10 λόγοι που είναι τέλειο να έχει κανείς δίδυμα!

10 λόγοι που είναι τέλειο να έχει κανείς δίδυμα!

Η Diana McDevitt είχε την χαρά από την πρώτη της εγκυμοσύνη να αποκτήσει δίδυμα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά η εμπειρία της, όπως την περιγράφει στο blog της, θα σας πείσει ότι τελικά, το να έχει κανείς δίδυμα είναι τέλειο! Δείτε γιατί:

Δύο σε ένα

Δεν απόλαυσα ακριβώς την εγκυμοσύνη μου και μετρούσα τις μέρες μέχρι να γεννήσω και να χάσω τα 35 -ναι 35!- κιλά που πήρα, αλλά και για να νιώσω ξανά ότι έχω κάποιον έλεγχο στο σώμα μου. Το ότι είχα δίδυμα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αλλά ξέρω πως δεν θα μείνω ξανά έγκυος (ή θα αργήσω πολύ), οπότε προσπάθησα όσο μπορούσα να το ευχαριστηθώ.

Η προσοχή όλων

Το να είσαι έγκυος -ή να είσαι μαμά- σε δίδυμα σε κάνει να νιώθεις λίγο σαν celebrity! Όταν είναι μωρά όλοι τα αντιμετωπίζουν με τρομερό ενθουσιασμό! Μπορεί η μόνιμη ερώτηση «αχ! Είναι δίδυμα;;;» να σας εκνευρίζει κάποιες στιγμές, όμως είναι και αυτή μία ανθρώπινη συναναστροφή, που την έχεις πολύ ανάγκη έπειτα από πολλές ημέρες κλεισμένη στο σπίτι, χωρίς να έχεις ιδέα τι κάνεις, από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις!

Αγαπάς τον άντρα σου περισσότερο

Ο μπαμπάς των διδύμων είναι ουσιαστικά μία δεύτερη μαμά. Στις 3.00 το πρωί, όταν είστε και οι δύο μισο-ξύπνιοι, με τα μωρά αγκαλιά και καλυμμένοι με γάλατα, κακά, σάλια και –πιθανότατα- πολλά δάκρυα, συνειδητοποιείς πόσο περισσότερο αγαπάς τον άντρα σου, ακόμα και από τότε που έβγαλε αυτόν τον τρυφερό λόγο για εσένα, την ημέρα του γάμου σας...

Τέλειες φωτογραφίες

Προφανώς οι «στημένες» φωτογραφίες με δίδυμα είναι απλά φανταστικές!

Δύο φορές οι μεγάλες στιγμές

Μέχρι στιγμής, η ανατροφή διδύμων έχει αποδειχτεί δύσκολη υπόθεση. Πολύ πιο δύσκολη π.χ. από το να τρέχει κανείς στον Μαραθώνιο (το έχω κάνει και -πιστέψτε με- ήταν ευκολότερο! Κάποιες μέρες νιώθω ότι θα προτιμούσα να τρέχω 50 χιλιόμετρα από το να φροντίζω τα μωρά). Φυσικά, υπάρχουν στιγμές που κάνουν κάθε δυσκολία να αξίζει: Τα πρώτα χαμόγελα, τα πρώτα βήματα, οι πρώτες αγκαλιές και οι πρώτες λέξεις. Και το καλύτερο είναι ότι αν δεν προλάβεις να καταγράψεις τα ορόσημα αυτά σε βίντεο, έχεις πάντα μία δεύτερη ευκαιρία μερικές ημέρες αργότερα με το άλλο παιδί!

Οι καλύτεροι φίλοι

 

Αυτό δεν το έχω ζήσει ακόμα (ακόμα κι αν όλοι μου λένε ότι θα παίζουν αρμονικά μεταξύ τους), καθώς προς το παρόν ακόμα προσπαθούν να πιάσουν, να δαγκώσουν και να σπρώξουν ο ένας τον άλλον, και γενικώς περισσότερο αλληλο-ενοχλούνται, παρά χαίρονται. Ωστόσο, ανυπομονώ για τη μέρα που θα παίζουν αγαπημένα και ήρεμα μαζί, ενώ εγώ θα κάθομαι στον καναπέ, θα πίνω καφέ και θα διαβάζω περιοδικά.

Η απόλυτη δικαιολογία

Δεν χωράς σε κανένα ρούχο που φορούσες 18 μήνες πριν; Το στομάχι σου μοιάζει με οδικό χάρτη από τις πολλές ραγάδες; Έχεις να κοιτάξεις στα μάτια τον άντρα σου εδώ και τρεις μέρες; Τρώτε έτοιμα φαγητά εδώ και 5 μέρες; Δεν θες να πας στον γάμο του συναδέλφου σου; Αγνοείς το τηλέφωνο που χτυπά; Ακυρώνεις τα σχέδιά σου την τελευταία στιγμή; Κανένα πρόβλημα! Έχεις δίδυμα!

Ο δεσμός των διδύμων

Τα μικρά μου μόλις άρχισαν να μιλάνε και το πρωινά ξυπνούν λέγοντας «γεια σου αζεφούλη!» ο ένας στον άλλο, ο καθένας από την κούνια του. Πόσο πιο γλυκές στιγμές θα μπορούσα να ζήσω; Λιώνω...

Η καλοσύνη των άλλων

Ζω στο κέντρο της πόλης που δεν είναι και το πιο φιλικό για παιδιά μέρος του κόσμου. Ωστόσο, είναι συγκινητικό το πόσο πολύ σε βοηθούν όλοι, όχι μόνο η οικογένεια και οι φίλοι αλλά και άγνωστοι άνθρωποι στον δρόμο, όταν βλέπουν ότι έχεις δίδυμα! Και δεχόμαστε με μεγάλη χαρά κάθε πιθανή βοήθεια...

Ατελείωτη διασκέδαση

Τα δίδυμα κοστίζουν με «Κ» κεφαλαίο! Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι δεν χρειάζεται να τους παίρνεις διαρκώς νέα παιχνίδια ή να τα πηγαίνεις σε παιδότοπους και θέατρα για να διασκεδάσουν, γιατί... τίποτα δεν συγκρίνεται με ψυχαγωγία όπως αυτή:

(στο βίντεο βλέπετε τα παιδιά της Diana McDevitt)

v