Baby swimming

Baby swimming

Ερώτηση:
Τι γνώμη έχετε για το baby swimming; Είναι πράγματι τόσο καλό για το παιδί όσο λένε και πόσο συχνά μπορεί να κάνει μαθήματα; Το μωρό μου είναι 3 μηνών.
Απάντηση:

Είναι αλήθεια ότι η κολύμβηση θεωρείται το τελειότερο άθλημα διότι εξασκεί αρμονικά το μυοσκελετικό σύστημα, αλλά και έχει ευεργετική επίδραση στην ομαλή ανάπτυξη και λειτουργία των υπολοίπων συστημάτων του οργανισμού. Στη διεθνή βιβλιογραφία δεν υπάρχουν αρκετές έρευνες που να ορίζουν την καταλληλότερη ηλικία έναρξης ώστε να υπάρχουν ευεργετικά αποτελέσματα, αλλά ούτε και τη συχνότητα άθλησης. Από ορθοπεδικής άποψης, είναι απόλυτα σημαντικό να μην πιεστεί ο βρεφικός σκελετός να ανταποκριθεί σε κάτι για το οποίο δεν είναι έτοιμος. Για παράδειγμα, το βρέφος δεν μπορεί να στέκεται όρθιο στο βάρος του πριν το ίδιο το κάνει περί τους 9 μήνες, ούτε και να είναι καθιστό πριν από τους 5-6 μήνες. Η πρόωρη κινητοποίηση δεν επιδρά με σωστό τρόπο, αντιθέτως προκαλεί προβλήματα. Δεν έχει αποδειχθεί η ευεργετική επίδραση σε τόσο μικρή ηλικία αλλά ούτε και το αντίθετο. Η απλή επαφή με το νερό φυσικά, χωρίς την έννοια της εξάσκησης, είναι κάτι άλλο και αποτελεί σίγουρα ευχαρίστηση και για τους γονείς και για τα παιδιά. Η ηλικία των 3 ετών θεωρείται το όριο πέρα από το οποίο το παιδί μπορεί να περάσει από το παιχνίδι στην άθληση, σύμφωνα με μελέτες, για όλα τα αθλήματα.

Η Αρετή Χουντή είναι ορθοπεδικός στην Ευρωκλινική Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v