Παιδί με έντονη δυσκοιλιότητα

Παιδί με έντονη δυσκοιλιότητα

Ερώτηση:

Η κόρη μου (4,5 ετών) αργεί να έχει κένωση στην τουαλέτα. Μπορεί να κάνει ακόμη και 5 μέρες. Δεν έχω καταφύγει ακόμη στο κλύσμα. Της δίνω duphalac και από αύριο θα ξεκινήσω miralax. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Τι πρέπει να προσθέσω στη διατροφή της και τι πρέπει να αποφύγω; 

Απάντηση:

Η ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να δράσει συμπληρωματικά και μακροπρόθεσμα. Σίγουρα χρειάζεται και φαρμακευτική θεραπεία για λίγο καιρό αρκεί αυτή να είναι αποτελεσματική, δηλαδή το παιδί να έχει τουλάχιστον 3 κενώσεις την εβδομάδα χωρίς να πονά. Τα φάρμακα που δίνουμε στα παιδιά είναι συγκεκριμένα και αν κάποιο δε βοηθά θα χορηγήσουμε κάποιο άλλο για όσο χρειάζεται.

Η Παναγιώτα Καφρίτσα είναι Διευθύντρια Παιδογαστρεντερολόγος Ευρωκλινικής Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v