Πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί με καρκίνο σε 35 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί με καρκίνο σε 35 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Αυτά που ξέρουμε οι περισσότεροι γονείς για τον παιδικό καρκίνο είναι περιορισμένα. Ξέρουμε ότι είναι τρομακτικός και ανυπόφορος και τα παιδιά που βασανίζονται από αυτόν είναι ήρωες. Όμως, όσοι γονείς είναι αρκετά ευλογημένοι ώστε να μην έχουν βρεθεί ποτέ σε αντίστοιχη κατάσταση δεν μπορούν καν να την φανταστούν. Η οικογένεια Swearingen, γνωστή στα social media και ως Logan's Liberators, δημοσιεύουν καθημερινά φωτογραφίες και ενημερώσεις σχετικά με την πορεία της υγείας του 4χρονου Logan, o οποίος πριν από έναν περίπου χρόνο διαγνώστηκε με κυστική ίνωση και νευροβλάστωμα.

Γιατί το κάνουν αυτό; Για να δώσουν κουράγιο σε άλλους γονείς που παλεύουν αντίστοιχους αγώνες. Για να πάρουν δύναμη από τον κόσμο που προσεύχεται καθημερινά για εκείνους. Για να καμαρώσουν -και με το δίκιο τους- για τον μικρό τους ήρωα. Και για να θυμίσουν σε όλους τους υπόλοιπους γονείς πόσο ευλογημένοι είναι. Οι γονείς παιδιών με καρκίνο έχουν την πιο δύσκολη δουλειά που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί: Να κρατήσουν ζωντανά τα παιδιά τους! Δεν είναι κάτι που ζήτησαν, δεν είναι κάτι για το οποίο εκπαιδεύτηκαν, κι όμως ανταποκρίνονται σε αυτή τη μάχη με νύχια και με δόντια, με όλο τους το είναι!

Η ιστορία του Logan, όπως θα την δείτε να ξετυλίγεται σε φωτογραφίες των τελευταίων 10 μηνών της ζωής του, έχει τόσα πολλά να μας μάθει: Μας μαθαίνει τι σημαίνει να είσαι δυνατός. Μας μαθαίνει ότι μερικές φορές οι πιο μικροί άνθρωποι έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Ότι κάποιοι κερδίζουν τη μάχη και κάποιοι την χάνουν. Ότι η καλοσύνη, ακόμα και των ξένων, έχει σημασία. Και, κυρίως, ότι όσο επίπονο κι αν είναι να βλέπει κανείς ένα τόσο μικρό αγόρι να υποφέρει τόσο πολύ, δεν πρέπει ποτέ να γυρνά την πλάτη σε μία τέτοια οικογένεια!

Η ιστορία του Logan μας μαθαίνει, τέλος, ότι ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να είναι γονιός του Logan. Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς πώς είναι η καθημερινότητα ενός γονιού με παιδί που υποφέρει από καρκίνο. Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτελούν μόνο μικρά στιγμιότυπα, τα οποία αποδεικνύουν αφενός πόση δύναμη χρειάζεται να έχει κανείς, αλλά και πόση αγάπη. Όπως, εξάλλου, γράφει κάποια στιγμή η μαμά του Logan «Η αγάπη δεν μπορεί να ηττηθεί. Ούτε καν από τον καρκίνο.»

Δείτε, λοιπόν, πώς είναι 10 μήνες παιδικού καρκίνου:

Αυτός είναι ο Logan.

Αυτό είναι το νευροβλάστωμα.

Αυτό είναι αθωότητα.

Αυτό είναι ενθουσιασμός.

Αυτό είναι χρόνος με την οικογένεια.

Αυτό είναι χημειοθεραπεία.

Αυτό είναι χρόνος χαλάρωσης.

Αυτό είναι αγάπη.

Αυτό είναι θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Αυτό είναι βόλτα.

Αυτό είναι ισχυρός.

Αυτό είναι δύναμη.

Αυτό είναι ναυτία.

Αυτό είναι χαρά.

Αυτό είναι... ο Spiderman!

Αυτό είναι ένα ραντεβού για παιχνίδι.

Αυτό είναι Χριστούγεννα.

Αυτό... σου ραγίζει την καρδιά.

Αυτό είναι αληθινό.

Αυτό είναι χουζούρι.

Αυτό είναι γενναιότητα.

Αυτό είναι επιστροφή στο σπίτι.

Αυτό είναι αποφασιστικότητα.

Αυτό είναι ακτινοβολία.

Αυτό είναι ανακούφιση.

Αυτό είναι τρομακτικό.

Αυτό είναι να εκτιμάς τα μικρά πράγματα.

Αυτό είναι ελπίδα.

Αυτό είναι αδελφική αγάπη.

Αυτό είναι να αντέχεις.

Αυτό είναι έγχυση αντισώματος.

Αυτό είναι ταξίδι με το αεροπλάνο.

Αυτό είναι μία ευχή.

Αυτός είναι ένας μαχητής.

Πηγή: Logan's Liberators

v