3 μονοήμερες οικογενειακές εκδρομές

3 μονοήμερες οικογενειακές εκδρομές

Αν οι διακοπές σας είναι ακόμη μακριά, εκμεταλλευτείτε τα σαββατοκύριακα για μονοήμερες εκδρομές που θα ικανοποιήσουν τα γούστα και τις απαιτήσεις όλης της οικογένειας. Πού;

Αγκίστρι: Ποδηλατάδες και μπανάκι στο μικρό νησί

Απέχει μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά (με το Flying Dolphin), είναι καταπράσινο και διαθέτει κάποιες πανέμορφες παραλίες για τις οποίες δεν θα χρειαστείτε μεταφορικό μέσο. Πιο κοντινά στο λιμάνι, η μεν Σκάλα φιλοξενεί κυρίως οικογένειες με παιδιά, καθώς διαθέτει πεντακάθαρα, ρηχά νερά και είναι εντελώς αμμουδερή, ενώ στα αριστερά από το λιμάνι, μετά την ανηφόρα θα συναντήσετε δύο πιο απόκρημνες και ήσυχες παραλίες, χωρίς ιδιαίτερη οργάνωση. Διαλέξτε και πάρτε.

Προς την ίδια κατεύθυνση θα βρείτε και την ταβέρνα Αλκυόνη, στην οποία αξίζει να επιστρέψετε νωρίς το απόγευμα για φαγητό, πιο συγκεκριμένα για εξαιρετικά μαγειρευτά και κρεατικά στη σχάρα.

Κατά τα άλλα, στο νησί θα βρείτε μερικές ακόμη εντυπωσιακότερες παραλίες, όπως η Μικρή και η Μεγάλη Δραγονέρα, στις οποίες μπορείτε να φτάσετε παίρνοντας ταξί ή νοικιάζοντας ποδήλατα. Προτείνουμε τη δεύτερη εναλλακτική, καθώς με τα ποδήλατα θα βρεθείτε εύκολα, το απόγευμα στο Μεγαλοχώρι, το γραφικότερο χωριό του νησιού, και να περπατήσετε στα γραφικά πλακόστρωτά του που θυμίζουν Κυκλάδες.

Μην ξεχαστείτε, όμως, και σας πάρει η νύχτα... Το τελευταίο δελφίνι αναχωρεί για Πειραιά στις 20.00. Περισσότερες πληροφορίες για δρομολόγια και τιμές εισιτηρίων, κάντε κλικ εδώ.

Μεσόγεια: Βουτιές, ιππασία και άριστη ψαροφαγία

Ξεκινάμε τη βόλτα μας με κατεύθυνση προς Λαγονήσι. Η παραθαλάσσια διαδρομή ανοίγει την όρεξη για δροσερές βουτιές, οπότε η ιδανική παραλία για όλη την οικογένεια, με οργάνωση που περιλαμβάνει ξαπλώστρα-ομπρέλα και beach bar δεν είναι άλλη από το Μαύρο Λιθάρι (λίγο μετά τη διασταύρωση των Καλυβίων επί της Αθηνών-Σουνίου). Αποφύγετέ την, βέβαια, τις ώρες αιχμής ή τον Αύγουστο, καθώς η πολυκοσμία θα κάνει το μπάνιο σας εκεί ανυπόφορο.

Επόμενη στάση ο Ιππικός Όμιλος Saint George, στα Καλύβια. Ποιο πιτσιρίκι δεν θα ξετρελαθεί με την πρώτη του γνωριμία με τα άλογα; Εκεί, πέρα από μαθήματα ιππασίας για όλη την οικογένεια, μπορείτε να καθίσετε για καφέ στο περιποιημένο κυλικείο, απολαμβάνοντας τη θέα στους σταύλους. Το κόστος για ένα πρώτο μάθημα ιππασίας, για αρχάριους, είναι 20 ευρώ το άτομο αν έρθουν μαζί δύο ενήλικες (σύνολο 40 ευρώ), 20 ευρώ για ένα παιδί και 30 ευρώ για δύο παιδιά, αν πρόκειται για αδέρφια.

Πεινάσατε; Εφόσον βρίσκεστε στην περιοχή, αξίζει να βρεθείτε στα Λεγραινά, στο ταβερνάκι «Θόδωρος & Ελένη» με τους καταπληκτικούς ψαρομεζέδες (κάντε κράτηση στα 22920 51936, 22920 51810). Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσετε τη μέρα σας δεν είναι άλλος από το ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο, με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα.

Ορεινή Κορινθία: Στη δροσιά της λίμνης

Το καλοκαίρι, η Ορεινή Κορινθία φορά τα χρυσοπράσινα χρώματά της και περιμένει όσους λατρεύουν τους ορεινούς προορισμούς κάθε εποχή του χρόνου. Αν αναζητάτε πραγματική δροσιά και μία διαφορετική εκδρομική εμπειρία, από όσα έχετε συνηθίσει, το οροπέδιο του Φενεού, και ειδικά η λίμνη Δόξα (σε υψόμετρο 850 μέτρων και απόσταση λίγο μεγαλύτερη των 2 ωρών από την Αθήνα) αποτελεί ιδανικό φυσιολατρικό (και όχι μόνο) προορισμό. Εκεί μπορείτε να κολυμπήσετε, να επισκεφθείτε το μικρό ξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου, αλλά και να βρεθείτε στην Αρχαία Φενεό, το μικρό χωριουδάκι δίπλα στη λίμνη, το οποίο φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο.

Η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για απολαυστικές δραστηριότητες με όλη την οικογένεια, όπως πεζοπορία, ιππασία, αλλά και τοξοβολία (πληροφορίες θα βρείτε στο site του Κέντρου Ελεύθερης Ιππασίας στο Ρέθι Κορινθίας).

Όσο για το πού θα φάτε, η απάντηση ακούει στα ονόματα «Στάικος» και «Καπρί». Η πρώτη ταβέρνα -και πιο φημισμένη- προσφέρει υπέροχη θέα στη λίμνη και πρωτότυπα πιάτα (αν και σε λίγο τσιμπημένες τιμές). Η δεύτερη, η οποία στεγάζεται σε ένα υπέροχο πέτρινο σπίτι, στο χωριό Καλύβια, είναι γνωστή για τα εξαιρετικά «της ώρας», ενώ δίπλα λειτουργεί και καφέ-μπαρ.

v