Πώς να στηρίξετε τα παιδιά που έχουν ανάγκη τα φετινά Χριστούγεννα

Πώς να στηρίξετε τα παιδιά που έχουν ανάγκη τα φετινά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος, αφιερωμένη κυρίως στην χαρά των παιδιών- τους παίρνουμε δώρα, πα΄ζιουμε μαζί τους και προσπαθούμε να τους αφιερώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Θα πρέπει, όμως, μαζί με τα δικά μας παιδιά να σκεφτούμε και όσα έχουν ανάγκη την στήριξη και την βοήθειά μας για να περάσουν και εκείνα το ίδιο όμορφα τις γιορτές. Δείτε κάποια από τα πιο σημαντικά ιδρύματα στην Αθήνα και με ποιους τρόπους μπορείτε και εσείς να συνεισφέρετε στο έργο τους.

1. Παιδικά Χωριά SOS 

 

Τα ελληνικά παιδικά χωριά SOS έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα από το 1975 και από τότε δεν έχουν σταματήσει να προσφέρουν. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν οικογένειες για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη και να τους προσφέρουν αξιόλογη εκπαίδευση και επαρκή υγειονομική περίθαλψη. Είναι δίπλα στα ευάλωτα παιδιά διοργανώνοντας δράσεις και προγράμματα πρόληψης που στόχο έχουν την ενίσχυση των αδύναμων οικογενειών για την αποφυγή της εγκατάλειψης των παιδιών.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε: Κάνοντας μία δωρεά μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή online, εφόσον διαθέτετε τις αντίστοιχες κάρτες.  Διαφορετικά, με μία κλήση αγάπης στο 14567 μπορείτε να προσφέρετε ένα συμβολικό αλλά σημαντικό ποσό για το ίδρυμα.

Ακόμα, αγοράζοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα και κάρτες μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού, μπορείτε να συμβάλλετε στην ενίσχυση του ιδρύματος, κρατώντας όμορφα αναμνηστικά. 

Μπορείτε, επίσης, να προσφέρετε κάποια είδη πρώτης ανάγκης όπως, τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο, παιδικά ρούχα και σχολικά είδη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών καλέστε στο 210 3313661 ή πατήστε εδώ

Αν θέλετε να αναλάβετε προσωπικά δράση, υπάρχει η δυνατότητα να γίνετε ανάδοχος ενός συγκεκριμένου παιδιού, συμμετέχοντας στα έξοδα ανατροφής του. Ο Ανάδοχος μπορεί να επισκέπτεται το παιδί και να ενημερώνεται τακτικά για την πρόοδο και την εξέλιξή του. Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Τηλέφωνο: 2103313661-2.

Διεύθυνση: Καραγεώργη Σερβίας 12-14, Αθήνα.

2. Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας εθελοντικός οργανισμός που στόχο έχει να απαλύνει και να εξαφανίσει τα καθημερινά προβλήματα των παιδιών. Στηρίζει έμπρακτα τα δικαιώματά τους και έχει δημιουργήσει ειδικά σπίτια στα οποία υποδέχεται παιδιά που κινδυνεύουν ή που δεν μπορούν να μείνουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω κακοποίησης ή εκμετάλλευσης. Θεωρεί απαραίτητη την συνεργασία με αρχές του κράτους, όπως οι Εισαγγελίες Ανηλίκων και  οι δικαστικές αρχές.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε: Συμμετέχοντας στο χριστουγεννιάτικο bazaar του Χαμόγελου του Παιδιού που διοργανώνεται στις 19 και 20 Δεκεμβρίου στην Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, όπου θα βρείτε πολλά χριστουγεννιάτικα είδη και άλλα προϊόντα. Αν δεν τα καταφέρετε, μπορείτε να τα δείτε και να τα αγοράσετε online.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των bazaar που διοργανώνει ο οργανισμός εντός και εκτός Αθηνών, δείτε εδώ

Μπορείτε, επίσης να κάνετε δωρεές μέσω τραπεζικής κατάθεσης, μέσω internet ή ακόμα και με μία επίσκεψη στους χώρους του οργανισμού. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή της κλήσης και του sms, από τα οποία μεταφέρεται αυτομάτως ένα συμβολικό ποσό στον οργανισμό. Δείτε αναλυτικά στον σχετικό σύνδεσμο

Αν θέλετε να γίνετε εθελοντής και να στηρίξετε δυναμικά το έργο του, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τα αντίστοιχα τμήματα εθελοντών στο κοντινότερο Χαμόγελο του Παιδιού, εντός και εκτός Αθηνών. 

Για να ενημερωθείτε για τους τομείς εθελοντικής προσφοράς, πατήστε  εδώ.

Τηλέφωνο: 2103306140 και 2103306150.

Διεύθυνση: Ζήνωνος Ελεάτου 10, Μαρούσι.

