Ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας μας δείχνει πώς να φτιάξουμε την πιο εύκολη βασιλόπιτα

Ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας μας δείχνει πώς να φτιάξουμε την πιο εύκολη βασιλόπιτα

Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα δεν γίνεται! Γι'αυτό και εμείς φροντίσαμε να βρούμε την καλύτερη αλλά και πιο εύκολη συνταγή, για να ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Ο διάσημος Pastry Chef Διονύσης Αλέρτας (*) μας υποδέχθηκε στο ζαχαροπλαστείο του Ivoire Patisserie, στο Χαλάνδρι, για να μας δείξει πώς θα φτιάξουμε εύκολα την πιο νόστιμη βασιλόπιτα! Δείτε το video:

 

Υλικά (για 10 μερίδες):

240 γρ. αλεύρι
5 γρ. baking powder
230 γρ. κρόκους αυγών
90 γρ. βούτυρο αγελαδινό (35% λιπαρά), λιωμένο
315 γρ. ζάχαρη
90 γρ. κρέμα γάλακτος
90 γρ. χυμό πορτοκαλιού (φρέσκο ή συσκευασμένο)
2 βανίλιες (κλωναράκια)
100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα (ανάλατα και σπασμένα σε μικρά κομματάκια)
80 γρ. σταφίδες (ή cranberries ή φρούτα κονφί)
Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Χρήσιμα tips:

-Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος, πριν βάλετε την βασιλόπιτα.
-Ψήνετε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά (ή μέχρι να αποκτήσει η βασιλόπιτα όμορφο, χρυσαφί χρώμα), στη μεσαία σκάλα του φούρνου, πάνω-κάτω με αέρα.
-Μπορείτε να ψήσετε σε ταψί με τσέρκι ή σε στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 28 εκ. και ύψους 4 εκ.

Προσοχή: Για να μη σας «φουσκώνει» και «ανοίγει» η βασιλόπιτα ψήνετε πάντα σε χαμηλή φωτιά και φροντίστε η ζύμη να απέχει αρκετά από το χείλος του ταψιού, ώστε να μην ξεχειλίσει καθώς ψήνεται.

(*) Ο Διονύσης Αλέρτας είναι συνιδιοκτήτης και chef patissier του ζαχαροπλαστείου Ivoire Patisserie. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές μαγειρικής και διαιτολογίας, ενώ από τα 19 του εργάζεται ως ζαχαροπλάστης στα κορυφαία ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια της Αθήνας.

Ivoire Patisserie: Παπανικολή 56-58, Χαλάνδρι, τηλ. 210 674 8447.

v