Το γράμμα που άφησα στον άντρα μου πριν φύγω για Σαββατοκύριακο

Το γράμμα που άφησα στον άντρα μου πριν φύγω για Σαββατοκύριακο

Η Μέγκαν Όουσερ είναι μία περήφανη μητέρα έξι μικρών κοριτσιών, που η ανατροφή και η φροντίδα τους της στέρησε τη χαρά των διακοπών για πολλά χρόνια. Όταν, λοιπόν, αποφάσισε να τ’ αφήσει όλα και να φύγει για ένα χαλαρωτικό σουκού με τις φίλες της, ο κλήρος να προσέχει την οικογένεια έπεσε στον άντρα της. Για να τον «εμψυχώσει», εκείνη, του έγραψε ένα πολύ ενδιαφέρον γράμμα...

«Φίλτατε σύζυγε,

Σου γράφω αυτό το γράμμα, όχι από φόβο, αλλά από αγάπη. Ήθελα να σου πω μερικά πραγματάκια πριν το σαββατοκύριακο σε βρει μοναχό σου… με “τους άλλους”. Η νύχτα, ημέρα, η ώρα του πρωϊνού και του μεσημεριανού, ίσως σου φανούν σαν την ΚΟΛΑΣΗ, αλλά με τον Σατανά να μοιάζει σαν το “Μικρό μου Πόνυ” σε σύγκριση με “τους άλλους”.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή…

Όταν επιστρέψεις απ’ τη δουλειά, δεν πρόκειται να δεις κάτι τρομερό. “Οι άλλοι” θα χοροπηδούν και θα σε αγκαλιάσουν, ενθουσιασμένοι που είσαι πάλι κοντά τους. Σου υπόσχομαι, όμως, ότι αυτό δε θα κρατήσει για πολύ. Ακόμη και κατά την περίοδο που έχουν σχολείο, η ώρα αυτή είναι γνωστή ως “ή ώρα της κόλασης”. Σύντομα, “οι άλλοι” θ’ αρχίσουν να μαλώνουν για ό,τι τους κατέβει και για τα πάντα, με την Κουίν και την Πένυ να είναι οι συνήθεις υποκινητές. Η Κουίν θα τσαντιστεί που η Πένυ θα έχει φορέσει το φόρεμά της με την Έλσα και η Πένυ θα τσαντιστεί επειδή η Κουίν θα την αποκαλεί διαρκώς Άννα. Επίσης, η Πένυ δεν θα θέλει να κοιμηθεί με τίποτα, αλλά αυτά θα τα πούμε αργότερα.

Το δείπνο θα είναι ένα μαρτύριο. Η Μπέιλι θα θέλει πίτσα, ενώ η Χάρπερ θα θέλει χοτ-ντογκ. Η Κουίν θα κλάψει μόλις ακούσει τη λέξη χοτ-ντογκ και θα ζητήσει επίμονα mac-n-cheese (αλλά όχι το πορτοκαλί ή το άσπρο, μόνο το μωβ). Κι αφού δε θα’ χουμε μωβ, θα ζητήσει τοστ. Εσύ θα έχεις ήδη να ετοιμάζεις mac-n-cheese για την Πένυ, που μόλις ακούσει την Κουίν να ζητάει τοστ, θα θέλει κι εκείνη το ίδιο. Αργότερα, θα πετάξεις το mac-n-cheese μόλις θυμηθείς ότι η Μπέιλι αρρώστησε πριν 5 χρόνια απ’ το πορτοκαλί, ενώ η Χάρπερ προτιμά το λευκό. Επίσης, θα ξεχάσεις εντελώς τη Χάρπερ μιας και η φίλη της η Λίλυ θα περάσει και θα την πάρει να πάνε για βόλτα στη γειτονιά.

Τελικά, θα φάτε όλοι δημητριακά και η Λίλυ θα περάσει ξανά για να ζητήσει τσιρότα.

