Χειροποίητες αποκριάτικες στολές: 8 ιδέες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!

Χειροποίητες αποκριάτικες στολές: 8 ιδέες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Απόκριες ξεκινά, οι προσκλήσεις για τα πρώτα πάρτυ-μασκέ έχουν καταφθάσει και τα περισσότερα παιδιά έχουν ήδη αποφασίσει τι στολή θέλουν να φορέσουν φέτος. Πριν, όμως, σπεύσετε να τους την αγοράσετε, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω χειροποίητες στολές, γιατί κάτι μας λέει πως μόλις τις δουν... θα αλλάξουν γνώμη!

Σαλιγκάρι

Τι θα χρειαστείτε: Μπόλικο καφέ χαρτί χειροτεχνίας, χαρτόνι, αυτοκόλλητη ταινία, στέκα, αφρώδεις μπάλες, κορδέλα, κόλλα σιλικόνης.

Τι θα κάνετε: Κάντε ρολό τσαλακώνοντας το χαρτί χειροτεχνίας, ώστε να γίνει ένα μεγάλο σπιράλ και κολλάτε το σε σημεία με την κόλλα σιλικόνης. Στην εσωτερική πλευρά, αυτή που θα ακουμπά στην πλάτη του παιδιού, κολλήστε το χαρτόνι, και σε αυτό δύο κορδέλες για να στερεώνεται το «κέλυφος» του σαλιγκαριού σαν σάκα. Στη συνέχεια κάντε με το χαρτί δύο «στριφτάρια», σε σχήμα κώνου, και κολλήστε στις μύτες τους τις αφρώδεις μπάλες. Στη συνέχεια, κολλήστε τα δύο «κέρατα» του σαλιγκαριού στη στέκα. Τα βασικά αξεσουάρ της στολής είναι έτοιμα!

Hobbit

Τι θα χρειαστείτε: Παντελόνι, λευκό πουκάμισο και γιλέκο σε γκρι χρώμα. Ύφασμα σε σκούρο πράσινο χρώμα, νήμα σε μορφή γούνας για να κολλήσετε στις σαγιονάρες και... ένα ζευγάρι παιδικές σαγιονάρες.

Τι θα κάνετε: Ντύστε το παιδί όπως στη φωτογραφία και στερεώστε το πράσινο ύφασμα σαν κάπα με μία εντυπωσιακή καρφίτσα. Τέλος, ράψτε ή κολλήστε κομμάτια νήματος σε μορφή γούνας στις σαγιονάρες, για τα τριχωτά πόδια του Χόμπιτ!

Φρόντο

Τι θα χρειαστείτε: Μακρύ καφέ ύφασμα για τη μπέρτα, μακριά βερμούδα και ένα μπεζ σακάκι με κουμπιά (για μέσα από τη μπέρτα). Καφέ νήμα σε μορφή γούνας (όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε για το Χόμπιτ) και σαγιονάρες. Και, φυσικά, μία αλυσίδα με ένα μεγάλο δαχτυλίδι!

Τι θα κάνετε: Ντύστε το παιδί όπως στη φωτογραφία, στερεώνοντας τη μπέρτα με μία κόπιτσα, κολλήστε τη γούνα στις σαγιονάρες για τα τριχωτά πόδια του Φρόντο και πριν του φορέσετε τη μπέρτα, περάστε στο παιδί και μία μαύρη τσάντα χιαστί. Έτοιμο! Φοβερή η μικρή;

Λαχανόπαιδο

Τι θα χρειαστείτε: Ένα μεγάλο χαρτόκουτο που θα αποτελέσει τη συσκευασία του «λαχανομωρού» σας, ένα μεγάλο κομμάτι υφάσματος για να καλύψει το καθισματάκι του μωρού, μπόλικο κίτρινο νήμα πλεξίματος για τα μαλλιά, ροζ κορδέλα για τα κοτσιδάκια, ένα μάλλινο σκουφάκι, ένα χαριτωμένο πουπέ φόρεμα και μπογιά.

Τι θα κάνετε: Καταρχήν βάψτε το χαρτόκουτο έτσι ώστε να είναι ίδιο με αυτό της πραγματικής συσκευασίας του λαχανόπαιδου, και κόψτε ένα μεγάλο «παράθυρο» στο μπροστινό μέρος. Καλύψτε το κάθισμα του μωρού (μπορεί να είναι το κάθισμα του καροτσιού) με ένα έγχρωμο ύφασμα, και τοποθετήστε από πάνω το χαρτόκουτο. Για την περούκα περάστε στο σκουφάκι του μωρού μπόλικο κίτρινο νήμα για πλέξιμο, έτσι ώστε να μοιάζει μαλλιά –φτιάξτε και κοτσιδάκια. Ντύστε το παιδί με το φορεματάκι, φορέστε του και το σκουφάκι και είναι έτοιμο! Απίθανο;

Ποπάϋ

Τι θα χρειαστείτε: Μαύρο μακρυμάνικο φορμάκι, κόκκινο τετράγωνο μαντήλι, ύφασμα σε nude χρώμα, μία ψεύτικη πίπα, μεγάλα κίτρινα κουμπιά, μπλε παντελόνι, μία κονσέρβα με σπανάκι (κλειστή), καπελάκι ναύτη με λαστιχάκι που πιάνει κάτω από το κεφάλι.

