Τι σημαίνουν τα 9 πιο κοινά όνειρα

Τι σημαίνουν τα 9 πιο κοινά όνειρα

Τα όνειρα μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν την καθημερινότητά μας! Με συμβολισμούς ή με πιο.. ξεκάθαρα μηνύματα, εγείρουν ερωτήματα και μας αφήνουν ευχάριστη ή δυσάρεστη αίσθηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιλέξαμε τα εννιά πιο συνηθισμένα όνειρα και σας δίνουμε την ερμηνεία τους.

Η πτώση

Είτε ονειρεύεστε ότι δεν έχετε καλή ισορροπία και δεν μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας, είτε ότι πέφτετε από κάποιον βράχο το νόημα είναι περίπου το ίδιο: ένα είδος απώλειας που μπορεί να είναι υλική ή συναισθηματική. Μπορεί να έχετε χαμηλή αυτοπεποίθηση, να έχετε χάσει την δουλειά σας ή να δοκιμάζεστε με μια προσωπική σχέση. Σε άλλες περιπτώσεις, η πτώση μπορεί να συνδέεται με κάποιον φόβο σας ή με μπερδεμένα συναισθήματα. 

Το πέταγμα

Το πέταγμα συμβολίζει σε γενικές γραμμές μια αίσθηση ελευθερίας από πράγματα που σας κρατούν ή σας δένουν στην καθημερινή ζωή. Συνήθως έχει να κάνει με μια ευχάριστη αίσθηση και συνδέεται με κάτι για το οποίο μπορεί να νιώθετε ικανοποιημένοι στην ζωή σας... μια σχέση, μια επαγγελματική πορεία κ.λ.π. Αν δείτε πως προσπαθείτε να πετάξετε αλλά δεν τα καταφέρνετε, τότε αυτό σημαίνει ότι είστε διστακτικοί να τολμήσετε κάτι που θέλετε και ότι ο φόβος σας μπαίνει εμπόδιο στην προσωπική σας εξέλιξη. 

Δόντια

Τα όνειρα με δόντια, και κυρίως με την εικόνα ότι μας λείπει ένα δόντι, είναι πολύ συχνά μιας και έχουν να κάνουν με το άγχος και την καθημερινή πίεση. Κάποιοι επίσης ερμηνεύουν τα δόντι στα όνειρα με έντονη ανασφάλεια που έχει να κάνει με την εμφάνιση. Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι μπορεί να χρειάζεται όντως να δείτε οδοντίατρο, οπότε αν έχετε ενοχλήσεις τρέξετε πριν σας εμφανιστεί έντονος πόνος!

Μαλλιά

Όταν ονειρεύεστε μαλλιά, αυτό έχει να κάνει με την εικόνα που έχετε για εαυτό σας και κυρίως με την σεξουαλικότητά σας. Μακριά και πλούσια μαλλιά συνδέονται με την γονιμότητα ενώ αν ονειρευτείτε ότι κόβετε τα μαλλιά σας τότε αυτό μάλλον μεταφράζεται ως ανασφάλεια και μειωμένη λίμπιντο. 

Ο ωκεανός

Το νερό στα όνειρα έχει να κάνει με κάτι που πιθανώς έχετε στο μυαλό σας αλλά δεν έχετε καταφέρει ακόμα να επεξεργαστείτε καλά. Αν βρίσκεστε σε μια παραλία και κοιτάτε μια ήρεμη θάλασσα, τότε αυτό σημαίνει ότι αυτό που κρύβεται στο μυαλό σας θα σας φέρει ηρεμία και λύση στα προβλήματα. Αν, από την άλλη, είστε κοντά σε θάλασσα με κύματα, τότε αυτό σημαίνει ότι πιθανώς προσπαθείτε να καταπιέσετε μια επιθυμία. 

Η γύμνια

Όταν η γύμνια είναι αναπάντεχη (για παράδειγμα περπατάτε σε έναν δρόμο και αντιλαμβάνεστε ότι δεν φοράτε μπλούζα) τότε αυτό σημαίνει ότι είστε ευάλωτη. Εάν κανείς τριγύρω δεν προσέχει την γύμνια σας, τότε αυτό πιθανώς σημαίνει ότι υπερβάλλετε με τις ανησυχίες σας. Και αν επιδεικνύετε την γύμνια σας, τότε αυτό μεταφράζεται σε δυνατή σεξουαλική λίμπιντο ή σχετίζεται με κρυφές έντονες επιθυμίες. 

Σεξ

Όταν ονειρεύεστε ότι κάνετε σεξ, αυτό συνήθως δεν κρύβει κάποιον κρυφό συμβολισμό. Σημαίνει απλά ότι θέλετε να κάνουμε σεξ! Κάποιοι πάντως το μεταφράζουν και ως νέες ευκαιρίες που έρχονται και οι οποίες θα βοηθήσουν στην προσωπική εξέλιξη. 

Πράγματα που δεν λειτουργούν

Αν δείτε συσκευές να μην λειτουργούν, όπως για παράδειγμα η τηλεόραση και ο υπολογιστής σας, τότε αυτό μπορεί απλά να σχετίζεται με τις λειτουργίες του εγκεφάλου που σταδιακά κλείνουν. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι δεν επικοινωνείτε με τον κόσμο με τον τρόπο που θα θέλατε. Μπορεί ακόμη να υποφέρετε από κάποια μορφή άγχους και να νιώθετε μπλοκαρισμένοι μέσα σε αυτό. 

Εξετάσεις

Όταν ονειρεύεστε μια τάξη ή εξετάσεις, τότε και αυτό σχετίζεται με κάποια μορφή άγχους. Αν σπουδάζετε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε περισσότερο. Αν όμως δεν έχετε σχέση με αυτό, τότε έχει να κάνει με το άγχος αναφορικά με μια νέα αλλαγή. Πολλές φορές επίσης οι εξετάσεις σχετίζονται με το τέλος (μιας σχέσης, μιας συνεργασίας κ.λ.π.) και ερμηνεύονται ως μια ευκαιρία για να έρθει πλέον το επόμενο βήμα. 

Πηγή: buzzfeed.com

v