Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού: Βραβεία Unicef 2013

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού: Βραβεία Unicef 2013

Σε μία όμορφη εκδήλωση με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού μας προσκάλεσε η Unicef με σκοπό να τιμήσει τη σπουδαιότητα της ημέρας, αλλά και να βραβεύσει παιδιά και ενήλικες που ο καθένας με τον δικό τους τρόπο έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την καταπολέμηση της βίας, του ρατσισμού και των διακρίσεων, ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Άλλωστε, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών και σε όλον τον κόσμο λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις και καμπάνιες με στόχο την ευαισθητοποίηση απέναντι σε κάθε μορφή βίας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της Unicef Ελλάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους», παιδιά από σχολεία όλης της χώρας, με την αθωότητα και τον αυθορμητισμό τους, ετοίμασαν αφίσες, παραμύθια, βιβλία και εφημερίδες με κεντρικό άξονα τα Δικαιώματα των Παιδιών, τα οποία βραβεύθηκαν για τα συγκινητικά τους μηνύματα. Δείτε ποια σχολεία κέρδισαν τα πρώτα βραβεία από τη Unicef:

Νηπιαγωγεία Αφίσες – 1ο Βραβείο: 5ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής

 

Δημοτικά Αφίσες – 1ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια «Μαντουλίδη» Θεσσαλονίκης

Παραμύθια – 1ο Βραβείο: Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Βιβλία, Εφημερίδες – 1ο Βραβείο: 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Αξίζει να αναφερθεί ότι για τη σημαντική δράση τους στην καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων και στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών βραβεύθηκαν και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, για το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας, καθώς και ο καθηγητής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης κ. Αυξέντιος Καλαγκός, για τις δωρεάν σωτήριες επεμβάσεις σε χιλιάδες άπορα παιδιά σε όλον τον κόσμο.

Τα έργα όλων των παιδιών, βραβευμένων και μη, εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου από σήμερα, Τρίτη 19 Νοεμβρίου (ώρες: 17.00-20.00) έως και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου (ώρες: 11.00-14.00 και 17.00-20.00), με ελεύθερη είσοδο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v