Γλυκά και υγιεινά!

Γλυκά και υγιεινά!

Δεν χρειάζεται να κόψετε τα γλυκά «μαχαίρι», ούτε να λέτε ηρωικά «όχι» κάθε φορά που βρίσκεστε μπροστά σε σοκολάτα. Μετριάστε την ποσότητα των μερίδων, αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά συστατικά και ακολουθήστε μερικές μυστικές συνταγές σκέτη… γλύκα!

Φράουλες με σοκολάτα

Όταν τα φρούτα παίρνουν μια… γεύση σοκολάτας.

Πώς θα τα φτιάξετε: Λιώστε μια κούπα μαύρης σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων. Βουτήξτε μέσα τις φράουλες από τη «μέση» και κάτω. Αφήστε τις να στεγνώσουν και βάλτε τις στο ψυγείο.
Γιατί είναι καλύτερο: Οι φράουλες περιέχουν φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνη C, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα κρυολογήματα, ενώ η μαύρη σοκολάτα έχει αντιοξειδωτικά.

Σουβλάκι με φρούτα

Σουβλάκι με φρούτα

Τα αγαπημένα σας φρούτα τώρα σε σουβλάκι.

Πώς θα τα φτιάξετε: Επιλέξτε τα αγαπημένα σας φρούτα και περάστε τα ένα ένα σε καλαμάκια.
Γιατί είναι καλύτερο: Τα φρούτα είναι γλυκά αλλά περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, νερό και βιταμίνες - σίγουρα περισσότερες απ' όσες θα παίρνατε από τα άλλα γλυκά.

Brownies

Μπράουνι

Ίσως ακουστεί παράξενο, αλλά μπορείτε να φάτε τα απαγορευμένα brownies με ένα μυστικό συστατικό: μαύρα φασόλια.

Πώς θα τα φτιάξετε: Πολτοποιήστε στο μπλέντερ μία κούπα φασόλια με 1/4 του φλιτζανιού νερό. Ανακατέψτε τα φασόλια με ένα κουτί μίγμα για brownie. Μην προσθέσετε τίποτε άλλο (αυγά, νερό, ή λάδι) και στη συνέχεια ψήστε τα, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Γιατί είναι καλύτερο: Αυτά τα brownies εξακολουθούν να έχουν ωραία γεύση, αλλά τα φασόλια περιορίζουν την πρόσληψη θερμίδων και αντικαθιστούν τα κεκορεσμένα λίπη.

Γιαούρτι με φρούτα

Γιαούρτι με φρούτα

Έχετε λιγούρα για παγωτό; Προτιμήστε ένα γιαούρτι.

Πώς θα το φτιάξετε: Η συνταγή στην Ελλάδα είναι γνωστή. Ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, τα αγαπημένα μας φρούτα και λίγο μέλι.
Γιατί είναι καλύτερα: Το γιαούρτι έχει πολύ λιγότερη ζάχαρη από οποιοδήποτε παγωτό. Το ελληνικό, μάλιστα, γιαούρτι έχει τη διπλάσια αξία σε πρωτεΐνη από το κανονικό γιαούρτι και πολύ λιγότερη ζάχαρη.

Τούρτα "παγωτό"

Cake

Φτιάχνετε κέικ ή μικρά κεϊκάκια; Νοστιμέψτε τα με λίγο γλάσο.

Πώς θα το φτιάξετε: Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι απλό αλεύρι, γιαούρτι 2% ή 0%, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια. Διατηρήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια απλώστε το στο κέικ.
Γιατί είναι καλύτερα: Έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλότερη σε λιπαρά και θερμίδες από την κανονική τούρτα παγωτό.

Smoothie

Smoothie

Όλοι αγαπάμε τα μιλκσέικ. Γνωρίζουμε, όμως, ότι πρόκειται για βόμβα θερμίδων. Φτιάξτε ένα smoothie από φρούτα και απολαύστε το εξίσου!

Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε στο μπλέντερ κατεψυγμένες φράουλες, μούρα και μια μπανάνα. Εάν θέλετε προσθέστε και λίγο τριμμένο πάγο και ανακατέψτε. Αν θέλετε προσθέστε λίγο γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.
Γιατί είναι καλύτερο: Τα smoothies έχουν λιγότερη ζάχαρη και λιγότερα ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά από ό, τι τα μιλκσέικ. 


Πηγή: Fit.Webmd

 

v