Πώς είναι να ξέρεις ότι δεν θα δεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν...

Πώς είναι να ξέρεις ότι δεν θα δεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν...

Οι περισσότερες μαμάδες ζουν καθημερινά μία τρέλα: προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με το νοικοκυριό, τη δουλειά και φυσικά την ανατροφή των παιδιών! Το άγχος, οι υποχρεώσεις και η κούραση κάποιες φορές τις καταβάλλουν τόσο πολύ που ίσως – έστω και λίγες στιγμές, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα- ξεχνούν πόσο ευλογημένες είναι που έχουν δίπλα τους τα παιδιά τους και που θα τα δουν να μεγαλώνουν και να φτιάχνουν τις δικές τους οικογένειες. Υπάρχουν και κάποιες μαμάδες, όμως, που ξέρουν πως, όσο και αν προσπαθούν, ό,τι και να κάνουν, το πιθανότερο είναι να αποχαιρετήσουν τα παιδιά τους πολύ πιο σύντομα. Μία εξ αυτών είναι η Emmah Money, μία γυναίκα που πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια και που, ενώ γνωρίζει ότι ο χρόνος κυλά αντίστροφα για εκείνη, κάνει τα πάντα για να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της και να ευχαριστιέται το κάθε λεπτό μαζί τους. Διαβάστε την ιστορία της και θα καταλάβετε…

Η Emmah πάσχει από κυστική ίνωση, μία σοβαρή ασθένεια που καταστρέφει τους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα. Μάλιστα, όταν γεννήθηκε οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς ότι δεν θα ζούσε παραπάνω από πέντε χρόνια. Ακόμα και αν, με έναν ανεξήγητο λόγο τα κατάφερνε, δεν θα μπορούσε να κάνει παιδιά. Σήμερα, είναι μια 28χρονη μαμά δύο παιδιών. Αυτό που κατάφερε μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα μικρό θαύμα, αφού έφερε στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό την τρίχρονη σήμερα κόρη της, Ayvah και τον ενός έτους γιο της, Logan.

Η πρώτη της εγκυμοσύνη ήταν ομαλή, στη δεύτερη όμως αντιμετώπισε περισσότερες δυσκολίες. «Μπήκα στο νοσοκομείο όταν ήμουν έγκυος 37 εβδομάδων. Δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη χωρίς να βήξω», αναφέρει χαρακτηριστικά η Emmah σε συνέντευξή της.



Το πιο δύσκολο να αποδεχτεί ένας ασθενής με κυστική ίνωση αλλά και η οικογένειά του,  δεν είναι οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά το προσδόκιμο ζωής. Αν και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και απ’ ότι φαίνεται η Emmah έχει ήδη βγει νικήτρια διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των γιατρών, το προσδόκιμο ζωής της δεν ξεπερνά τα 37 χρόνια – με την πλειοψηφία των ασθενών της κυστικής ίνωσης να φτάνει μέχρι τα είκοσι ή τα τριάντα έτη.


Η δυνατή αυτή μαμά παλεύει καθημερινά με τα συμπτώματα της ασθένειάς της ενώ παράλληλα μεγαλώνει δύο μικρά παιδιά.

Όπως αναφέρει στη σελίδα της στο Facebook, η Αυστραλέζα μαμά παίρνει καθημερινά αντιβιοτικά, κάνει τρεις φορές την ημέρα φυσικοθεραπεία και υπομένει μια ισχυρή θεραπεία με αντιβίωση αρκετές φορές μέσα στον χρόνο, μία θεραπεία που απαιτεί ο ασθενής να είναι συνδεδεμένος με μια αντλία 24 ώρες την ημέρα για τρεις εβδομάδες συνεχόμενα.

«Κάνω προσπάθεια απλά και μόνο για να παραμείνω υγιής.», επισημαίνει σε συνέντευξή της, τονίζοντας ότι η υγεία της είναι το ίδιο σημαντική με την υγεία των παιδιών της, γιατί έτσι μόνο θα καταφέρει να είναι δίπλα τους και να τα προσέχει. «Τα παιδιά μου είναι το κίνητρό μου, είναι ο λόγος που υπομένω τις θεραπείες. Είναι ο λόγος που με βοηθά να συνεχίσω.»



Η ίδια έχει τόση δύναμη ψυχής που αρνείται να σταματήσει να σχεδιάζει τη ζωή της, αν και ξέρει πως τα 37 χρόνια πλησιάζουν. «Ελπίζω ότι θα καταφέρω να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν και να καμαρώσω τα εγγόνια μου. Θέλω να είμαι εδώ όταν βρεθεί η θεραπεία για την κυστική ίνωση. Θέλω να είμαι αυτή που θα λέει περήφανα πως νίκησε αυτή την ασθένεια και πως επιτέλους απελευθερώθηκε από τα δεσμά της.»

Αν και οι περισσότεροι ίσως σκεφτούμε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, εκείνη έκανε σαφές ότι η ασθένειά της δεν την έχει σημαδέψει, ότι δεν είναι αυτό που την χαρακτηρίζει. Αντίθετα, κάτι άλλο είναι που την καθορίζει…. «Η μητρότητα είναι απίστευτη. Είναι η πιο δύσκολη αλλά και η πιο όμορφη δουλειά στον κόσμο.»

Μάλλον θα πρέπει να σταματήσουμε να παραπονιόμαστε, να κοιτάξουμε την οικογένειά μας και να σκεφτούμε πόσο τυχεροί είμαστε που θεωρούμε δεδομένο κάτι που άλλες μαμάδες θα χάσουν, κάτι που άλλα παιδιά θα χάσουν… Ας ευχηθούμε ότι η Emmah θα διαψεύσει και πάλι τους γιατρούς και θα κάνει το δεύτερο μικρό της θαύμα: θα καμαρώσει τα παιδιά της να μεγαλώνουν και θα γίνει γιαγιά!

Πηγή: Popsugar.com

v