας κοστίζουν βέβαια κάτι παραπάνω, αλλά αξίζουν τον κόπο!

Early Learning Center

(φωτό: Φουσκωτό τέρμα, 3 ετών+, τιμή: 39 ευρώ)

Τα καταστήματα ELC ήρθαν από την Αγγλία πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα φέρνοντας πραγματικά νέο αέρα στην αγορά παιδικών παιχνιδιών. Στα καταστήματα θα βρείτε ασφαλή, υψηλής ποιότητας παιχνίδια που σκοπό πάντα έχουν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις ικανότητες και δεξιότητες τους. Έχουν, άλλωστε, κατασκευαστεί με τη συμβολή εξειδικευμένων παιδαγωγών, νηπιαγωγών, ψυχολόγων, Παιδιάτρων και παιδιών. Μάλιστα, τα παιδιά ενθαρρύνονται από τους πωλητές να παίζουν και να δοκιμάζουν τα παιχνίδια επί τόπου, εξηγώντας παράλληλα στους γονείς το ρόλο του κάθε παιχνιδιού.

Με όμορφα σχέδια και χαρούμενα χρώματα, καλύπτοντας τα υψηλότερα κριτήρια αξιολόγησης ασφάλειας, τα παιχνίδια ELC συναρπάζουν τα παιδιά με την τεράστια ποικιλία τους και με την ψυχαγωγία που τους προσφέρουν. Από αυτά ξεχωρίζουν αναμφίβολα τα παιχνίδια που αναδεικνύουν τα καλλιτεχνικά ταλέντα των παιδιών (μουσική, ζωγραφική, εικαστικά), καθώς και τα παιχνίδια εξωτερικών χώρων.

Το Παιχνίδι

Η αλυσίδα καταστημάτων «Το Παιχνίδι» μετρά 35 χρόνια ζωής, κατά τα οποία προσφέρει παιχνίδια εξαιρετικής ποιότητας, με εκπαιδευτικά και οικολογικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερη αισθητική. Συνεργάζεται με 40 διεθνείς οίκους επιλεγμένων παιχνιδιών, όλα εκ των οποίων ανταποκρίνονται στις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 6 καταστήματα παιχνιδιών «Το Παιχνίδι» στην Αττική και ένα στον Βόλο.

Στο Παιχνίδι, πέρα από τεράστια ποικιλία -προφανώς- σε παιχνίδια και δη ξύλινα, θα βρείτε αμέτρητα ποδηλατάκια, μεγάλη ποικιλία σε κουκλόσπιτα, παιδικά μουσικά όργανα, αλλά και όμορφα διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο.

Το Παιδαγωγικό Παιχνίδι

(φωτο: Επιτραπέζιο «Μπορώ να μετρώ», τιμή: 53 ευρώ)

Το κατάστημα «Το Παιδαγωγικό Παιχνίδι», στον πεζόδρομο της Κάνιγγος, δραστηριοποιείται όχι μόνο σε αυτό που λέει το όνομά του (παιδαγωγικά παιχνίδια), αλλά και σε παιχνίδια και προϊόντα που διατίθενται σε σχολεία και παιδότοπους. Έτσι, στο κατάστημα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε συμβολικά παιχνίδια (π.χ. η κουζίνα, το μπακάλικο, παιχνίδια σχετικά με την καθαριότητα), πρωτότυπα επιτραπέζια ακόμα και για μικρές ηλικίες, μεγάλη ποικιλία σε παζλ, εργονομικά έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο και οικολογικούς τάπητες για ανέμελο παιχνίδι. Εκεί θα βρείτε, τέλος, και πάρα πολλά υλικά για ζωγραφική και χειροτεχνίες.

Το Σπίτι της Χαράς

(φωτό: Plan toys – Κάκτος ισορροπίας, ηλικία 3 ετών+, τιμή: 21,60 ευρώ)

Το Σπίτι της Χαράς, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, αυτοχαρακτηρίζεται «παιδικός πολυχώρος» και όχι άδικα, αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόξενο κατάστημα από το οποίο δύσκολα «ξεκολλάνε» τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά. Μάλιστα, αρκετά συχνά πραγματοποιούνται εκεί εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις από παιδοψυχολόγους, θεατρικά παιχνίδια, κατασκευές κ.λ.π.

Στο Σπίτι της Χαράς θα βρείτε, λοιπόν, πολλά αξιόλογα παιδικά βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, όλα τα παιχνίδια Plan Toys, πατίνια & αξεσουάρ Micro, ποδήλατα Radio Flyer & United και μάλιστα στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Από εκεί μπορείτε ακόμα να παραγγείλετε όμορφα διακοσμητικά τοίχου (π.χ. καδράκια) για το παιδικό δωμάτιο, δια χειρός Λέλας Στρούτση.

Ανέμη

(φωτό: Τόμπογκαν «Το κοτέτσι» της Djeco, ηλικία από ενός έτους, τιμή: 34 ευρώ)

Τα καταστήματα «Ανέμη» αποτελούν άκρως ποιοτική πρόταση καταστημάτων παιδικών παιχνιδιών και επίπλων για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η εταιρία, η οποία μετρά πλέον 6 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, συνεργάζεται με τα κορυφαία εργοστάσια παραγωγής παιχνιδιών, όπως Haba, Kookoo, Mojo, ενώ διαθέτει ποικιλία και σε δώρα ενηλίκων και σε εποχιακά.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθούμε και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας Ανέμη, το toys.gr, στο οποίο θα βρείτε όλα τα προϊόντα (και ακόμα περισσότερα από αυτά που υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα), καθώς και τακτικές προσφορές σε πολλά είδη.

v