Μωρό με ανησυχητικές κενώσεις

Μωρό με ανησυχητικές κενώσεις

Ερώτηση:

Έχω ένα αγοράκι 3,5 μηνών. Τον θήλαζα και παράλληλα του έδινα και λίγο συμπλήρωμα. Εδώ και δύο εβδομάδες μου κόπηκε το γάλα και του δίνω μόνο ξένο, και συγκεκριμένα το Sanilac ar. Επειδή είχε πολλά αέρια, φούσκωμα, αϋπνία και ανησυχία είπαμε με την παιδίατρο να δοκιμάσουμε ένα γάλα χωρίς λακτόζη. Από την ημέρα που το ξεκίνησε μειωθήκαν τα αέρια του και το φούσκωμα αλλά οι κενώσεις του έγιναν πολύ πράσινες και δύσοσμες (σαν σκουριά-αίμα). Έτσι το σταμάτησα και ξεκίνησα πάλι το παλιό γάλα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Μπορεί να κάνει κάποια εξέταση για να δούμε αν είναι αλλεργικός στην λακτόζη; Μπορεί το γάλα χωρίς λακτόζη να δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα; 

Απάντηση:

Σίγουρα αν το μωρό εμφανίζει εκ νέου συμπτώματα πρέπει να γίνει έλεγχος για αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι άλλη οντότητα και εμφανίζεται σε μεγαλύτερα παιδιά. Τα βρέφη έχουν συνήθως αλλεργία στο γάλα. Θα πρέπει να γίνει εργαστηριακός έλεγχος και εξέταση από ειδικό.

Η Παναγιώτα Καφρίτσα είναι Διευθύντρια Γαστρεντερολογικής Κλινικής Ευρωκλινικής Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v