Μωρά ζωγραφίζουν... από την κοιλιά της μαμάς τους για έναν πολύ σημαντικό σκοπό!

Μωρά ζωγραφίζουν... από την κοιλιά της μαμάς τους για έναν πολύ σημαντικό σκοπό!

Χιλιάδες έμβρυα δεν καταφέρνουν να έρθουν στον κόσμο κάθε χρόνο. Για να μειωθεί ο αριθμός αυτός έπρεπε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα που θα στηρίξουν την έρευνα για την βρεφική θνησιμότητα, ειδικά σε περιοχές που πλήττονται ιδαίτερα από αυτήν, όπως η Αφρική. Έτσι, μια ομάδα γυναικών σκέφτηκε ότι τα δικά τους αγέννητα μωράκια μπορούν να βοηθήσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, να μαζευτούν οι αναγκαίοι πόροι.

Πώς; Ζωγραφίζοντας! Οι εγκυμονούσες «κόλλησαν» στην κοιλιά τους πινέλα ζωγραφικής με χρώμα, τα οποία σχημάτιζαν ζωγραφιές πάνω σε έναν καμβά ενώ τα μωρά κουνιούνταν ή κλωτσούσαν. Έτσι, το καθένα από αυτά έγινε ένας μικρός καλλιτέχνης, πριν καν γεννηθεί! Τα μοναδικά έργα πουλήθηκαν σε εκθέσεις και δημοπρασίες και τα χρήματα που συγκετρώθηκαν, δόθηκαν σε αντίστοιχους οργανισμούς για το συκγεκριμένο σκοπό.

Όμως, η εφευρετικότητα των γυναικών που σκέφτηκαν αυτή την ιδέα, δεν σταματά εδώ... Προχώρησαν στη δημιουργία αντίστοιχων σετ δώρου για να μπορεί κάθε γυναίκα να εφαρμόσει αυτή την ξεχωριστή ιδέα μόνη της στο σπίτι. Έτσι θα κρατήσει την πρώτη ανεκτίμητη ανάμνηση από το μωρό της. 

Η ευαισθησία κάποιων μαμάδων κατάφερε να βοηθήσει τα αγέννητα μωρά στην άλλη άκρη του κόσμου. Τελικά, με μια απλή ιδέα αποδεικνύεται ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Τα απαραίτητα εργαλεία; Πινέλα, καμβάς, χρώματα και λίγοι... ατίθασοι καλλιτέχνες!

Θαυμάστε τα μοναδικά τους έργα!

Πηγή: boredpanda.com

v