Δείτε το κουτάβι που πουλήθηκε 1,5 εκατομ. ευρώ!

Δείτε το κουτάβι που πουλήθηκε 1,5 εκατομ. ευρώ!

Περίπου 1,44 εκατομμύρια ευρώ πλήρωσε ένας κτηματομεσίτης στην Κίνα για να αγοράσει ένα κουτάβι ράτσας Θιβετιανό Μαστίφ, από μία έκθεση με «πολυτελή κατοικίδια» που πραγματοποιήθηκε στην ανατολική επαρχία Σεζιάνγκ. Πρόκειται μάλλον για την ακριβότερη πώληση σκύλου μέχρι σήμερα, ενώ αποδεικνύει πως για κάποιους η αξία ενός κατοικίδιου είναι... ανεκτίμητη!

Το ενός έτους Μαστίφ ζυγίζει 90 κιλά, σύμφωνα με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του ζώου. Η ράτσα αυτή κατάγεται από τα βουνά των Ιμαλαΐων και την Κεντρική Ασία και οι ρίζες της συναντώνται πολύ παλιά, στα αρχαία χρόνια.

Το Θιβετιανό Μαστίφ ανατράφηκε αρχικά ως κυνηγός, φύλακας, οδηγός και πολεμιστής. Είναι τόσο δυνατό που μπορεί να σκοτώσει ακόμη και τίγρη, ενώ ταυτόχρονα είναι πιστό και προστατευτικό. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σύμβολο πλούτου για τους εύπορους Κινέζους με αποτέλεσμα οι τιμές πώλησής του να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Μαστίφ, ένας 56χρονος από το Κινγκντάο, φιλοδοξεί να γίνει εκτροφέας σκύλων και σκοπεύει να αποκτήσει πολλά ακόμα «αδέρφια» για το νέο του κατοικίδιο.

Πηγή: dailymail

v