Για τα υπόλοιπα γραφεία του οργανισμού εκτός της πρωτεύουσας, επισκεφθείτε τον σχετικό σύνδεσμο.

3. Κιβωτός του Κόσμου 

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προστασία της Μητέρας και του Παιδιού. Βοηθά όσα παιδιά βιώνουν την εγκατάλειψη, την αδιαφορία και τον ρατσισμό, είτε από την Ελλάδα είτε από άλλες χώρες. Στόχος του είναι να μην ιδρυματοποιούνται αλλά να παραμένουν με την μητέρα τους και να τους προσφέρει οικονομική ή υλική βοήθεια. Για τα παιδιά που είναι μόνα τους, έχουν δημιουργηθεί τα ειδικά σπίτια φιλοξενίας σε Αθήνα, Πειραιά, Ήπειρο και Χίο. Περισσότερα για την δράση της Κιβωτού μπορείτε να δείτε εδώ

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε: Μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, online δωρεάς ή μέσω τηλεφωνικής κλήσης στο 19888.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσφέρετε εθελοντικό έργο και να βοηθήσετε έμπρακτα στο έργο της, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού και την ειδικότητά σας.

Επιπλέον, η Κιβωτός του Κόσμου θα βρίσκεται στο χριστουγεννιάτικο bazaar στο Christmas Factory στην Τεχνόπολη μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2016.

Τηλέφωνο: 2105141935.

Διεύθυνση: Ζηνοδώρου 3 και Καλλικλέους, Αθήνα. Για την πρόσβαση στα γραφεία της Αθήνας και για τα στοιχεία επικοινωνίας των γραφείων εκτός Αθηνών, δείτε εδώ

4. Γιατροί χωρίς σύνορα

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα είναι μία διεθνής, ανθρωπιστική οργάνωση που στόχο έχει να προσφέρει ιατρική βοήθεια και υγειονομική περίθαλψη σε παιδιά και ενήλικες που το έχουν ανάγκη γιατί έχουν πέσει θύματα βίας, πολέμων ή φυσικών καταστροφών. Δεν λαμβάνει υπόψη της φυλετικά, πολιτικά ή θρησκευτικά κριτήρια. Ενδεικτικά, μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν περιθάλψει πάνω από 10.000 πρόσφυγες στα Δωδεκάνησα.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε: Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, online δωρεά ή τραπεζική επιταγή.
Εναλλακτικά, μπορείτε να οργανώσετε μία εκδήλωση για τους ΓΧΣ για να υποστηρίξετε τη δράση τους και να επικοινωνήσετε το έργο τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Μπορείτε ακόμα να συνδέσετε μία σημαντική στιγμή της ζωής σας, όπως ο γάμος ή η βάπτιση του παιδιού σας με τη δράση των ΓΧΣ, ζητώντας από τους καλεσμένους αντί δώρου να προσφέρουν μία δωρεά στην οργάνωση

Για την εθελοντική συμμετοχή σας σε δράσεις στην Αθήνα και την Ελλάδα,  ακολουθήστε τον σχετικό σύνδεσμο.

Τηλέφωνο: 2105200500.

Διεύθυνση: Ξενίας 15, Αθήνα.

5. Αμυμώνη

Η Αμυμώνη είναι ένα ξεχωριστό σωματείο που προσφέρει βοήθεια σε παιδιά, αλλά και ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή αναπηρίες, όπως ο αυτισμός, οι νευρολογικές διαταραχές και κινητικά προβλήματα. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τα άτομα έτσι ώστε να τα βοηθήσει να αναπτυχθούν και να ανεξαρτητοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε: Συμμετέχοντας στα χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργανώνει ο οργανισμός με χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών του, στο Mall Athens στο Μαρούσι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2016 , καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, και στο Golden Hall τις ίδιες ημέρες και ώρες. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσφέρετε ένα συμβολικό ποσό μέσω τραπεζικής κατάθεσης  ή να γίνετε εθελοντές στο πολύτιμο έργο του οργανισμού.

Τηλέφωνο: 2109631441.

Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης (Πρώην Αμερικανική βάση).

Άλλες δράσεις που μπορείτε να συμμετέχετε:

Στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων μπορείτε να προσφέρετε είδη ρουχισμού, τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα. 

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δέχεται πάσης φύσεως φάρμακα. Γι' αυτό, αν κάνετε ένα «ξεκαθάρισμα» στο οικιακό φαρμακείο σας, μην τα πετάξετε, σε κάποιους συνανθρώπους μας μπορεί να χρησιμεύσουν!

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Εθελοντής Γείτονας που διοργανώνει η Γραμμή Ζωής, θα βοηθήσετε όσους ηλικιωμένους έχουν ανάγκη, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται ακόμα και στην γειτονιά σας!

Στο εθελοντικό δίκτυο Μπορούμε, μπορείτε και εσείς να προσφέρετε τρόφιμα για τα συσσίτια που διοργανώνει καθημερινά σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v