Βόλτα σε 5 αγαπημένα παιδικά μουσεία

Βόλτα σε 5 αγαπημένα παιδικά μουσεία

Κάντε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την επόμενη βόλτα σας με τα παιδιά, πηγαίνοντάς τα σε κάποιο από τα κατεξοχήν παιδικά μουσεία της πόλης. Εκεί θα έρθουν σε επαφή με διαδραστικά εκθέματα που θα τα βοηθήσουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, αλλά και τον κόσμο που τους περιβάλλει, με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

(Κυδαθηναίων 14, Πλάκα. Τηλ: 210 3312995)

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο μπορούν να επισκεφθούν παιδιά από 3 ετών για να συμμετέχουν σε ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα με σκοπό την ψυχαγωγία και την ενημέρωση, ώστε, όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί του Μουσείου, να χαίρονται περισσότερο τον κόσμο μέσα στον οποίον ζουν.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Παιδικού Μουσείου φέτος απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και το θέμα του είναι «Ανακαλύπτω το Παιδικό Μουσείο και τη γειτονιά του». Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εκθέματα του μουσείου με την βοήθεια της μέλισσας-ρομπότ, να ανακαλύψουν την γειτονιά που φιλοξενεί το μουσείο αλλά και να πειραματιστούν με διάφορα υλικά ώστε να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 18 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, καθημερινά 8.30 με 4.30, και το κόστος συμμετοχής είναι 35 ευρώ ανά ημέρα ή 160 ευρώ ανά εβδομάδα. Στην τιμή περιλαμβάνεται δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο http://www.hcm.gr/.

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

(Καρατζά 7, Φιλοπάππου. Τηλ. 210 9218329)

Μετά από μία όμορφη βόλτα στου Φιλοπάππου, το συγκεκριμένο Μουσείο είναι ιδανικό για να ερεθίσει την περιέργεια και την φαντασία των μικρών επισκεπτών του -ηλικίας από 4 ετών- με την βοήθεια εκθεμάτων, παιχνιδιών και παραμυθιών. Παράλληλα, τα διαδραστικά μέσα του μουσείου θα ευαισθητοποιήσουν και τους ίδιους τους γονείς σε θέματα που αφορούν την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Αυτή τη στιγμή στο Μουσείο λαμβάνει χώρα η διαδραστική έκθεση «Ποιος είμαι εγώ;» που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι, ενώ στις 18 Ιουνίου ξεκινούν οι εβδομαδιαίες καλοκαιρινές δραστηριότητες, οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού. Το κόστος των εβδομαδιαίων δραστηριοτήτων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα από τις 8.30 το πρωί έως τις 16.30 το απόγευμα, είναι 150 ευρώ ανά εβδομάδα. Η είσοδος στο μουσείο για να δείτε την έκθεση κοστίζει 4 ευρώ κατ’άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο mce.gr.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

(Λεβίδου 13, Κηφισιά. Τηλ. 210 8015870)

Μια καμηλοπάρδαλη στην είσοδο, ερπετά, φυτά και πολλά άλλα ζώα σε πραγματικά μεγέθη μας περιμένουν στο Μουσείο Γουλανδρή, το οποίο ξετρελαίνει τα μικρά παιδιά που δεν λένε να «ξεκολλήσουν». Σκοπός του μουσείου είναι να φέρει σε επαφή τους μικρούς επισκέπτες με το βασίλειο των φυτών και των ζώων και να τα εισάγει με τρόπο κατανοητό στην λειτουργία των οικοσυστημάτων. Στους εκθεσιακούς του χώρους θα βρείτε εκθέματα που έχουν να κάνουν με την βοτανική, τα θηλαστικά, την εντομολογία, την ερπετολογία, την παλαιοντολογία –και όχι μόνο, ενώ στον αρωματικό κήπο του θα συναντήσετε μεγάλη ποικιλία σπάνιων δέντρων, θάμνων και φυτών από όλον τον κόσμο.

Η είσοδος στο μουσείο κοστίζει 6 ευρώ για τους ενήλικες και 4 ευρώ για παιδιά από 5 έως 18 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.gnhm.gr.

Μουσείο Πειραμάτων

(Σιβρισσαρίου 6, Καισαριανή. Τηλ: 210-7610038)

Ένας μετεωρολογικός σταθμός που ξετυλίγει τα μυστικά του καιρού, ένα μικροσκόπιο που αποκαλύπτει τα… άδυτα της επιδερμίδας και ένα δάσος για λιλιπούτειους Φυσικούς. Το πρωτότυπο Μουσείο Πειραμάτων υποδέχεται καθημερινά μαθητές από νηπιακή ηλικία έως εφήβους, για να συμμετέχουν σε διαδραστικά εκθέματα και να μάθουν χίλια δύο ενδιαφέροντα πράγματα από την φυσική, την χημεία και την βιολογία, μέσα από ενδιαφέροντα πειράματα.

Φέτος το καλοκαίρι, μάλιστα, το μουσείο διοργανώνει Summer Camps με ομαδικά παιχνίδια, θεατρικές αναζητήσεις και εξορμήσεις στη φύση, για παιδιά από 4 έως 12 ετών, με ημερήσια ή εβδομαδιαία συμμετοχή (κόστος 25 ευρώ και 100 ευρώ αντίστοιχα).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.juniorscience.gr.

Πλανητάριο

(Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο. Τηλ: 210 9469600)

Τα φώτα σβήνουν, το βλέμμα στρέφεται στο ταβάνι και όλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό. Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στα μυστικά του σύμπαντος με τον πιο ψυχαγωγικό και θεαματικό τρόπο. Οι προβολές του Πλανητάριου απευθύνονται σε επισκέπτες κάθε ηλικίας, αλλά υπάρχουν και παραστάσεις ειδικά για παιδιά, όπως «Ο Μικρός Πρίγκιπας 2», στην οποία, μετά την περιήγησή του στο Σύμπαν και το ταξίδι του στη Γη, ο Μικρός Πρίγκιπας επιστρέφει στο σπίτι του για… νέες περιπέτειες.

Η διάρκεια της παράστασης, η οποία προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, είναι 20 λεπτά και το κόστος του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ για ενήλικες και 3 ευρώ για παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.eugenfound.edu.gr

v