Πώς να καθαρίσετε τέλεια τις μπότες Ugg

Πώς να καθαρίσετε τέλεια τις μπότες Ugg

Η Άνοιξη (επιτέλους!) έφτασε και, εκτός απ’ τα ανθισμένα λουλούδια και τις ηλιόλουστες βόλτες, φέρνει μαζί της δουλειές με ...φούντες! Μία εξ αυτών, η αποθήκευση των χειμωνιάτικων παπουτσιών. Οι μπότες Ugg και οι παραλλαγές τους, ζεστές και βολικές, κέρδισαν μια θέση στην παπουτσοθήκη σχεδόν κάθε γυναίκας. Δείτε πώς να τις καθαρίσετε τέλεια πριν τις αποθηκεύσετε, έτσι ώστε να δείχνουν σαν καινούριες τον ερχόμενο χειμώνα!

Βουρτσίστε καλά

Το πρώτο βήμα είναι να βουρτσίσετε καλά τις μπότες σας! «Χτενίστε» τα παπούτσια σας με μια παχιά, μαλακή βούρτσα για να καθαρίσετε τις μπότες σας από τη σκόνη. Το στάδιο αυτό, θα προετοιμάσει τα παπούτσια σας για το βήμα του «στεγνού καθαρίσματος» -αν δεν απαλλαγείτε απ’ τη σκόνη στην αρχή, θα καταλήξετε να πασαλείψετε τις μπότες σας με βρωμιά. Ταυτόχρονα, το βούρτσισμα –με την ίδια φορά- θα μαλακώσει το ύφασμα

Στεγνό καθάρισμα

Το σουέντ δέρμα, ως γνωστόν, δεν πρέπει να βρέχεται, επομένως το ζήτημα είναι να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο νερό για να μην χαλάσετε το ύφασμα και το σχήμα των παπουτσιών σας. Βρέξτε με κρύο νερό ένα βαμβακερό πανάκι και στίψτε το καλά. Στη συνέχεια, τρίψτε ελαφρά τις μπότες σας με το βρεγμένο πανί απομακρύνοντας λεκέδες και δυσάρεστες μυρωδιές. Προσπαθήστε να μην αλλάξετε τη φορά με την οποία καθαρίζετε τα παπούτσια σας. 

Επίμονοι λεκέδες

-Χρησιμοποιήστε γόμα για να σβήσετε μικρούς, επίμονους λεκέδες!

- Για ακόμα πιο επίμονους λεκέδες: Βουτήξτε ένα πανί σε ζεστό νερό και στίψτε το καλά. Περάστε το πανί απ’ το λεκέ, για να ανοίξουν οι πόροι του υφάσματος, και, στη συνέχεια, τρίψτε ελαφρά με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή με το σκληρό μέρος του σφουγγαριού. Τέλος, με ένα στεγνό πανί απομακρύνετε την υγρασία.

-Για λεκέδες από λάδι: Πασπαλίστε με λίγη λευκή κιμωλία ή μαγειρική σόδα τον λεκέ. Αφήστε για μερικές ώρες τη σκόνη απ’ την κιμωλία ή τη σόδα να απορροφήσουν το λάδι ή το γράσο και, στη συνέχεια, με μια παλιά οδοντόβουρτσα, τρίψτε ελαφρά. Χρησιμοποιήστε ένα νωπό πανί με χλιαρό νερό για να αφαιρέσετε ίχνη απ’ το φυσικό καθαριστικό.

 

Μπότες... γεμιστές

Μετά το πέρας των… καθαριστικών εργασιών, οι μπότες θα είναι ελαφρά νωπές. Επειδή, όπως είπαμε, το σχήμα των σουέντ παπουτσιών χαλάει όταν είναι βρεγμένα, φροντίστε να γεμίσετε με παλιές εφημερίδες τα παπούτσια για να… σταθούν στο ύψος τους μετά το στέγνωμα.  

 

Στέγνωμα

Αφήστε τις μπότες να στεγνώσουν σε ξηρό και δροσερό μέρος για 24 έως 48 ώρες. Φροντίστε να μην τις αφήσετε στο ήλιο: οι υψηλές θερμοκρασίες θα αλλοιώσουν το καστόρι. 

v