10 διασκεδαστικά παιχνίδια με το νερό

10 διασκεδαστικά παιχνίδια με το νερό

Δεν χρειάζεστε θάλασσα ή πισίνα για να επιδοθείτε σε απίθανα παιχνίδια νερού με τα παιδιά. Χρησιμοποιήστε ένα λάστιχο, έναν κουβά και λίγα παγάκια και δείτε πόσο εύκολα τα παιδιά σας θα αφήσουν το Playstation και θα βγουν έξω για παιχνίδι. Εμείς βάζουμε τις ιδέες, εσείς βάλτε το κέφι!

Γέμισέ το

Χωριστείτε σε δύο ζευγάρια. Τα άτομα της ίδιας ομάδας πρέπει να σταθούν σε απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Ο ένας από τους δύο παίρνει μία άδεια κούπα που μέσα έχει ένα μπαλάκι του ping-pong (ή κάποιο άλλο μικρό και ελαφρύ μπαλάκι) και ο άλλος ένα μπουκάλι με νερό. Στο «ένα, δύο, τρία» οι παίκτες με τα μπουκάλια πρέπει να γεμίσουν με νερό την κούπα από απόσταση, τόσο ώστε το μπαλάκι να καταφέρει επιπλεύσει. Οι παίκτες δεν μπορούν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο. Καλό είναι να έχουν δίπλα τους έναν κουβά νερό για να ξαναγεμίζουν γρήγορα το μπουκάλι. Κερδίζει η ομάδα που θα καταφέρει πρώτη να κάνει το μπαλάκι να επιπλεύσει.

Πιάσ’ το αν μπορείς

Πάρτε άδεια χάρτινα κουτιά από γάλα, και κόψτε τους πάτους, για να μπορείτε να βάλετε μέσα το χέρι σας σαν να είναι γάντι. Κάθε παίκτης πρέπει να κρατήσει με το «γαντοφορεμένο» χέρι του ένα μπαλόνι με νερό, και να περπατήσει όσο το δυνατόν πιο μακριά χωρίς να του πέσει. Εννοείται ότι το άλλο χέρι δεν «βοηθά».

Βρεγμένο κρυφτό

Είναι παραλλαγή του γνωστού «κρυφτού» με τη διαφορά πως αυτός που ψάχνει τους άλλους έχει στα χέρια του μερικά μπαλόνια γεμάτα με νερό. Κάθε κρυμμένος παίκτης που ανακαλύπτεται, τιμωρείται με... μπουγέλο.

Το «καυτό» μπαλόνι

Γεμίστε ένα μπαλόνι με νερό. Σταθείτε σε έναν κύκλο και αρχίστε να πετάτε ο ένας στον άλλον το μπαλόνι μέχρι σε κάποιον να πέσει κάτω. Το άτομο που του έπεσε το μπαλόνι βγαίνει από το παιχνίδι και οι υπόλοιποι συνεχίζουν μέχρι να πέσει και στον επόμενο. Αν είστε πολλά άτομα, μπορείτε να προσθέσετε ένα ακόμα μπαλόνι με νερό στο παιχνίδι.

Πόλεμος με νεροπίστολα

Φροντίστε να έχει ο καθένας το δικό του νεροπίστολο και ξεκινήστε το κυνηγητό! Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να μείνει στεγνός.

Limbo με το λάστιχο

Βάλτε μουσική, ανοίξτε τη βρύση με το λάστιχο και προσπαθήστε να περάσετε κάτω από τη σταθερή ροή του νερού, χωρίς να βραχείτε.

Πιτσιλίσματα

Κάθε παίκτης πρέπει να έχει έναν κουβά με νερό και ένα μεγάλο σφουγγάρι, από αυτά που χρησιμοποιούμε για να πλύνουμε τα αυτοκίνητα. Σταθείτε σε απόσταση 2,5 μέτρων ο κάθε ένας, κοιτώντας ο ένας τον άλλον, με τους κουβάδες ακριβώς μπροστά σας. Βρέξτε το σφουγγάρι και προσπαθήστε να το πετάξετε μέσα στον κουβά του αντίθετου παίκτη. Σκοπός είναι να κερδίσετε πόντο για το «καλάθι» και ταυτόχρονα να βρέξετε τον αντίπαλο.

Τίναξε την πετσέτα

Χωριστείτε σε δύο ζευγάρια. Το κάθε ζευγάρι πρέπει να κρατά μία πετσέτα από τις άκρες της και οι αντίπαλες ομάδες να σταθούν σε απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Γεμίστε ένα μπαλόνι με νερό. Κάθε ομάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει την πετσέτα για να πετάξει το μπαλόνι στην πετσέτα της απέναντι ομάδας. Μετά από μερικά επιτυχημένα πετάγματα, οι δύο ομάδες πρέπει να απομακρυνθούν λίγο και να συνεχίσουν να πετάνε το μπαλόνι η μία στην άλλη, μέχρι αυτό να πέσει και να σπάσει.

Παγωμένες πατούσες

Γεμίστε μία μικρή, παιδική πισίνα με νερό και παγάκια. Ο κάθε παίκτης έχει πέντε λεπτά για να βγάλει όσο περισσότερα παγάκια μπορεί από την πισίνα, χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια. Ο παίκτης που θα βγάλει τα περισσότερα παγάκια έξω κερδίζει.

Στόχος για μπαλόνια νερού

Χωριστείτε σε ομάδες. Καθένας πρέπει να έχει από έναν κουβά με μικρά μπαλόνια γεμάτα νερό. Αρχίστε να πετάτε μπαλόνια στους αντιπάλους σαν να είναι κινούμενοι στόχοι. Ο τελευταίος στεγνός κερδίζει.

Πηγή: TheStir.Cafemom

v