Διακόσμηση τοίχου με κορνίζες: Οι φωτογραφικές αναμνήσεις δίνουν... στιλ!

Διακόσμηση τοίχου με κορνίζες: Οι φωτογραφικές αναμνήσεις δίνουν... στιλ!

Είναι γεγονός ότι οι φωτογραφίες είναι ισχυρή πηγή ανάμνησης για όλα όσα έχουν διαδραματιστεί στην ζωή του καθενός: ταξίδια, οικογενειακές χαρούμενες στιγμές...

...ανάλογη ανάμνηση όμως είναι και η παρωχημένη ασημί κορνίζα που κοσμεί όλα τα τζάκια, τις κονσόλες, τα κομοδίνα κλ.π. στα σπίτια από την εποχή των γιαγιάδων μας! Αφού υπάρχουν άπειροι τρόποι έκθεσης των φωτογραφιών, γιατί να τις κρατάτε μόνο σε ψηφιακά αρχεία και να μην διακοσμείτε και τον χώρο σας ανάλογα;
Ξεφύγετε από την πεπατημένη οδό, βάλτε φαντασία και πάρτε ιδέες για εναλλακτικούς τρόπους προβολής φωτογραφιών.

Κορνίζες μεν αλλά όχι από ασήμι...

Βρείτε στο εμπόριο ένα διαφορετικό και πρωτότυπο σχήμα κορνίζας, σε διάφορα μεγέθη, και φτιάξτε μια σύνθεση στον τοίχο...

Η σύνθεση στον τοίχο σας μπορεί να γίνει και με απλές κορνίζες σε επανάληψη, σε ίδιο χρώμα, αλλά διάφορετικά μεγέθη και να φτιάξετε ένα θέμα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες όπως για παράδειγμα την γέννηση του μικρού σας ή ένα ταξίδι.

Μπορείτε ακόμα να κρατήσετε σταθερή την κεντρική κορνίζα και να «παίξετε» με άλλες μικρότερες, γύρω από αυτήν, δημιουργώντας τελικά ομοιομορφία στο σημείο που θα τις τοποθετήσετε. Φυσικά εκτός από φωτογραφίες μπορείτε να διανθύσετε το θέμα και με άλλα αναμνηστικά ατάκτως βαλμένα. Σίγουρα και η τοποθέτηση με ομοιομορφία και ταυτόχρονη συμμετρία, τόσο στις κορνίζες όσο και στις μεταξύ τους αποστάσεις δεν είναι κακή. Οι κορνίζες μπορούν να τοποθετηθούν σε συνέχεια, ακόμα και επάνω σε ράφι.

Αλλά μπορεί να δοθεί και ένα ύφος πιο μποέμ στην τοποθέτησή τους, με παλιές κορνίζες και διάφορα αντικέ αντικείμενα ενδιάμεσα...

...στην περίπτωση αυτή ισχύει το όσο πιο παλιό τόσο πιο καλό!

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του...

Με την ίδια λογική, με οικογενειακές φωτογραφίες μπορείτε να φτιάξετε μια κρεμάστρα στην είσοδο του σπιτιού για τσάντες και παλτά, με την φωτογραφία κάθε μέλους της οικογένειας.

Ή ακόμα και ένα ρολόι τοίχου...

Η επιλογή πιο αφαιρετικών φωτογραφιών ίσως είναι μια πιο μοντέρνα εκδοχή για αυτού του τύπου τις συνθέσεις.

Να θυμάστε ότι οι ασπρόμαυρες αναμνήσεις...

φοντάρουν καλύτερα σε ένα γκρί ή μόκα χρώμα τοίχου. Μάλιστα, καλό είναι οι φωτογραφίες να είναι απαλλαγμένες από τα πολλά στοιχεία.

Για τους πολύ συναισθηματικούς οικογενειάρχες...

Ένα γενεαλογικό δέντρο με την μορφή ταπετσαρίας σε μια γωνία του σπιτιού είναι μια ωραία ιδέα. Ακόμη και στο παιδικό δωμάτιο, μαζί με άλλα στοιχεία.

Το παιδικό δωμάτιο

Τους τοίχους στο παιδικό δωμάτιο μπορείτε να τους διακοσμήσετε με φωτογραφίες σας πόστερ, καμβά ή ταπετσαρία, αφού με την ψηφιακή εκτύπωση, γίνονται εύκολα όλες οι μορφές. Με συνοδεία τη φαντασία μπορείτε να ανακατέψετε και άλλα πράγματα μαζί, όπως παλιά φορμάκια σε καδράκια, αρκουδάκια, παπουτσάκια και να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε εντελώς από κάθε είδους κορνίζα...

Υπάρχουν εναλλακτικές, σίγουρα όχι τόσο... αριστοκρατικές, αλλά πολύ φρέσκιες, κομψές και ιδιαίτερες. Χρησιμοποιήστε μονωτικές ταινίες σε διάφορα χρώματα και κολλήστε τις φωτογραφίες κατευθείαν στον τοίχο! Το αποτέλεσμα... ιδού:

Εάν ο τοίχος είναι σε σκούρο χρώμα μπορείτε και με απλή λευκή κιμωλία ή κηρομπογιά να φτιάξετε τις δικές σας «ζωγραφιστές κορνίζες» σε κάποια σημεία του...

Κρεμάστε φωτογραφίες με μανταλάκια σε τεντωμένο σχοινί...

Έτσι μπορείτε να τις ανανεώνετε συνεχώς, ενώ δεν χρειάζεται να σας ενδιαφέρει το μέγεθός τους. Μπορείτε ακόμα να βάλετε φωτογραφίες μέσα σε παλιά κορνίζα, επάνω από το κρεβάτι ή ακόμα και σε μεταλλική σήτα.

Εκτός από τα όρια της κορνίζας που έχετε στο μυαλό σας, μπορείτε να ανοίξετε τους ορίζοντές σας βάζοντας φωτογραφίες σε οποιοδήποτε κλειστό σχήμα, όπως για παράδειγμα ένα παλιό παραθυρόφυλλο ή ακόμα και καβαλέτο ραψίματος, αλλά και όπου αλλού σας οδηγεί η φαντασία...

Καλή σας επιτυχία στις εναλλακτικές προβολές των δικών σας αναμνήσεων και... απολαύστε μέσα από αυτό το ταξίδι διακόσμησης!

v