Αλλεργία στο γάλα και αίμα στα κόπρανα

Αλλεργία στο γάλα και αίμα στα κόπρανα

Ερώτηση:

Καλησπέρα. Ο γιος μου είχε αλλεργία στο γάλα και το ξεπέρασε 3 χρονών με πρόκληση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Σήμερα, 7 χρονών, παρατήρησα ότι έχει πάλι μαλακές συχνές κενώσεις και πάει στην τουαλέτα έπειτα από κάθε γεύμα. Το ανησυχητικό είναι ότι 3-4 φορές είδα αίμα στο σκούπισμα. Έντονο κόκκινο. Μπορεί να είναι εσωτερική ραγάδα, είπε η παιδίατρος. Αλλά μου θυμίζει έντονα τα συμπτώματα που είχε σαν βρέφος. Μπορεί να επανήλθε το ίδιο πρόβλημα; Ευχαριστώ. 

Απάντηση:

Στην ηλικία των 7 ετών είναι σπάνιο να υποτροπιάσει η αλλεργία στο γάλα. Συνήθως πρόκειται για ευερέθιστο έντερο. Η παρουσία, όμως, αίματος καλό θα είναι να διευκρινιστεί από πού προέρχεται. Συνήθως πρόκειται για ραγάδα ή λοίμωξη αλλά πιο σπάνια αποτελεί εκδήλωση φλεγμονώδους νοσήματος του εντέρου. 

*H Παναγιώτα Καφρίτσα είναι Διευθύντρια Παιδογαστρεντερολόγος Ευρωκλινικής Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v