Ελαιόλαδο: 20 χρήσεις -εκτός κουζίνας- που δεν έχετε φανταστεί!

Ελαιόλαδο: 20 χρήσεις -εκτός κουζίνας- που δεν έχετε φανταστεί!

Ελαιόλαδο υπάρχει σε όλες τις ελληνικές κουζίνες. Αφού διαβάσετε το παρακάτω, όμως, θα αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε και σε άλλους χώρους, εντός και εκτός σπιτιού. Δείτε με ποιους ακόμα τρόπους μπορεί να σας φανεί χρήσιμο το ελαιόλαδο:

1. Καθαρίζει το γράσο από τα χέρια

Τρίψτε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι στα χέρια σας για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από γράσο.

2. Αφαιρεί τσίχλα από τα παπούτσια

Αν έχει κολλήσει τσίχλα στα παπούτσια σας, βουτήξτε μία λεπτή πετσέτα σε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια κρατήστε το με πίεση, για μερικά λεπτά, στο σημείο του παπουτσιού που έχει κολλήσει η τσίχλα. Η κόλλα της τσίχλας θα αρχίσει να φθείρεται και έτσι θα μπορείτε να την τραβήξετε πιο εύκολα.

3. Διατηρεί τα κουζινικά σε καλή κατάσταση

Τρίψτε με ελαιόλαδο κουζινικά είδη όπως ξύλα κοπής, μπολ για σαλάτες και μαντεμένιες κατσαρόλες για να τα κάνετε να δείχνουν σαν καινούργια.

4. Ξεκολλάει τα αυτοκόλλητα των παιδιών

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω στο αυτοκόλλητο (όπου κι αν το έχει κολλήσει το παιδί) και αφήστε το εκεί για μερικά δευτερόλεπτα, πριν αρχίσετε να το ξεκολλάτε.

5. Μπορεί να χρησιμεύσει σε μία αυτοσχέδια λάμπα!

Σε μία διακοπή ρεύματος που χρειάζεστε άμεσα φως, γεμίστε ένα μπολ με ελαιόλαδο, βάλτε μέσα τη μία άκρη από ένα φυτίλι (μπορεί να είναι κομμάτι 100% βαμβακερού σπάγκου) και ανάψτε την άλλη.

6. Αποτρέπει το κόλλημα

Καλύψτε με ελαιόλαδο κουτάλια ή δοσομετρητές πριν τα φέρετε σε επαφή με τροφές που κολλάνε, όπως το μέλι.

7. «Χαλαρώνει» τα φερμουάρ

«Περάστε» τα μεταλλικά φερμουάρ σας, από πάνω μέχρι κάτω, με ελαιόλαδο για να ανοιγοκλείνουν πιο εύκολα.

8. Δίνει λάμψη στα φυτά εσωτερικού χώρου

Αν έχετε φυτά εσωτερικά χώρου, τρίψτε απαλά τα φύλα τους με ένα πανί πάνω στο οποίο έχετε ρίξει λίγο ελαιόλαδο και θα τα δείτε να γυαλίζουν και να δείχνουν πιο υγιή!

9. Γυαλίζει τα έπιπλα

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας και τρίψτε με αυτό τα ξύλινα έπιπλα για να γυαλίσουν.

10. Διώχνει τους τυφλοπόντικες από τον κήπο

Αν ζείτε σε αγροτικές περιοχές είναι πολύ πιθανό να έχετε τακτικές επισκέψεις από τυφλοπόντικες στους κήπους σας. Για να τους κρατήσετε σε απόσταση, μουλιάστε ένα πανί σε ελαιόλαδο και «χώστε» του στις τρύπες από όπου μπαινοβγαίνουν. Οι τυφλοπόντικες δεν αντέχουν τη μυρωδιά του ελαιόλαδου.

11. Ανανεώνει τα δερμάτινα είδη

Απλώστε λίγο ελαιόλαδο σε παλιά δερμάτινα τζάκετς ή και σε τσάντες και θα τα κάνετε να δείχνουν σαν καινούργια!

12. Αποτρέπει το θάμπωμα

Τρίψτε ελαιόλαδο σε ανοξείδωτες επιφάνειες και μπρούτζινα αντικείμενα, σκουπίστε τα με στεγνό ύφασμα και θα λάμψουν αμέσως!

13. Καθαρίζει τα εργαλεία του κήπου

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας και καθαρίστε με αυτό τα εργαλεία της κηπουρικής. Θα απομακρύνει άμεσα το χώμα και τις βρωμιές και θα τα γυαλίσει.

14. Καταπολεμά την τριχόπτωση των γατών

Φήμες λένε πως αν προσθέτετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στο φαγητό της γάτας σας, η απώλεια του τριχώματός της θα είναι πολύ μικρότερη, ενώ η γούνα της θα αρχίσει να δείχνει πολύ πιο λαμπερή.

15. Ανακουφίζει τις πατούσες των σκύλων

Ειδικά το καλοκαίρι που τα σκυλιά πατούν σε καυτό, από τη ζέστη, έδαφος, λίγο ελαιόλαδο είναι ό,τι πρέπει για να ανακουφίζονται οι πατούσες τους.

16. Γυαλίζει τα παπούτσια

Όπως και με τα δερμάτινα, έτσι και με τα παπούτσια το ελαιόλαδο προσφέρει λάμψη! Σκουπίστε το μετά με ένα απαλό, στεγνό πανί.

17. Γυαλίζει τα πατώματα

Τρίψτε λίγο ελαιόλαδο στα ξύλινα πατώματα με ένα μαλακό, στεγνό πανί. Στη συνέχεια σκουπίστε καλά και πολλές φορές την επιφάνεια με ένα άλλο στεγνό πανί, μέχρι να σταματήσει να γλυστρά.

18. Αποτελεί συστατικό για σαπούνι

Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας σαπούνι στο σπίτι, το ελαιόλαδο αποτελεί εξαιρετικά απαλό, καταπραϋντικό και εντελώς φυσικό συστατικό. Δείτε πώς θα φτιάξετε σαπούνι με ελαιόλαδο σε παλαιότερο άρθρο του Mama365.

19. Μειώνει τα τριξίματα

Λίγα λάδι στους μεντεσέδες θα σας δώσει τη λύση στα ενοχλητικά τριξίματα.

20. Γυαλίζει τα ανοξείδωτα

Διώξτε τις δαχτυλιές από τις ανοξείδωτες συσκευές τρίβωντάς τις με ένα πανάκι στο οποίο έχετε ρίξει λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: iVillage

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v