5 βιβλιαράκια για τις πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο!

5 βιβλιαράκια για τις πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο!

Σε λίγες μέρες αρχίζει το σχολείο και όλοι μας, όσο κι αν έχουμε προετοιμαστεί και προετοιμάσει τα παιδιά μας, έχουμε αγωνία για τις πρώτες τους μέρες. Πέρα από τις διάφορες συμβουλές προς ...ναυτιλομένους που είναι σημαντικές και πολύ βοηθητικές, ένας καλός τρόπος για να βάλουμε τα παιδιά μας στο κλίμα είναι ασφαλώς και το διάβασμα βιβλίων που μιλούν για την πρώτη φορά στο σχολείο. Ξεχωρίσαμε πέντε βιβλιαράκια που το κοινό τους σημείο δεν είναι τόσο το άγχος, ο φόβος και η άρνηση για τις πρώτες μέρες (κοινός τόπος στα περισσότερα βιβλία για την πρώτη φορά στο σχολείο) όσο η χαρά, η διασκέδαση και η αίσθηση ότι το σχολείο έχει πλάκα!

Τα νήπια: Η πρώτη μου μέρα στο σχολείο

Ο Λούη, μια μικρή κουκουβάγια, πάει πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο και ανησυχεί.... Όχι όμως για πολύ! Στο σχολείο περνάει υπέροχα και μαζί του και τα παιδιά που μέσα από χαρούμενες εικόνες και δραστηριότητες έρχονται σε επαφή με το σχολείο που θα συναντήσουν σε λίγες μέρες.

Συγγραφέας: Ellen Crimi- Trent
Μετάφραση: Έλενα Κατσαΐτη
Εκδόσεις: Διόπτρα

Αγοράστε το βιβλίο από εδώ.

Τα νήπια: Ώρα για σχολείο

Άλλο ένα πολύ καλής αισθητικής βιβλίο από τις εκδόσεις Διόπτρα, που παίρνει το παιδί από το χέρι και κάνουν μαζί τα πρώτα του βήματα στο νηπιαγωγείο. Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο διασκεδαστικές σελίδες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που κάνει τα μικρά να αγαπήσουν το σχολείο τους.

Συγγραφέας: Ellen Crimi- Trent
Μετάφραση: Έλενα Κατσαΐτη
Εκδόσεις: Διόπτρα

Αγοράστε το βιβλίο από εδώ.

Ο Λαλού θα πάει σχολείο

Ο Λαλού, ένα μικρό ρακούν, δεν θέλει να πάει σχολείο και σκαρφίζεται ένα σωρό σκανταλιές και πονηριές για να το αποφύγει. Όλοι οι φίλοι του όμως πηγαίνουν στο σχολείο και το μικρό ρακούν καθόλου δε θέλει να μένει μόνο... Έτσι αναζητώντας την παρέα των υπόλοιπων μικρών ζώων αποφασίζει να δοκιμάσει κι αυτός το σχολείο... Και φυσικά το λατρεύει!

Συγγραφέας: Σγουρή Γεωργιάδη
Εκδόσεις: Διάπλαση

Αγοράστε το βιβλίο από εδώ.

Η Μίλι, η Μόλι και πρώτη μέρα στο σχολείο

Η Μίλι και η Μόλι είναι δυο αχώριστες φίλες που ξεκινούν το σχολείο. Τα δυο κορίτσια έχουν διαφορετικό χρώμα αλλά φυσικά νιώθουν ίδιες, και η τάξη τους αποτελείται από παιδιά όλων των φυλών και διαφορετικών κοινωνικών ομάδων.

Πρόκειται για ένα γλυκό και ευαίσθητο βιβλίο που μέσα από τις ιστορίες των δύο κοριτσιών διδασκόμαστε, μικροί και μεγάλοι, την αποδοχή της διαφορετικότητας, ένα βιβλίο ιδανικό για δημιουργική συζήτηση μέσα στην οικογένεια και για προετοιμασία για τον μικρόκοσμο του σχολείου.

Συγγραφέας: Gill Pittar
Μετάφραση: Στέλλα Ζούπα, Άντα Τασοπούλου
Εικονογράφηση: Cris Morrell
Εκδόσεις: Σαββάλας

Αγοράστε το βιβλίο από εδώ.

Ο Δεινόσαυρος πάει σχολείο

Ένας μικρός μπόμπιρας απευθύνεται στον αναγνώστη και αναρωτιέται τι θα έκανε ένας δεινόσαυρος τις πρώτες μέρες στο σχολείο του! Μέσα σε λίγες διασκεδαστικές σελίδες, η βρετανίδα συγγραφέας Pamela Duncan Edwards, καταφέρνει να απογειώσει το άγχος για τις πρώτες μέρες στο σχολείο και να πείσει τα παιδιά ότι θα περάσουν καλά στο σχολείο!

Συγγραφέας: Duncan Edwards Pamela
Μετάφραση: Μανδηλαράς Φίλιππος
Εκδόσεις: Πατάκη

Αγοράστε το βιβλίο από εδώ.

v