10 σκληρές αλήθειες για την έφηβη κόρη σας

10 σκληρές αλήθειες για την έφηβη κόρη σας

H μαμά-blogger Sandy Ramsey έχει την ιδιαίτερη χαρά να έχει μεγαλώσει δύο έφηβες κόρες, ενώ η τρίτη της κόρη μπαίνει τώρα στα πρώτα στάδια της εφηβείας. Αναπολώντας την εποχή που οι κόρες της ήταν δύο ετών, η Ramsey προειδοποιεί -με χιούμορ και μεγάλες δόσεις αλήθειας- τις μαμάδες με κόρες που μπαίνουν τώρα στην εφηβεία, για τα παρακάτω:

1. Οι παροδικές στιγμές χαράς θα βρίσκονται στο έλεος των εναλλασσόμενων ορμονών που οδηγούν κάθε λίγο σε δραματικά συναισθηματικά ξεσπάσματα.

2. Η ειρωνεία της θα αναδειχθεί σε 8η τέχνη.

3. Αν δεν είστε ήδη, πρέπει να γίνετε εξπέρ στον σαρκασμό. Θα κερδίσετε πολλές μάχες έτσι. Και θα πρέπει να μάθετε να μιλάτε στην γλώσσα της (για να μην «σκαλώνετε» από αυτά που θα σας λέει).

4. Αυτό το φόρεμα που σας έπρηξε να της αγοράσετε; Στοίχημα ό,τι θέλετε ότι σε μερικές μέρες θα το βρείτε στο πάτωμα της ντουλάπας ή -ακόμα χειρότερα- στο πάτωμα κάτω από το κρεβάτι, ακόμα με τα ταμπελάκια.

5. Συνηθίστε στην ιδέα ότι στα μάτια της είστε το πιο «άκυρο» άτομο του κόσμου. Μέχρι να ανακαλύψει ότι είστε το πιο άκυρο άτομο του κόσμου... με πιστωτική κάρτα.

6. Ετοιμαστείτε να ακούσετε, ξανά και ξανά, ότι ποτέ δεν θα την καταλάβετε και ότι είστε τόσο άδικη. Μπορεί, επίσης, να σας ξεφουρνίσει και ότι σας μισεί μερικές φορές.

7. Συνειδητοποιήστε ότι το να της στέλνετε μήνυμα είναι το μοναδικό αποδεκτό μέσο επικοινωνίας μεταξύ σας όταν δεν είναι στο σπίτι, παρόλο που εσείς της πληρώνετε το κινητό. Επίσης, η πιθανότητα να σας απαντήσει στο μήνυμα είναι 50-50 (στην καλύτερη περίπτωση).

8. Όταν θα σας λέει «σε 5 λεπτά» θα εννοεί πάντα «σε μισή ώρα».

9. Όσο έξυπνο κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας, δεν θα ξέρετε ποτέ τίποτα.

10. Τη στιγμή που θα πιστέψετε ότι την έχετε καταλάβει, θα της «γυρίσει» το μυαλό και θα αλλάξει όλους τους κανόνες.

Σας ακούγονται οικεία όλα τα παραπάνω; Συγχαρητήρια! Είστε η περήφανη (;) μαμά μιας έφηβης κόρης. Μην απελπίζεστε, όμως: Αυτός ο εξωγήινος που μοιάζει να έχει καταπιεί το γλυκό σας κοριτσάκι, θα μεταμορφωθεί μια μέρα σε μία υπέροχη, ενήλικη κοπέλα, η οποία θα αποζητά τη μαμά της. Και εσείς θα είστε εκεί, για να την αγαπάτε πάντα το ίδιο και περισσότερο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v