Πώς θα δείχνετε όμορφες σε όλες τις φωτογραφίες

Πώς θα δείχνετε όμορφες σε όλες τις φωτογραφίες

Αρκετά με τις άκομψες στάσεις και τα μισόκλειστα μάτια. Δείτε πώς θα πετυχαίνετε πάντα την τέλεια πόζα για να δείχνετε υπέροχη σε κάθε «κλικ» της φωτογραφικής μηχανής.

Κοιτάξτε προς τα δεξιά

Αμερικανική έρευνα του Πανεπιστημίου Wake Forest αποκάλυψε πως η αριστερή πλευρά του προσώπου είναι συνήθως πιο ελκυστική από την δεξιά, πιθανώς επειδή θεωρείται ως η πλευρά του προσώπου που εκφράζει περισσότερο το συναίσθημα. Για να πετύχετε την τέλεια φωτογραφία προφίλ, κοιτάξτε ελαφρώς στα δεξιά και αποκαλύψτε την «δυνατή» σας πλευρά. Αυτή η στάση μπορεί, ακόμα, να κάνει ένα στρογγυλό πρόσωπο να δείξει πιο λεπτό.

Επιλέξτε προσεκτικά το μακιγιάζ σας

Για τέλεια -έτοιμη για φωτογράφιση- εμφάνιση, πρέπει να αποφεύγετε προϊόντα μακιγιάζ που την επιδερμίδα να γυαλίζει, γιατί με το φλας θα σας κάνουν να δείχνετε άσπρη σαν φάντασμα. Έτσι, αν σκοπεύετε να βαφτείτε για να φωτογραφηθείτε, αμέσως μετά το υγρό foundation, απλώστε μία στεγνή πούδρα που θα μειώσει τα ίχνη «γυαλάδας».

Τονίστε τα καλύτερα στοιχεία σας

Για να δείχνετε εντυπωσιακή στις φωτογραφίες, βεβαιωθείτε ότι δίνετε έμφαση στα αγαπημένα σας φυσικά στοιχεία: Τονίστε, για παράδειγμα, τα μάτια σας με έντονο eyeliner ή ψεύτικες βλεφαρίδες ή δώστε περισσότερο όγκο στα χείλη με ένα φωτεινό κραγιόν. Αν η φωτογραφία είναι ολόσωμη, επιλέξτε ένα ρούχο που ξέρετε πως κολακεύει την σιλουέτα σας και αναδεικνύει τα φυσικά χρώματά σας.

Μην κοιτάτε τον φακό

Αν δεν θέλετε να εμφανίζεστε με μισόκλειστα μάτια στις φωτογραφίες, φροντίστε να αποφεύγετε να κοιτάτε ευθεία στον φακό και προσπαθήστε να στρέψετε το βλέμμα λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω, προκειμένου να αποφύγετε το εκτυφλωτικό φλας.

Αποφύγετε τα «κόκκινα μάτια»

Τα «κόκκινα μάτια» στις φωτογραφίες προκαλούνται από την αντανάκλαση του φωτός στο πίσω μέρος του ματιού. Όσοι έχουν μεγάλες κόρες οφθαλμών αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό συχνότερα. Αν το να αποφύγετε να κοιτάτε ευθέως τον φακό δεν δουλέψει στην περίπτωση αυτή, φροντίστε τουλάχιστον οι φωτογραφίες αυτές να ληφθούν σε περιβάλλον με δυνατά φώτα. Εναλλακτικά, μπορείτε εσείς να κοιτάξετε κάποιο έντονο φως, πριν βγάλετε την φωτογραφία, για να μικρύνετε με φυσικό τρόπο τις κόρες των ματιών σας.

Εξαφανίστε το «διπλοσάγωνο»

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μία φωτογραφία –και μάλιστα δημοσιευμένη στο Facebook- που να σας κάνει να δείχνετε σα να έχετε διπλοσάγωνο. Κι όμως, μπορεί να συμβεί σε όλους. Για να το αποφύγετε επιβεβαιώστε πως η φωτογραφική μηχανή βρίσκεται λίγο πάνω ή ακριβώς στο ύψος των ματιών σας. Επιπλέον, προσπαθήστε να σηκώσετε λίγο το κεφάλι σας και να τεντώσετε το σαγόνι σας προς τα έξω. Για να είστε βέβαιες για το αποτέλεσμα, προβάρετε πρώτα την στάση αυτή στον καθρέφτη.

Αποφύγετε το απευθείας φως

Ίσως να μην είναι πάντα εύκολο και, αν δεν είστε επαγγελματίας μοντέλο είναι σχεδόν απίθανο να το προσέξετε, πάντως έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι το φως που έρχεται απευθείας από πάνω σας μπορεί να δημιουργήσει παραμορφωτικές σκιές στο πρόσωπο και το σώμα σας. Προτιμήστε να σας φωτογραφίζουν σε μέρη με πιο απαλό φωτισμό, ενώ, αν είστε σε εξωτερικό χώρο, πηγαίνετε στην σκιά.

Ποζάρετε ως επαγγελματίας

Αν ποζάρετε για ολόσωμη φωτογραφία, δοκιμάστε την κλασική στάση που επιλέγουν οι celebrities: Στρέψτε το σώμα σας κατά τρία τέταρτα προς την φωτογραφική, με τον έναν ώμο πιο κοντά στην φακό και το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Αυτό θα σας κάνει να δείξετε αυτομάτως πιο αδύνατη, από το να σταθείτε ευθεία, κοιτώντας την φωτογραφική. Φροντίστε να κρατάτε την πλάτη σας στην ευθεία, με τους ώμους προς τα πίσω και το στομάχι ελαφρώς ρουφηγμένο.

Το τέλειο χαμόγελο

Πολλοί από εμάς επικεντρωνόμαστε στο στόμα μας όταν μας ζητούν να χαμογελάσουμε. Το πραγματικό χαμόγελο, όμως, βρίσκεται στα μάτια. Αν θέλετε να δείχνετε πραγματικά χαρούμενη στις φωτογραφίες, σκεφτείτε κάτι που σας κάνει να νιώθετε έτσι και αυτόματα θα έχετε το πιο ειλικρινές σας χαμόγελο. Επίσης, για να βελτιώσετε το χαμόγελό σας φροντίστε τα δόντια σας. Αν αυτά δεν είναι σε καλή κατάσταση, αποφύγετε τα πλατιά χαμόγελα. Τέλος, αν έχετε μικρά μάτια προσπαθήστε να μην χαμογελάτε με ένταση, γιατί θα τα κάνουν να δείχνουν ακόμα μικρότερα.

Εξασκήστε τη στάση σας

Αν πραγματικά θέλετε να πετύχετε την τέλεια φωτογραφία, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι εξασκηθείτε εκ των προτέρων μπροστά σε έναν καθρέφτη, δοκιμάζοντας διαφορετικές γωνίες του προσώπου και του σώματός σας. Και φυσικά, θυμηθείτε την «καλή» σας στάση όταν έρθει η ώρα του… κλικ!

Πηγή: iVillage

v