Παραστάσεις-υπερπαραγωγές που αξίζει να δείτε το 2014

Παραστάσεις-υπερπαραγωγές που αξίζει να δείτε το 2014

Θεατρικές παραστάσεις και άλλα εντυπωσιακά θεάματα έρχονται, μέσα στη νέα σεζόν, για να κλέψουν τις εντυπώσεις και να εισχωρήσουν στην πολιτιστική ατζέντα της πόλης. Εμείς ήδη ξεχωρίσαμε πέντε παραστάσεις και σας τις προτείνουμε... προκειμένου να κλείσετε έγκαιρα εισιτήρια για τις επόμενες εξόδους σας!

Cats, Βadminton

Το Cats, δημιουργία του κορυφαίου συνθέτη Andrew Lloyd Weber, συνδυάζει με εκρηκτική διάθεση μουσική, χορό, τραγούδι και... ποίηση! Κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην ιστορία των μιούζικαλ, αφού από την πρεμιέρα του το 1981 ως σήμερα, αποθεώθηκε από 50.000.000 θεατές και 300 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Παιχνιδιάρικο, αστείο, τρυφερό και πέρα για πέρα απολαυστικό, πρόκειται για ένα θεατρικό φαινόμενο, το οποίο μάλιστα έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με επτά βραβεία Tony, δύο βραβεία Laurence Olivier και δύο βραβεία Grammy. Η φετινή παράσταση στηρίζεται στην εμπνευσμένη σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Royal Shakespeare Company, του Εθνικού θεάτρου της Αγγλίας και του Haymarket Theatre, όσο και στις χορογραφίες της εξαιρετικής Gillian Lynne.

Σκηνοθεσία: Trevor Nunn
Πού: Θέατρο Badminton (Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, τηλ. 210 88 40 600)
Πότε: από 26/2 έως 15/3
Εισιτήρια: Από 15 έως 70 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση εισιτηρίων στο badmintontheater.gr.

Τρωικός πόλεμος, Παλλάς

Ένα πραγματικό υπερθέαμα με ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες που θα συναρπάσει τα παιδιά και θα γοητεύσει τους μεγάλους. Ο λόγος για μία θεαματική "τοιχογραφία" που αφηγείται ολόκληρο το μύθο του Τρωικού Πολέμου, από το μήλο της Έριδας μέχρι τον Δούρειο Ίππο. Βασισμένη στη Μυθολογία και τους αρχαίους τραγικούς, αλλά προσαρμοσμένη και στο απλό σημερινό ιδίωμα, η αφήγηση συνδυάζει το ρομαντικό δράμα με το κινηματογραφικό σασπένς. Όλα αυτά μέσα στο σύγχρονο αισθητικό κλίμα, που αξιοποιεί ακόμα και τις πολεμικές τέχνες, χωρίς να προδίδεται το ήθος και το πνεύμα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και τέχνης. Πρωταγωνιστούν οι: Αντίνοος Αλμπάνης, Μάξιμος Μουμούρης, Δούκισσα Νομικού, Γιώργος Νούσης και Ντορέτα Παπαδημητρίου.

Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου
Πού: Παλλάς, CityLink (Βουκουρεστίου 5, τηλ. 210 3213100)
Πότε: από 8/2
Εισιτήρια: Από 15 έως 20 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο ellthea.gr και στο tickethour.com.

Μάκμπεθ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Mία από τις συναρπαστικότερες όπερες του Βέρντι, τον Μάκμπε,θ υποδέχεται η Εθνική Λυρική Σκηνή. Βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό του Σαίξπηρ, η σημαντικότερη νεανική όπερα του Βέρντι προσφέρει σπάνια ψυχογραφήματα κυρίως των βασικών ρόλων, του στρατηγού Μάκμπεθ και της συζύγου του, δύο αδίστακτων χαρακτήρων που μετέρχονται κάθε μέσου προκειμένου να αναρριχηθούν στο θρόνο της Σκωτίας. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύουν οι βαρύτονοι Δημήτρης Τηλιακός, Δημήτρης Πλατανιάς και Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ενώ τη λαίδη Μάκμπεθ υποδύονται η Δήμητρα Θεοδοσίου και η Τατιάνα Μελνιτσένκο.

Σκηνοθεσία: Λορέντζο Μαριάνι
Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη τηλ. 210 88 40 600)
Πότε: από 17/1 έως 26/1
Εισιτήρια: Από 22 έως 70 ευρώ (παιδικό 13 ευρώ)

Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση εισιτηρίων στο megaron.gr. (Προπώληση, επίσης, στα ταμεία του Θεάτρου "Ολύμπια", Ακαδημίας 59-61, τηλ 210 3662100)

Ο Φιλάργυρος, Εθνικό Θέατρο

Ο ήρωας του Μολιέρου, ο τυραννικός Αρπαγκόν, ζει με τον νοσηρό φόβο ότι θα του κλέψουν τα χρήματά του, έρμαιο της αδυναμίας του και της ναρκισσιστικής προσήλωσης στον εαυτό του και στην περιουσία του. Μόνη χαρά στην θλιβερή καθημερινότητά του είναι η καταμέτρηση των κρυμμένων λιρών του, καθώς και οι κερδοφόροι γάμοι που σχεδιάζει για τα παιδιά του, τον Κλεάνθη και τη Λίζα, χωρίς να υπολογίζει τις δικές τους επιθυμίες. Όταν, όμως, αποφασίζει να παντρευτεί την όμορφη Μαριάννα, που είναι ερωτευμένη με τον γιο του, τα πράγματα περιπλέκονται. Η μουσική της παράστασης είναι του Κωστή Μαραβέγια ενώ πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μπέζος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Παναγιώτης Κατσώλης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη κ.α.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Πού: Εθνικό Θέατρο (Αγίου Κωνσταντίνου 22-2, τηλ. 210 5288100)
Πότε: από 7/12 έως 16/2
Εισιτήρια: Από 10 έως 25 ευρώ (κάρτα ανέργων 5 ευρώ, κάθε Τρίτη και Πέμπτη γενική είσοδος 13 ευρώ)

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 210 5288173 και στο ticketservices.gr.

Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο, Badminton

Η παράσταση «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» είναι ένα φιλόδοξο ελληνικό μιούζικαλ πάνω στην πολυτάραχη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο. Η Μαρινέλλα συναντά επί σκηνής μια άλλη γυναίκα θρύλο, η οποία υπήρξε πρότυπο και έμπνευσή της σε ολόκληρη την καλλιτεχνική της πορεία. Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από τη μυθιστορηματική ζωή της Βέμπο και η Μαρινέλλα αγκαλιάζει το χθες ξαναδίνοντας φωνή και ζωή στον κόσμο της «τραγουδίστριας της νίκης». Δίπλα στη Μαρινέλλα-Βέμπο, ο Τραϊφόρος του Χρήστου Στέργιογλου, ο Παυλάρας του Αντώνη Λουδάρου κι ένα καστ 50 ηθοποιών και τραγουδιστών, βοηθούν να ξεδιπλωθεί όλο το κουβάρι μιας σύνθετης προσωπικότητας και μιας εποχής που αγγίζει τα όρια του θρύλου.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Πού: Θέατρο Badminton (Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, τηλ. 210 88 40 600)
Πότε: από 22/1 έως 9/2
Εισιτήρια: Από 10 έως 45 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση εισιτηρίων στο badmintontheater.gr.

v