Κοριτσάκι που κάνει τα κακά πάνω του

Κοριτσάκι που κάνει τα κακά πάνω του

Ερώτηση:

Καλησπέρα. Έχω μια κόρη 3,5 χρονών και έχει σταματήσει τα τσίσα και τα κακάκια στη πάνα εδώ και 8 μήνες περίπου. Εδώ και έναν μήνα, όμως, κάνει τα κακά πάνω της. Και δε μας το λέει κιόλας. Πηγαίνει σε παιδικό σταθμό και σκέφτηκα μήπως την έχει τρομάξει κάτι εκεί. Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω; Ευχαριστώ.  

Απάντηση:

Εφόσον έχετε ελέγξει τις κενώσεις για αρκετό χρονικό διάστημα μετά την αφαίρεση της πάνας, μάλλον κάποιος στρεσσογόνος παράγοντας την πήγε πίσω. Πρέπει να μη την μαλώσετε, να συζητήσετε μαζί της και με την δασκάλα, και να έχετε υπομονή γιατί μπορεί να κρατήσει καιρό. Στην περίπτωση που δεν βελτιωθεί θα πάρετε τη γνώμη παιδογαστρεντερολόγου και παιδοψυχολόγου.

Η Παναγιώτα Καφρίτσα είναι Διευθύντρια Γαστρεντερολογικής Κλινικής Ευρωκλινικής Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v