Τι θα κάνετε: Τυλίξτε το κάτω μέρος από τα μανίκια με το nude ύφασμα, ώστε να μοιάζει με μπράτσα του Ποπάϋ. Ράψτε μερικά μεγάλα κίτρινα κουμπιά στο μπροστινό μέρος από το μαύρο φορμάκι και, αφού ντύσετε το παιδί, βάλτε του και το κόκκινο μαντήλι. Κολλήστε πάνω στην πιπίλα του, κατά προτίμηση με κόλλα σιλικόνης, την ψεύτικη πίπα (όσο πιο ελαφριά τόσο καλύτερα) και φορέστε του το καπέλο του ναύτη. Για τις ανάγκες της φωτογράφισης έχετε δίπλα στο παιδί και μία κονσέρβα σπανάκι!

Σακουλίτσες με καραμελίτσες

Τι θα χρειαστείτε: Μία μεγάλη διάφανη πλαστική σακούλα, μικρά πολύχρωμα μπαλόνια σε διάφορα χρώματα, κόκκινη κορδέλα, μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο για να γράψετε τα συστατικά του περιεχομένου της σακούλας!

Τι θα κάνετε: Φουσκώστε ένα προς ένα τα μπαλόνια (με μία τρόμπα θα το κάνετε πιο εύκολα και γρήγορα). Με τον μαρκαδόρο γράψτε τα συστατικά έξω από την σακούλα. Στη συνέχεια κάντε τρύπες στη σακούλα για να περνούν τα χέρια και τα πόδια του παιδιού. Βάλτε το παιδί να «φορέσει» τη σακούλα και γεμίστε τη με τα μπαλόνια. Δέστε χαλαρά στον λαιμό την κορδέλα (ίσως χρειαστεί να κολλήσετε μέρος της κορδέλας στην σακούλα για να μη γλιστρά και πέφτει). Μερικά πολύχρωμα κορδελάκια στα μαλλιά θα δώσουν έμφαση στο αποτέλεσμα!

Πιλότος αερόστατου

Τι θα χρειαστείτε: Ένα μεγάλο λευκό μπαλόνι (όπως αυτά που φέρνουν ως δώρα στα μαιευτήρια), το οποίο θα φουσκώσετε με ήλιο. Ένα ψάθινο καλάθι αρκετά μεγάλο, ώστε να χωρά στην περιφέρεια του παιδιού, 4 μακριές κορδέλες (ακόμα και ζαχαροπλαστείου) και 3 λευκά σχοινιά. Μία μάσκα θαλάσσης.

Τι θα κάνετε: Καταρχήν ντύστε το παιδί με τζιν παντελόνι και πουκάμισο. Κάντε τρύπες στο καλάθι για να περνούν από μέσα τα πόδια του. Στερεώστε τις πολύχρωμες κορδέλες στο μπαλόνι, όπως στη φωτογραφία, δένοντάς τις μεταξύ τους στο τέλος. Εκεί που θα τις δέσετε, δέστε και τα τρία σχοινιά, τα οποία θα ενώσετε σε τρία διαφορετικά σημεία με το καλάθι. Για να τελειοποιήσετε το αποτέλεσμα μπορείτε στις άκρες των λευκών σχοινιών να δέσετε και τρία «βαρίδια» από χάρτινα σακουλάκια. Τέλος, φορέστε στο κεφάλι του παιδιού και την πλαστική μάσκα και είναι έτοιμο για τα σύννεφα!

Μικρή γοργόνα

Τι θα χρειαστείτε: Μία μακριά πράσινη τούλινη φούστα, μία πράσινη κορδέλα (στο ίδιο χρώμα), μωβ ελαστικό ύφασμα και μωβ κορδέλα (αν δεν έχετε αντίστοιχο μωβ μπλουζάκι του παιδιού), ένα κοχύλι.

Τι θα κάνετε: Για την πανεύκολη αυτή στολή, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να δέσετε το κάτω μέρος της φούστας με την κορδέλα, έτσι ώστε να μοιάζει με ουρά. Για το μπλουζάκι, μπορείτε να πάρετε ελαστικό τρυπητό ύφασμα και να το κόψετε και ράψετε στο σώμα του παιδιού, στερεώνοντας το κοχύλι στο μπούστο -αν και το παιδί θα μπορούσε να φορέσει και ένα ολόσωμο μαγιό από μέσα. Από το ίδιο ύφασμα μπορείτε να φτιάξετε και κορδέλα για το κεφάλι!

Μάσκα εμπνευσμένη από το Monsters Inc.

Τι θα χρειαστείτε: Πράσινη τσόχα, λευκή τσόχα, μπλε τσόχα, μαύρη ή σκούρα καφέ τσόχα, κόλλα σιλικόνης, ψαλίδι, λίγο λάστιχο από ύφασμα.

Τι θα κάνετε: Κόψτε την πράσινη τσόχα σε σχήμα μάσκας, έτσι ώστε να φτάνει από το ένα αυτί του παιδιού έως το άλλο και να είναι αρκετά φαρδύ για να καλύπτει και το κούτελο. Κόψτε ένα μεγάλο κύκλο από τη λευκή τσόχα, στη συνέχεια έναν μικρότερο από τη μπλε και έναν ακόμα μικρότερο από την καφέ ή τη μαύρη και τοποθετήστε τους τον έναν πάνω στον άλλο. Κολλήστε τους στο κέντρο της μάσκας με την κόλλα σιλικόνης, όπως στη φωτογραφία. Με λίγη ακόμα τσόχα φτιάξτε ένα βλέφαρο για το μάτι.

Τοποθετήστε τη μάσκα στο πρόσωπο του παιδιού για να υπολογίσετε σε ποια σημεία θα κάνετε μικρές εγκοπές για τα μάτια. Στο τέλος, κολλήστε στις άκρες της μάσκας το λαστιχάκι, έτσι ώστε να στερεώνεται καλά στο κεφάλι του παιδιού!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v