Μάθετε πότε αρχίζουν οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Μάθετε πότε αρχίζουν οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Δεν έχει τελειώσει καλά- καλά η σχολική χρονιά και η προετοιμασία για το επόμενο σχολικό έτος αρχίζει από τώρα! Συγκεκριμένα όσοι γονείς έχουν παιδιά που από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα «μπουν» σε τάξη νηπιαγωγείου ή θα φοιτήσουν στην Πρώτη Δημοτικού, θα πρέπει να προχωρήσουν στην εγγραφή του παιδιού στους σχετικούς καταλόγους. H διαδικασία των εγγραφών ξεκινά από την προσεχή Τρίτη, 1η Ιουνίου και τελειώνει είκοσι μέρες αργότερα, στις 21 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τις εγγραφές στα νηπιαγωγεία είναι:

1. Πιστοποιητικό γέννησης δήμου ή κοινότητας (δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση του εγγράφου από γονείς και κηδεμόνες, αφού θα ζητηθεί απευθείας από τα νηπιαγωγεία μέσω του συστήματος Myschool του ΥΠ.Π.Ε.Θ.)

2. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή άλλου στοιχείου που βεβαιώνει ότι έχει υποβληθεί σε όλα τα απαραίτητα εμβόλια.

3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Για νήπια που θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο ίδιο νηπιαγωγείο δεν χρειάζεται καινούριο Ατομικό Δελτίο Υγείας.

4. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή του κηδεμόνα ή κάποιο άλλο στοιχείο, σύμφωνα με την κρίση του Προϊσταμένου του Νηπιαγωγείου, που να αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου.

5. Δήλωση του γονέα πως παίρνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου από τον χώρο.

Στην Πρώτη Δημοτικού, διευκρινίζεται ότι θα γίνουν δεκτά όσα παιδιά γεννήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2010 έως την 31η Δεκεμβρίου 2010. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

1. Πιστοποιητικό γέννησης δήμου ή κοινότητας (δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση από τον γονέα ή τον κηδεμόνα).

2. Βεβαίωση παρακολούθησης του Νηπιαγωγείου.

3. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή άλλου στοιχείου που βεβαιώνει ότι ο μαθητής έχει υποβληθεί σε όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια.

4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών που καταρτίζεται και συμπληρώνεται από γιατρούς του Εθνικού Δικτύου Υγείας, των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ ή ιδιώτες γιατρούς, που δεν έχουν σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία, με τις εξής ειδικότητες: παιδίατροι, γενικοί ιατροί και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, παθολόγοι.

Σε ειδικές περιπτώσεις , και συγκεκριμένα σε νησιωτικές, ορεινές ή δυσπρόσιτες περιοχές – το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή μπορεί να συμπληρωθεί και από άλλους γιατρούς.  

5.  Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου, αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

Αν και είναι ακόμα νωρίς, καλή αρχή σε όλα τα… Πρωτάκια και υπομονή στους γονείς τους!

Πηγή: Dikaiologitika.gr


v