Ταβέρνες με παιδότοπο: Φαγητό και διασκέδαση για όλους!

Ταβέρνες με παιδότοπο: Φαγητό και διασκέδαση για όλους!

Για τους περισσότερους γονείς με μικρά παιδιά το φαγητό έξω είναι δύσκολη απόφαση: Ποιο παιδί κάθεται ήσυχο στο τραπέζι για πολλή ώρα; Τα περισσότερα παιδιά, αφού φάνε, θέλουν να σηκωθούν, να παίξουν, να κάνουν βόλτες στα γύρω τραπέζια, με αποτέλεσμα κάποιος από τους δύο γονείς να καταλήγει, τελικά, νηστικός και ταλαιπωρημένος.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι λίγες οι ταβέρνες ή οι χώροι εστίασης στην Αττική που στον εξωτερικό χώρο τους έχουν παιδότοπο ή έστω κάποιες κούνιες, προκειμένου και τα παιδιά να απασχολούνται ευχάριστα μετά το φαγητό και οι γονείς να απολαύσουν την έξοδό τους με την παρέα τους!

Ξεχωρίσαμε 7 διευθύνσεις που έχουν λάβει σοβαρά υπ'όψιν τους μικρούς πελάτες και περιμένουμε, στο τέλος του άρθρου, τις δικές σας προτάσεις!

Ο Τέλης, στην Πεντέλη

(Παλαιά Πεντέλη – έναντι Ιεράς Μονής, τηλ. 210 8040484)

Ο ορισμός του «εξοχικού κέντρου», με τεράστιο εξωτερικό χώρο υπό την σκιά πλατανιών και γνήσια ελληνική κουζίνα με έμφαση στα ψητά. Στο μενού θα βρείτε, ωστόσο, και μαγειρευτά, με σπεσιαλιτέ το κουνέλι στιφάδο και τον κοκκινιστό κόκορα. Στην καταπράσινη αυλή του Τέλη υπάρχουν πολύ περιποιημένες κούνιες για την διασκέδαση των παιδιών!

Τιμές: 18-22 ευρώ κατ'άτομο.

Ο Τάσος, στο Αιγάλεω

(Μεγ. Αλεξάνδρου & Νέστου, Αιγάλεω. Τηλ. 210 5616106)

Από τις διαχρονικές οικογενειακές ταβέρνες της περιοχής, στον Τάσο θα φάτε εξαιρετικά κρέατα στα κάρβουνα (δημοφιλή είναι τα παϊδάκια και το κοκορέτσι του), αλλά και νόστιμα ορεκτικά. Στην αυλή της ταβέρνας υπάρχει παιδική χαρά για να απασχοληθούν τα παιδιά όσο εσείς τρώτε. Επιπλέον, τα κυριακάτικα μεσημέρια εκεί βρίσκεται και ένας κλόουν, ο οποίος θα διασκεδάζει τους μικρούς επισκέπτες!

Τιμές: 15 με 20 ευρώ κατ'άτομο.

Γιορτή, στο Χαϊδάρι

(Τέρμα Ιεράς Οδού – πάρκο Μονής Δαφνίου, Χαϊδάρι. Τηλ. 210 5326163)

Σε έναν υπέροχο, καταπράσινο χώρο, η «Γιορτή» είναι ιδανικό μέρος για καφέ ή φαγητό με τα παιδιά, καθώς ο κήπος της είναι απόλυτα ασφαλής, ενώ διαθέτει και μια όμορφη παιδική χαρά! Ο κατάλογος του φαγητού είναι σχετικά μικρός (με περίπου 10 κυρίως πιάτα), όμως αρκετά νόστιμος -ξεχωρίζουν οι κρεατοποικιλίες-, ενώ μην παραλείψετε να παραγγείλετε και γλυκό. Επιπλέον, στον κατάλογο θα βρείτε και πιάτα για παιδιά!

Τιμές: 20-25 ευρώ κατ'άτομο.

