Νεογέννητα με καφέ βλέννα στα κακά

Νεογέννητα με καφέ βλέννα στα κακά

Ερώτηση:

Έχω διδυμάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 3 1/2 μηνών. Από τον 2ο μήνα εμφανίζουν βλέννα καφέ στα κακά τους. Ο μπέμπης όχι συχνά (2φ./μήνα) ενώ η μπέμπα πιο συχνά, καθώς εμφάνισε και 2φορές κόκκινη βλέννα. Κάναμε mayer κοπράνων και στα δύο παιδιά και βγήκε θετική με πάνα με βλέννα. Μετά κάναμε άλλες τρεις φορές σε τυχαία πάνα και βγήκε αρνητική. Μετά από 20 μέρες η μπέμπα μου εμφάνισε ξανά κόκκινη βλέννα και ο μπέμπης καφέ. Κάναμε tests σε παιδοαλλεργιολόγο και ήταν αρνητικό για αλλεργία στο γάλα. Η μπέμπα κάνει συχνά και υδαρείς κενώσεις, ενώ το γάλα που πίνουν είναι αντιαναγωγικό (κρεμώδες).Τι μπορεί να φταίει και να έχουν αιματάκι στα κόπρανα τους αφού δεν είναι αλλεργικά; Ο παιδίατρος, ωστόσο, έχει κοιτάξει για ραγάδα πρωκτού και το έχει αποκλείσει, αφού υποστηρίζει είναι δύσκολο να έχουν κ τα δύο παιδιά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας. 

Απάντηση:

H αλλεργία στο γάλα σε αυτές τις περιπτώσεις διαγιγνώσκεται με δίαιτα αποκλεισμού για 2 εβδομάδες και στη συνέχεια πρόκληση, γιατί τα αλλεργικά τεστ είναι συνήθως αρνητικά. Μόνο αν βελτιωθεί το μωρό με το υποαλλεργικό γάλα και στη συνέχεια επανεμφανίσει αίμα μετά την πρόκληση μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τη διάγνωση. Αν δεν βελτιωθεί τότε δεν είναι αλλεργία.

H Παναγιώτα Καφρίτσα είναι Διευθύντρια Παιδογαστρεντερολόγος Ευρωκλινικής Παίδων

 Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v