17 μυθικά μέρη σε όλο τον κόσμο που αξίζει να δείτε!

17 μυθικά μέρη σε όλο τον κόσμο που αξίζει να δείτε!

Οι φωτογραφίες με τις πανέμορφες ελληνικές ακτές και τοπία όπως η Σαντορίνη ή τα Μετέωρα οπωσδήποτε εντυπωσιάζουν και μας κάνουν να ονειροπολούμε. Όμως υπάρχουν και άλλα μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Ηφαίστεια που σιγοβράζουν, κάστρα χτισμένα στις άκρες βράχων και καταρράκτες που βρυχώνται συγκεντρώνονται σε ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό αφιέρωμα από την ταξιδιωτική κοινότητα Minube. Απολαύστε 17 απίθανα μέρη σε όλον τον κόσμο…

laya de las Catedrales, Ισπανία

Τα αψιδωτά βράχια σε συνδυασμό με τους υπέροχους κυματισμούς δημιουργούν ένα τοπίο που κόβει την ανάσα, ενώ κατά την άμπωτη μπορεί κανείς να περπατήσει ανάμεσα στα φανταστικά τούνελ!

Highlands, Σκωτία

Αν η Ευρώπη είχε ένα «άγριο» σύνορο αυτό θα ήταν αναμφίβολα τα Highlands της Σκωτίας. Καταπράσινα βουνά, ομιχλώδεις λίμνες και σχεδόν θρυμματισμένα κάστρα διατηρούν τη μυστηριώδη φυσική ομορφιά και τους τοπικούς μύθους που εμπνέουν αιώνες τώρα τους επισκέπτες της περιοχής.

Namib-Naukluft Park, Ναμίμπια

Στο τεράστιο φυσικό πάρκο απλώνονται βελούδινα βουνά και η αρχαιότερη έρημος του κόσμου, η Ναμίμπ.

Erta Ale, Αιθιοπία

Στη μέση του πιο σκληρού αιθιοπικού τοπίου η γη ανοίγει και μια υπέρλαμπρη λίμνη από λάβα, γνωστή και ως Πύλη της Κολάσεως, προκαλεί δέος!

Antelope Island, Η.Π.Α.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη λίμνη της Utah, γνωστή για τα μοναδικά της χρώματα και την πλούσια πανίδα της, αποτελούμενη κυρίως από αντιλόπες.

Okavango Delta, Μποτσουάνα

Οι γιγαντιαίοι υδροβιότοποι της Μποτσουάνα αποτελούν έναν αληθινό Κήπο της Εδέμ. Η αραιοκατοικημένη περιοχή βρίθει από βούβαλους, ιπποπόταμους, ύαινες και κροκόδειλους!

Salar de Uyuni, Βολιβία

Απόκοσμο, ψυχεδελικό, σεληνιακό... υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να περιγράψει κανείς αυτό το τοπίο με τις αλυκές που μοιάζουν με καθρέφτες. Να αναφέρουμε, επίσης, ότι στην περιοχή υπάρχουν θερμές πηγές, πολύχρωμες λιμνοθάλασσες και κοπάδια από φλαμίνγκο!

Yalta, Ουκρανία

Αυτό το τοπίο που παραπέμπει σε σκηνικό από ταινία εποχής είναι από χωριό στην Ακτή της Κριμαίας. Η γύρω περιοχή είναι γνωστή για τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα σπα, όμως το σημείο αυτό έχει μείνει ανέγγιχτο από μια άλλη, παραμυθένια εποχή.

Sol de Mañana, Βολιβία

Η γεωθερμική αυτή περιοχή βρίσκεται σε υψόμετρο 5 χιλιομέτρων και είναι γεμάτη από λίμνες που σιγοβράζουν λάσπη και θειάφι! Θυμίζει πραγματικά σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Namtso, Κίνα

Τοποθετημένη στο οροπέδιο του Θιβέτ, η λίμνη αυτή, που μοιάζει με τεράστιο καθρέφτη, περιβάλλεται από σπηλιές, μοναστήρια και ένα φανταστικό τοπίο!

The Grand Canyon, Η.Π.Α.

Μακράν το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Β. Αμερικής και ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά τοπία του κόσμου.

Ijen, Ινδονησία

Φανταστείτε να περπατάτε στην κορυφή ενός τεράστιου ινδονησιακού ηφαιστείου και να αντικρίζετε έναν κρατήρα με μία τιρκουάζ λίμνη και καυτούς θερμοπίδακες...

Ισλανδία

Πάγοι, καταρράκτες, ηφαίστεια, Βίκινγκς... τα πάντα στην Ισλανδία είναι μυθικά! Οι δε Καταρράκτες των Θεών θυμίζουν σκηνή από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Breithorn, Ελβετία

Μπορεί να μην είναι το ψηλότερο βουνό των Άλπεων, όμως είναι το πιο εντυπωσιακό! Τις εντυπώσεις κερδίζουν οι αμέτρητοι παγετώνες που κυλούν σαν ποτάμια από τους βράχους του.

Bransfield Strait, Ανταρκτική

Στην Ανταρκτική φιλοξενούνται κάποια από τα εντυπωσιακότερα τοπία στην Γη. Το συγκεκριμένο κλέβει την παράσταση με τα γιγαντιαία παγόβουνα σε κάθε πιθανό μέγεθος και σχήμα, αλλά και με τις ορδές πιγκουίνων που ζουν εκεί.

Geiranger Fjord, Νορβηγία

Η Νορβηγία φιλοξενεί τόσα μοναδικά τοπία που είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς κάποιο. Ωστόσο, το συγκεκριμένο φιόρδ, το οποίο προστατεύεται από την Unesco, είναι γνωστό για τους καταρράκτες, τις βραχώδεις ακτές και τα θεαματικά πανοράματα.

Los Glaciares National Park, Αργεντινή

Ένα τεράστιο σεντόνι από πάγο καλύπτει 250 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Παταγονίας! Να το κοιτάς ή να πας για αναρρίχηση είναι προτιμότερο;

Πηγή: huffingtonpost

v