«Γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τον άνδρα μου»

«Γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τον άνδρα μου»

«Ο άνδρας μου με κατέστρεψε» γράφει η Courtnie Erickson, συγγραφέας, σύζυγος και μαμά, σε μία εξομολόγηση από καρδιάς, στην οποία εξηγεί ότι παρόλο που μεγάλωσε ως μία εντελώς ανεξάρτητη κοπέλα, διατηρώντας το σπίτι της, αλλάζοντας μόνη της λάμπες και καρφώνοντας ράφια, από την στιγμή που γνώρισε τον άνδρα της, δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς αυτόν. Η ίδια εξηγεί τους λόγους που, όπως λέει, έχει απεγνωσμένα ανάγκη τον άνδρα της, με τους οποίους είμαστε βέβαιοι ότι πολλές από εσάς θα συμφωνήσετε.

Είναι το μυαλό μου

Έχετε ακούσει το ρητό που λέει ότι δύο μυαλά σκέφτονται καλύτερα από ένα. Στην περίπτωσή μου αυτό είναι γεγονός. Όταν έχω μία ερώτηση ή όταν πρέπει να φτιάξω κάτι, ο πρώτος άνθρωπος στον οποίον θα στραφώ είναι ο άνδρας μου. Σε έναν γάμο είναι σημαντικό να βασίζεται ο ένας στον άλλον. Ελπίζω κάθε γυναίκας ο σύζυγος να είναι και ο καλύτερός της φίλος. Ελπίζω ότι η άποψή του μετρά για εσάς. Ένας γερός, υγιής γάμος είναι μία ισότιμη συνεργασία, και αυτό δεν σημαίνει ο ένας να φροντίζει για τα πάντα, ενώ ο άλλος κάθεται στον καναπέ τρώγοντας παγωτό και βλέποντας ποδόσφαιρο.

Είναι αυτός που με βοηθά να παίρνω αποφάσεις

Ο καθένας μας καλείται να πάρει αμέτρητες αποφάσεις μέσα στη μέρα. Κάποιες από αυτές είναι μεγάλες, ικανές να αλλάξουν όλη μας την ζωή, ενώ άλλες ασήμαντες. Ωστόσο, όταν αυτές οι μεγάλες αποφάσεις πρόκειται να επηρεάσουν εσάς ή κάποιον άλλον στην οικογένειά σας, ο άνδρας σας και εσείς πρέπει να τις παίρνετε μαζί. Πρέπει να συνεργάζεστε. Αν μπορούσα εγώ να παίρνω όλες τις αποφάσεις στην οικογένειά μου, θα ήμασταν όλο τον χρόνο διακοπές, πνιγμένοι στα χρέη και χωρίς κανέναν προσανατολισμό στην ζωή μας. Είμαι πολύ τυχερή που ο άνδρας μου κρατά την οικογένεια στις ράγες!

Είναι το καταφύγιο χαλάρωσής μου

Ως σύζυγος και μαμά είναι εύκολο να εκνευρίζομαι με το παραμικρό. Μπορεί να είναι λόγω μιας δύσκολης μέρας με τα παιδιά ή επειδή κλήθηκα να πληρώσω έναν λογαριασμό που δεν είχα υπολογίσει. Ό,τι κι αν είναι αυτό που σας ταράζει, χρειάζεστε έναν άνθρωπο που να σας ηρεμεί. Κάποιον που να καθίσει και να σας ακούσει ενώ παραπονιέστε για όλα αυτά που πήγαν στραβά μέσα στη μέρα ή για όσα σας απασχολούν. Μπορεί να μην κάνει πολλά για να τα διορθώσει, αλλά μόνο και μόνο ότι θα τα βγάλετε από μέσα σας μπορεί να είναι αρκετό.

Είναι το μέλλον μου

Όταν φαντάζεστε την ζωή σας στα επόμενα 10 ή και 100 χρόνια, το πρώτο πράγμα που βλέπετε είναι ο άνδρας σας. Η σχέση σας είναι η πιο σημαντική που υπάρχει, γι'αυτό πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατό σήμερα για να εξασφαλίσετε ότι ο γάμος σας είναι δυνατός και θα αντέξει μπροστά σε κάθε δυσκολία ή εμπόδιο που θα βρεθεί στον δρόμο σας. Όταν κάνετε όνειρα για το μέλλον, βεβαιωθείτε ο άνδρας σας βρίσκεται μέσα σε αυτά και σας κρατά το χέρι. Μην κάνετε σχέδια χωρίς αυτόν.

Είναι η χαρά μου

Μπορώ με ειλικρίνεια να παραδεχτώ ότι η ζωή μου θα ήταν άδεια αν δεν είχα τον άνδρα μου. Τα αστεία του και τα πειράγματά του είναι αυτά που κάνουν τα ξυπνήματα του γιου μου στις 5.30 τα ξημερώματα ανεκτά. Οι αγκαλιές του είναι που συγκρατούν τα δάκρυά μου όταν έχω κάψει το φαγητό και τα χάδια του με βοηθούν να χαλαρώσω ύστερα από μία δύσκολη μέρα με υποχρεώσεις και δουλειές στο σπίτι. Λάτρευα την ζωή μου ως single, αλλά δεν θα γύριζα ποτέ πίσω σε αυτήν, για κανέναν λόγο.

Όταν η ζωή φαίνεται πολύ σκληρή, όταν τα πράγματα δείχνουν να μην πηγαίνουν καλά, κοιτάξτε τον σύντροφό σας. Τι είναι αυτό που κάνει και σας γλυκαίνει την καρδιά; Πώς καταφέρνει να διώχνει τους φόβους και τις αμφιβολίες που μπορεί να έχετε; Πώς σας κρατά χαρούμενη κάθε μέρα; Όταν έρχονται δύσκολες στιγμές στον γάμο -και πάντα έρχονται- δώστε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που κάνει και σας φέρνει χαρά και οι δυσκολίες θα περάσουν πιο εύκολα.

Πηγή: Familyshare

v