Πώς μπαίνουν οι διαρρήκτες στα σπίτια: Οδηγίες για να κοιμάστε ήσυχοι

Πώς μπαίνουν οι διαρρήκτες στα σπίτια: Οδηγίες για να κοιμάστε ήσυχοι

Η διάρρηξη σπιτιού είναι πράγματι ένα πολύ άσχημο γεγονός. Ακόμα και οι διαρρήκτες ωστόσο έχουν κάποιους "κανόνες" που ακολουθούν, τους οποίους είναι καλό να γνωρίζουμε. Αυτό θα βοηθήσει ίσως να κατανοήσουμε τον τρόπο σκέψης τους και πιθανώς να μπορέσουμε να προλάβουμε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση.

Βρίσκουν εύκολους στόχους

Οι διαρρήκτες δύσκολα θα θέσουν εαυτό σε μεγάλο κίνδυνο και συνήθως θα κινηθούν στους πιο εύκολους στόχους. Ένας τέτοιος στόχος είναι σπίτια που οι ιδιοκτήτες τους αργούν να επιστρέψουν ενώ σημάδια που το υποδεικνύουν είναι σημειώματα στην πόρτα, αυτοκίνητο που δεν είναι παρκαρισμένο, γράμματα που είναι μέρες στο γραμματοκιβώτιο κλπ. Φροντίστε λοιπόν να μαζεύετε την αλληλογραφία σας, να μην αφήνετε σημειώματα ή οδηγίες για τις κινήσεις σας και να μεταφέρετε το μεταφορικό μέσο όσο πιο συχνά μπορείτε στην θέση του. 

Αποφεύγουν συγκεκριμένα σημάδια

Οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν θέλουν κάποιο μπλέξιμο. Αποφεύγουν τις συγκρούσεις και δεν θέλουν να έρθουν σε επαφή με... τα θύματά τους. Αποφεύγουν λοιπόν τα σπίτια στα οποία μπορεί να υπάρχει παρουσία. Ανοιχτά φώτα (μέσα και έξω από το σπίτι), ήχος από τηλεόραση, μουσική ή κάποιο ανοιχτά παντζούρια μπορούν να "κοροϊδέψουν" τους κλέφτες και να τους κρατήσουν σε μεγάλη απόσταση. Ένα κατοικίδιο επίσης είναι πάντα αποτρεπτικό, καθώς και ένα σημείωμα (ακόμα και ψεύτικο!) ότι έχετε συναγερμό. 

Ψάχνουν για κάποιο "άνοιγμα"

Η εποχή της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι ιδανικές για διαρρήξεις μιας και οι ιδιοκτήτες σπιτιών ανοίγουν πόρτες και παράθυρα, και πολλές φορές τα ξεχνούν. Επίσης, είναι πάντα δελεαστικό για τους διαρρήκτες αν υπάρχει κάποιο δέντρο ή κάποιο αντικείμενο από το οποίο μπορούν να πηδήξουν και να ξεφύγουν. Τα ισόγεια είναι συχνότερα μια πρόκληση, καθώς και τα ρετιρέ αν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε ταράτσα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε πως οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ασφαλισμένα όταν λείπετε, να μην κρύβετε κάπου δεύτερα κλειδιά και να τοποθετήσετε ειδικά τζάμια που δεν σπάνε εύκολα. 

Περιμένουν τις γιορτές

Οι γιορτές είναι η αγαπημένη εποχή των διαρρηκτών! Δεν είναι τυχαίο ότι την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σημειώνονται οι περισσότερες διαρρήξεις. Αν λείπετε τις γιορτές, αφήστε το δέντρο στολισμένο, πιθανώς κάποια φωτάκια που θα καμουφλάρουν την κατάσταση, όπως και μουσική (σε λογικά επίπεδα έντασης). 

Ψάχνουν κάπου να κρυφτούν

Οι διαρρήκτες θέλουν πάντα να έχουν κάπου να κρυφτούν, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Δέντρα, θάμνοι και μεγάλα αντικείμενα τους βοηθούν στο έργο τους. Αν έχετε κάποιο κήπο με φυτά, διατηρήστε τα σε χαμηλό ύψος για να έχετε καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος. Επίσης μην τοποθετείτε μεγάλα αντικείμενα σε κήπο ή βεράντα, μιας και μπορούν να αποτελέσουν κρυψώνες για τους διαρρήκτες. 

Προσποιούνται ότι είναι κάποιοι άλλοι

Όσοι διαρρήκτες είναι αποφασισμένοι να εισβάλουν σε ένα σπίτι, σε καμία περίπτωση δεν θα αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Μπορεί να χτυπήσουν το κουδούνι και να σας πουν ότι μοιράζουν φυλλάδια, ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ, ή ότι κάνουν μια έρευνα από την αστυνομία. ΠΟΤΕ μην ανοίγετε την πόρτα! Ζητήστε τα στοιχεία τους ή προφασιστείτε μια δικαιολογία για να κρατήστε την πόρτα κλειστή.

Χειρίζονται καλά την τεχνολογία

Όσοι κάνουν διαρρήξεις γνωρίζουν πολύ καλά να χειρίζονται υπολογιστές και γενικότερα το διαδίκτυο. Μπορούν να έρθουν σε επαφή με "συναδέλφους" τους, να μάθουν ποια είναι τα καλύτερα σημεία και οι πιο εύκολοι στόχοι, να ανακαλύψουν τρόπους διαφυγής. Μπορούν επίσης να ανοίξουν ψεύτικους λογαριασμούς στο facebook και να μάθουν πληροφορίες για σπίτια, τα οποία στην συνέχεια να προσεγγίσουν. Προσοχή λοιπόν: Δεν μοιράζεστε ποτέ με αγνώστους προσωπικές πληροφορίες, ειδικά μέσα από το διαδίκτυο. 

Πηγή: home.howstuffworks.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v