Πιπίλα μέχρι πότε;

Πιπίλα μέχρι πότε;

Ερώτηση:
Ζητάει συνεχώς την πιπίλα του, αλλά το μωρό μου είναι πλέον 19 μηνών και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να την κόψουμε σιγά-σιγά. Πώς θα τα καταφέρω;
Απάντηση:

Η καλύτερη ηλικία διακοπής της πιπίλας είναι μεταξύ 2-3 χρονών. Μεγαλώνοντας το παιδί, μια συζήτηση μαζί του μπορεί να είναι αποτελεσματική. Το καλύτερο σε πρώτη φάση είναι να προσπαθήσουμε την διακοπή της πιπίλας κατά τη διάρκεια της ημέρας και αργότερα τη νύχτα.

Εξαφανίζουμε σταδιακά την πιπίλα ή την αντικαθιστούμε με μικρότερου μεγέθους. Για το πρώτο, κάνουμε περισσότερο παρέα με το παιδί, παίζουμε και τις πρώτες ημέρες του λέμε παραμύθια και του κρατάμε το χέρι. Καμιά φορά μπορεί να ανταλλάξουμε την πιπίλα με κάτι άλλο. Ανταμείβουμε το παιδί για όση περισσότερη ώρα δεν χρησιμοποιεί πιπίλα, δίνοντας του κάποιο βραβείο (αυτοκόλλητα, ζωγραφιές, κάποιο παιχνίδι να απασχολείται). Το παιδί δεν πρέπει να τιμωρείται μετά από αποτυχημένες προσπάθειες ή μη εύκολη συμμόρφωσή του. Να θυμάστε ότι η διακοπή της πιπίλας δεν γίνεται μέσα σε μία μέρα, αλλά απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται υπομονή από εμάς, αλλά και μία σταθερή στάση.

* O Αντώνιος Θεοδωρακόπουλος είναι Επιμελητής Παιδίατρος, Ευρωκλινική Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v