10 συγκλονιστικές φωτογραφίες ανθρωπιάς μετά τον σεισμό στο Νεπάλ

10 συγκλονιστικές φωτογραφίες ανθρωπιάς μετά τον σεισμό στο Νεπάλ

Σχεδόν δέκα μέρες μετά τον τρομερό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στο Νεπάλ, ο οποίος στέρησε την ζωή σε περισσότερο από 6.600 ανθρώπους, η χώρα μόλις που ξεκινά, με πολύ δειλά βήματα, να σταθεί ξανά στα πόδια της. Ωστόσο, μέσα στην απόλυτη τραγωδία, οι φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν εκεί, κατάφεραν να αποτυπώσουν κάποια συγκινητικά ίχνη συμπόνιας και ελπίδας, κάποια σημάδια ανθρώπινης καλοσύνης που βοηθά στο να μπορέσουν οι κάτοικοι του Νεπάλ να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες.

Ένας πατέρας, με λίγα μόνο τραύματα στο κεφάλι, είναι ευγνώμων που η 8 μηνών κόρη του είναι ζωντανή.

 

Η 79χρονη γιαγιά οδηγείται μακριά από τα ερείπια από τον 7χρονο εγγονό της, 3 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό.

Αμέτρητοι είναι οι Νεπαλέζοι που επιβίωσαν από τον σεισμό και λίγες μέρες μετά προθυμοποιήθηκαν εθελοντικά να δώσουν αίμα για τους δεκάδες χιλιάδες τραυματίες.

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Νεπάλ ο καθένας βοηθά με κάθε τρόπο για την ανάρρωση των μελών της οικογένειάς του.

Νεπαλέζος στρατιώτης μεταφέρει διασωθέν μωρό στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, στις 30 Απριλίου, προκειμένου να δεχθεί την απαραίτητη φροντίδα από ειδικές ομάδες που έχει αποστείλει στην περιοχή το Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών.

Δύο δεκάχρονα κορίτσια μπορούν ακόμα να χαμογελούν, έστω κι αν στέκονται μπροστά στα ερείπια των κατεστραμμένων σπιτιών τους, σε χωριό δίπλα στο επίκεντρο του σεισμού.

Στρατιωτική γιατρός από το Ισραήλ πηγαίνει σε γυναίκα τραυματία το μωρό της, το οποίο γεννήθηκε 5 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Νεαρή μαθήτρια στην Ινδία συγκεντρώνει χρήματα, για να τα προσφέρει στα θύματα του καταστροφικού σεισμού στο Νεπαλ.

Εθελόντρια από φιλανθρωπική οργάνωση στην Ινδία συγκεντώνει χρήματα από πολίτες του Αχμενταμπάντ, τα οποία θα προσφερθούν στα θύματα του σεισμού.

Κάτοικοι της περιοχής Τσαντιγκάρ, στην Ινδία, συγκεντρώθηκαν την επομένη του σεισμού, σε μία συγκινητική πομπή με κεριά, στη μνήμη των νεκρών.

Πηγή: Huffingtonpost.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v