Μπαλόνια με νερό: το πιο δροσερό παιχνίδι

Μπαλόνια με νερό: το πιο δροσερό παιχνίδι

Με τόση ζέστη, τι καλύτερο από το μπουγέλο; Γεμίστε μπαλόνια με νερό και οργανώστε το πιο διασκεδαστικό και δροσερό παιχνίδι που θα ξετρελάνει τα παιδιά (και κατά πάσα πιθανότητα και τους μεγάλους).

Τι να παίξετε 

Μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να πετάξουν τα μπαλόνια το ένα στο άλλο, προσπαθώντας να μην τους πέσουν και να μην βραχούν.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τα βάλετε να περάσουν εμπόδια, στάδια ή να τρέξουν μια απόσταση και όταν φτάνουν, να βρίσκουν μπαλόνια με νερό τα οποία μπορούν να σκάσουν.

Μια εύκολη ιδέα είναι σκυταλοδρομίες με μπαλόνια νερού. Χωρίζετε δύο ομάδες σε δύο γραμμές. Κάθε παιδί πρέπει να εκτελέσει μια διαδρομή γρήγορα, κρατώντας ένα μπαλόνι νερού και να επιστρέψει, δίνοντάς το στο άλλο. Όποια ομάδα εκτελέσει τη διαδρομή πιο γρήγορα και επιστρέψει με τα περισσότερα μη σκασμένα μπαλόνια, κερδίζει.

Τι να προσέξετε

Όταν σχεδιάζετε τα παιχνίδια με μπαλόνια νερού, πρέπει να λάβετε υπ' όψιν την ηλικία των παιδιών. Τα πιο μικρά παιδιά θα απολαύσουν περισσότερο μια διαδρομή με λίγα εμπόδια και πολλά σκασίματα μπαλονιών. Αντιθέτως, τα μεγαλύτερα παιδιά θα χαρούν ένα πιο δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο θα πρέπει να αποφύγουν να βραχούν.

Όποιον στόχο και να θέσετε, το σκάσιμο του μπαλονιού θα έρθει, αργά ή γρήγορα. Επομένως, δεν έχει ούτε νόημα ούτε πλάκα να το απαγορεύσετε.

Για να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι, βγάλτε ένα έπαθλο για τους νικητές, όπως ένα παγωτό ή ένα δωράκι.

Προϋποθέσεις - Αντενδείξεις

Βασική προϋπόθεση αποτελεί να έχετε αυλή, κατά προτίμηση χωρίς πολύ χώμα, ώστε να αποφύγετε τις λάσπες. Καλό θα είναι να βοηθάτε στην οργάνωση του παιχνιδιού και να ζητήσετε και από άλλους γονείς να το κάνουν.

Παρά την εμφανή αθωότητά τους, τα μπαλόνια νερού μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά. Αν τα παιδιά είναι μικρότερα των 6 ετών, καλό είναι να αποφύγετε τα μπαλόνια και να χρησιμοποιήσετε σφουγγάρια ή μαλακές μπάλες.

Πηγή: ModernΜom

v