Άνευ λόγου μεγάλη καθυστέρηση

Άνευ λόγου μεγάλη καθυστέρηση

Ερώτηση:

Γεια σας. Έχω καθυστέρηση 16 μέρες. Έκανα εξέταση αίματος και τεστ εγκυμοσύνης και είναι αρνητικά. Πήρα 5 μέρες Duphaston, μετά από οδηγίες γιατρού, και σήμερα είναι η τρίτη μέρα που τελείωσα την θεραπεία, αλλά αίμα πουθενά. Τι μπορεί να φταίει; Επίσης, έχω τρομερό άγχος.

Απάντηση:

Η καθυστέρηση εμμήνου ρύσεως είναι κάτι συχνό στις γυναίκες που μπορεί να οφείλεται είτε σε ορμονικούς λόγους, είτε σε ψυχολογικούς λόγους, είτε σε πραγματικούς λόγους ταλαιπωρίας του οργανισμού, λόγω μίας λοίμωξης, ίωσης, μεγάλου πυρετού κτλ. Το ότι έχετε κόψει τρεις μέρες τα Duphaston και δεν έχετε δει περίοδο δεν μπορεί να δώσει ακόμη τελεσίδικη διάγνωση. Θα πρέπει να περιμένετε έως επτά ημέρες και τότε να πείτε ότι, παρόλο που πήρα τα Duphaston, δεν μου ήρθε η περίοδος. Αν παρόλο αυτά δεν δείτε περίοδο, καλό είναι να κάνενα ένα υπερηχογράφημα για να δείτε μήπως υπάρχει κάποια κυστούλα στην ωοθήκη, η οποία επιμένει και κρατάει την περίοδο μακριά από εσάς.

* Ο Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v