5 ιδέες για σούπερ σαββατοκύριακο

5 ιδέες για σούπερ σαββατοκύριακο

Εσείς τι προγραμματίζετε για το σαββατοκύριακο με τα παιδιά; Ο καιρός προσφέρεται για βόλτες στην παραλία, νέες ταινίες κινουμένων σχεδίων βγαίνουν στους κινηματογράφους, ενώ οι καλύτερες παιδικές παραστάσεις της χρονιάς οδεύουν προς το τέλος τους και δεν πρέπει να τις χάσετε.

 

Βόλτα... Παιδότοπος Φλοίσβου

Από 2 ετών
Παιδότοπος Φλοίσβου

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο παιδότοπο των Βαλκανίων, που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 1.400 παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών, και βρίσκεται στο ύψος του Φλοίσβου, στην λεωφόρο Ποσειδώνος. Εκεί θα βρείτε παιδικές χαρές για παιδιά κάθε ηλικίας, υπαίθρια όργανα γυμναστικής και γήπεδα mini soccer και μπάσκετ. Επίσης, στον χώρο υπάρχει καφετέρια με εστιατόριο.

Γεύση... Καφές και γλυκό στο Lynne’s Cookies

Από 2 ετών
Lynne's Cookies

Σε έναν όμορφο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για μικρούς και μεγάλους, η Αμερικανίδα Lynne προσφέρει καταπληκτικά μπισκότα και πολλά άλλα γλυκά, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με τον καφέ σας, ενώ τα παιδιά θα παίζουν άφοβα δίπλα σας.
Διεύθυνση: Κανθάρου 21, Πειραιάς, τηλ. 210-4522550.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Δραστηριότητες... Θεατρικά εργαστήρια στο Ακαδήμεια

Από 3 ετών
Το Σάββατο 19 Μαΐου, το Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια (Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210-5125600) περιμένει παιδιά από 3 έως 6 ετών και παιδιά Δημοτικού να συμμετέχουν σε διασκεδαστικά Εργαστήρια Δημιουργικής Κίνησης με θέματα «Μάθημα με νοστιμιές» και την «Θεογονία» του Ησιόδου για μεγαλύτερα παιδιά.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Θέατρο... Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου

Από 10 ετών
Το περίφημο δραματοποιημένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη συνεχίζεται στο Εθνικό Θέατρο – Παιδική Σκηνή «Κατίνα Παξινού» (Πανεπιστημίου 48, Κέντρο. Τηλ.: 2103301881), με εξαιρετικές κριτικές. Ο Πέτρος αφηγείται μέσα από το δικά του μάτια την περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ.

Δείτε το trailer της παράστασης

Σινεμά... Πειρατές! 3D

Από 8 ετών
Πειρατές!

Ο Πειρατής Καπετάνιος και το πλήρωμά του αναζητούν τα λάφυρα που θα τους χαρίσουν το πειρατικό βραβείο της χρονιάς, ενώ μία συνάντηση με τον Κάρολο Δαρβίνο πρόκειται να τους αλλάξει τα σχέδια. Η ταινία παίζεται σε όλα τα multiplex αλλά και σε συνοικιακούς κινηματογράφους, σε 3D.

v