Γιατί οι γυναίκες δεν θέλουν σεξ: Μύθοι και αλήθειες

Γιατί οι γυναίκες δεν θέλουν σεξ: Μύθοι και αλήθειες

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που παραπονιούνται ότι δεν κάνουν αρκετό σεξ με την γυναίκα τους, ιδιαίτερα μετά το παιδί. Πρόσφατα, μάλιστα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μία λίστα που δημιούργησε ένας σύζυγος, στην οποία σημείωνε την κάθε φορά που η γυναίκα του έβρισκε μία δικαιολογία για να μην κάνουν σεξ. Τη μία ήθελε να δει τηλεόραση, την άλλη ήταν κουρασμένη, με αποτέλεσμα η σεξουαλική συνεύρεση να λαμβάνει χώρα μία με δύο φορές τον μήνα. Η συγκεκριμένη σύζυγος κατηγορήθηκε από πολλούς για το γεγονός ότι δεν ικανοποιεί όπως θα έπρεπε τις συζυγικές της υποχρεώσεις. Και, όπως, ήταν φυσικό υπήρξαν και οι αντίστοιχες αντιδράσεις από γυναίκες που ένιωσαν ιδιαίτερα αδικημένες.

Όταν μία γυναίκα, εργαζόμενη, μαμά, νοικοκυρά... λέει «όχι» στο σεξ, δεν το κάνει από καπρίτσιο, αλλά επειδή πραγματικά δεν έχει κουράγιο ή διάθεση για σεξ. Όταν λοιπόν η γυναίκα λέει:

«Βλέπω αυτή την εκπομπή τώρα...»

Εννοεί ότι βρήκε επιτέλους λίγο χρόνο για να χαλαρώσει και να «αδειάσει» το κεφάλι της, όπως όταν ένας άνδρας χαλαρώνει βλέποντας αθλητικά.

«Βρωμάω, πρέπει να κάνω μπάνιο...»

Εννοεί ότι επειδή όλη την ημέρα καθάριζε, μαγείρευε ή ήταν στην δουλειά και μετά έπαιζε με τα παιδιά, δεν έχει βρει χρόνο για να κάνει μπάνιο, να περιποιηθεί τον εαυτό της και να νιώσει λίγο ...γυναίκα! Κι αν η γυναίκα, τελικά, δεν κάνει μπάνιο μέχρι το επόμενο πρωί, είναι γιατί η κούρασή της ξεπερνά ακόμα και την ανάγκη της για φροντίδα του εαυτού της.

«Είμαι εξαντλημένη.»

Τι πιο απλό και ειλικρινές;

«Έχω περίοδο»

Και για τις περισσότερες γυναίκες αυτό σημαίνει «καθόλου σεξ» μέχρι να εξαφανιστεί και το τελευταίο ψήγμα αίματος.

«Προσπαθώ να δω αυτή την ταινία»

Μία ταινία, ένα βιβλίο, ένας μουσικός δίσκος, για μία μαμά με μικρά παιδιά αποτελούν μικρές πολυτέλειες. Η κούραση και η νύστα που νιώθουν οι περισσότερες μαμάδες στον ελεύθερο χρόνο τους σπάνια τους επιτρέπει να απολαύσουν πραγματικά αυτές τις μικρές χαρές. Και όταν έρθει αυτή η μαγική στιγμή που θα καταφέρουν, επιτέλους, να δουν π.χ. αυτή την ταινία που τόσο καιρό ήθελαν... ε μην τους το χαλάτε! Το πιθανότερο, έτσι κι αλλιώς, είναι ότι θα έχουν αποκοιμηθεί στο πρώτο τέταρτο της ώρας.

«Είσαι μεθυσμένος / Είσαι ιδρωμένος / Μυρίζει το στόμα σου»

Γιατί δεν αρκεί μόνο εκείνη να περιποιείται τον εαυτό της για να νιώθει αισθησιακή...

«Δεν θα προλάβω να ετοιμαστώ για να φύγουμε»

Για να μπορέσει μια γυναίκα να ανταποκριθεί και στους 100 ρόλους που καλείται να αναλάβει καθημερινά, οφείλει να ακολουθεί σχολαστικά ένα αυστηρό πρόγραμμα. Πράγματι, καλό είναι πού και πού να χαλαρώνει και να αφήνει τον εαυτό της λίγο πιο ελεύθερο, όμως για μία υπεύθυνη μαμά αυτό είναι πραγματικά πολύ δύσκολο.

«Θα αργήσουμε να κοιμηθούμε και το πρωί πρέπει να ξυπνήσω στις 6.30»

Γιατί αν είναι να κάνεις σεξ, να το κάνεις όπως πρέπει. Το «όπως πρέπει», όμως, κατά κανόνα διαρκεί πάνω από μισάωρο. Και μισή ώρα επιπλέον ύπνου για μία σύζυγο και μαμά είναι πραγματικά πολύτιμη...

«Τα παιδιά δεν έχουν κοιμηθεί ακόμα...»

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερος τρόμος για μία μαμά από το να μπει το παιδί μέσα στο δωμάτιο την επίμαχη στιγμή.

«(άρνηση χωρίς εξηγήσεις / γυρισμένη πλάτη στο κρεβάτι)»

Με την στάση της αυτή η γυναίκα δηλώνει θυμό ή απογοήτευση είτε γιατί ο άνδρας της τής κακομίλησε λίγη ώρα πριν είτε γιατί τον «έπιασε» να κοιτάζει κάποια άλλη πιο νέα ή πιο όμορφη γυναίκα ή απλά γιατί επέστρεψε από την δουλειά με νεύρα και κανείς δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για εκείνη. Και είναι ακριβώς εκείνη η στιγμή που ο άνδρας, αντί να γκρινιάξει για την μη τήρηση των συζυγικών καθηκόντων της, μπορεί απλά να την πάρει μια αγκαλιά και να της θυμίσει ότι «δεν πειράζει, καταλαβαίνει, την αγαπάει και είναι πάντα εκεί...»

v