Από 7 ετών ο πατέρας μου με αποκαλεί «άχρηστη». Στα 26 μου έχω κατάθλιψη. Τι να κάνω;

Από 7 ετών ο πατέρας μου με αποκαλεί «άχρηστη». Στα 26 μου έχω κατάθλιψη. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, καθώς βλέπω ότι αντιμετωπίζετε τις απορίες μας με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Θα ήθελα λοιπόν, να κάνω μια ερώτηση από τη μεριά του παιδιού και όχι από τη μεριά του γονέα που συνηθίζεται εδώ. Είμαι 26 χρονών και από την ηλικία των 7 χρονών θυμάμαι τον πατερά μου να με αποκαλεί ΑΧΡΗΣΤΗ. Το αποτέλεσμα ήταν να πάθω τη πρώτη μου κατάθλιψη στα 12 και τη δεύτερη στα 22. Τώρα, στα 26, ακόμα συνεχίζεται αυτή η λεκτική βία. Έχω πάει σε ειδικό, ο οποίος απλά με συμβούλεψε να μη δίνω σημασία και να βρω γρήγορα μια δουλειά ώστε να απομακρυνθώ. Λόγω οικονομικής κρίσης, όμως, αυτό είναι δύσκολο. Ζω σε μια μικρή πόλη και φυσικά δεν έχω τα χρήματα για να φύγω. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Πού αλλού μπορώ να απευθυνθώ; Η κατάσταση όλο και χειροτερεύει στο σπίτι μου και η υπομονή μου αρχίζει να εξαντλείται. Πότε, επιτέλους, θα μάθουν οι γονείς ότι η ψυχολογική βία είναι ίδια με τη σωματική;
Απάντηση:

Θα χρειαστεί να κάνετε ψυχοθεραπεία ψυχοδυναμικής προσέγγισης. Να απευθυνθείτε σε ειδικό που θα σας βοηθήσει να κάνετε εσωτερική αναδόμηση, που σημαίνει θεραπεία αναλυτικού χαρακτήρα. Ίσως χρειαστεί να πάτε στην πιο κοντινή σας πόλη για να βρείτε. Μπορείτε αν θέλετε να σας παραπέμψουμε  σε κάποιον θεραπευτή ανάλογα με την πόλη που ζείτε. Η θεραπεία είναι απαραίτητη για τον ψυχικό απεγκλωβισμό σας.

 * Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v