Ανεμόμυλος, στη Νέα Ερυθραία

(Χειμάρας 7, Ν. Ερυθραία. Τηλ. 210-8070969)

Η οικογενειακή ταβέρνα «Ανεμόμυλος» μετρά περίπου 30 χρόνια λειτουργίας και είναι γνωστή για το «τίμιο» μενού της. Με έμφαση στα κρεατικά σχάρας και σούβλας, αλλά και τρία μαγειρευτά (μουσακάς, μοσχαράκι κοκκινιστό και κόκορας κρασάτος), θα σας ικανοποιήσει για τις μεγάλες μερίδες και την καλή ποιότητα. Και ενώ εσείς απολαμβάνετε το φαγητό σας, τα παιδιά μπορούν να βρίσκονται στην μεγάλη αυλή και να διασκεδάζουν στην παιδική χαρά!

Τιμές: 15-20 ευρώ κατ'άτομο.

Μπαλκόνι, στην Ραφήνα

(Λεωφόρος Δημοκρατίας 100, Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας, τηλ. 22940 75888)

Το Μπαλκόνι είναι από τα λίγα πραγματικά kid-friendly εστιατόρια της Αττικής –δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγεται από πολλούς γονείς για να πραγματοποιήσουν εκεί τη βάφτιση του παιδιού τους. Σχεδόν κρεμασμένο στην άκρη του βράχου, δίπλα στο κύμα, προσφέρει υπέροχη «ταξιδιάρικη» θέα, αλλά και πλούσιο σε ελληνικούς μεζέδες μενού με μεσογειακές γεύσεις. Μάλιστα, στο εστιατόριο σερβίρονται και οικογενειακά μενού, για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών, σε προνομιακές τιμές (12 ευρώ για τον γονέα – 8 ευρώ ανά παιδί). Το καλύτερο, όμως, το αφήσαμε για το τέλος: Κάθε Σάββατο και Κυριακή το Kids Club του εστιατορίου περιμένει τα παιδιά με πολύ διασκεδαστικές δραστηριότητες από παιδαγωγούς! Για την ακρίβεια, το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι «Διπλώματα για νέου μάγους»!

Τιμές: 25-30 ευρώ κατ'άτομο.

Πισίνα, στη Μαρίνα Ζέας

(Ακτή Θεμιστοκλέους 25, Φρεαττύδα. Τηλ. 210 4511324-5)

Καθώς έχουμε μπει πλέον σε καλοκαιρινό κλίμα, η «Πισίνα» αποτελεί εξαιρετική πρόταση για φαγητό με τα παιδιά, όχι απαραίτητα για να κολυμπήσουν εκεί, αλλά για να διασκεδάζουν στον παιδότοπο όσο εσείς απολαμβάνετε το φαγητό σας και την κοσμοπολίτικη θέα. Για την είσοδο στον παιδότοπο το παιδί θα χρειαστεί ειδικό βραχιολάκι (αξίας 3,5 ευρώ), ενώ διατίθεται και ειδικό μενού για παιδιά (mini club ή mini burger με χυμό) αξίας 5 ευρώ.

Τιμές: 25-30 ευρώ κατ'άτομο.

Balux: The House Project, στην παραλία Γλυφάδας

(Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας. Τηλ. 210 89 83 577)

Για πιο... hip έξοδο με τα παιδιά, υπάρχει πάντα το Balux House Project, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε είτε τον καφέ είτε το φαγητό σας (από τον περιορισμένο σχετικά κατάλογο με τις ιδιαίτερες γεύσεις), σε κάποιο από τα δωμάτια του υπέροχου χώρου ή στην βεράντα, μπροστά στην θάλασσα. Τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν σε έναν από τους δύο εσωτερικούς παιδότοπους ή στο Baluxaki, έναν υπαίθριο παιδότοπο με διασκεδαστικά παιχνίδια και φουσκωτά(τιμές: 2 ευρώ για τα παιχνίδια, 6 ευρώ για τα φουσκωτά, 10 ευρώ το ημερήσιο εισιτήριο).

Τιμές: 25-30 ευρώ κατ'άτομο.

v