Σίγουρα, θα θες ν’ αράξεις και να χαλαρώσεις μετά το δείπνο που έγινε πρωϊνό, αλλά πρόσεξε καλά. Πριν το καταλάβεις στο σπίτι θα πέσει απόλυτη ησυχία. Τότε, θ’ αντιληφθείς ότι το τρίχρονο έχει αποκοιμηθεί σε κάποια γωνιά. ΜΗΝ αφήσεις το τρίχρονο να κοιμηθεί ακόμη γιατί την έβαψες. Αν συμβεί αυτό, θα ξυπνήσει και δε θα ξανακοιμηθεί πριν τις 1.30. Καθόλου βολικό, αν σκεφτείς ότι εσύ κοιμάσαι στις 9.30 και ξυπνάς στις 5 το πρωί.

Πάμε παρακάτω.

Εντωμεταξύ, η Λίλυ θα βρίσκεται ακόμη εκεί κι εσύ θ’ αναρωτιέσαι που στο διάολο είναι οι γονείς της.

Ώρα για ύπνο…

Καλή. Τύχη. Φίλε μου.

Πυτζάμες; Ξέχνα τις πυτζάμες. Μη διανοηθείς καν να βάλεις οτιδήποτε στην Πένυ πέρα από ένα νυχτικό. Κι αν δε μπορείς να βρεις ποιο, συνέχισε να ψάχνεις. Θα ζητήσει εκείνο με τη Μίνι Μάους, αλλά μόλις της το βάλεις θ’ αρχίσει να ουρλιάζει απ’ τον πόνο επειδή “τα μανίκια της πονάνε τα χέρια”. Απλώς, φέρε εκείνο με την Έλσα. Θα είναι χιλιοβρώμικο, αλλά και τι έγινε; Τι ίδιο κι εκείνη. Δεν μπορώ καν να θυμηθώ την τελευταία φορά που με άφησε να την πλύνω με σαπούνι.

Καλύτερα άσε την Πένυ να κοιμηθεί στον καναπέ μαζί σου. Η Κουίν, η Χάρπερ και η Μπέιλι θα κοιμηθούν χωρίς πολλά πολλά. Λίγο αργότερα, όμως, λες και τα μικρά στοματάκια τους έχουν πάρει φωτιά αφού έχουν περπατήσει 800 μίλια μέσα στη Σαχάρα, θα έρχονται μία-μία, κάθε 5 λεπτά, και θα ζητάνε νερό. Μην αφήσεις ΚΑΜΙΑ να πιει απ’ την κούπα της Κουίν με την Έλσα γιατί, αν τη δει, θα γίνει Τούρκος.

Στο τέλος θα πάρεις την Πένυ στο κρεβάτι μαζί σου, νομίζοντας ότι είναι καλή ιδέα. Χα χα χα χα χα! Καλύτερα να κοιμηθείς δίπλα στον Εβάντερ Χόλιφιλντ όταν έχει τα κέφια του.

Δοκίμασε, λοιπόν, να την βάλεις στο κρεβάτι. Δώστης το iPad. Είναι σωτήριο, στο υπόσχομαι. Φρόντισε, όμως, να χαμηλώσεις την ένταση και τη φωτεινότητα. Και μην ξεχάσεις τον ιονιστή. Γέμισέ τον αιθέρια έλαια, 2 σταγόνες “Peace and calming”, 1 σταγόνα λεβάντα και 1 “Stress away”. Αν εκείνη τη μέρα ήταν πολύ άτακτη, βάλε και λίγο λιβάνι.

Ρύθμισε το φωτάκι στο ΜΩΒ. Για τον Χριστό, μην ξεχάσεις το μωβ. Αν το βάλεις στο μπλε, η μικρή θα κάνει λες τα μάτια της είδαν τον ήλιο. Και το κυπελάκι της, θυμήσου το οπωσδήποτε. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Θα πιει λίγο νερό και θα σου ζητήσει να το βάλεις στο κομοδίνο της -5 λεπτά αργότερα θα σε ξαναφωνάξει για το υπόλοιπο. Ύστερα θα σε φωνάξει ΞΑΝΑ για να το βάλεις πάλι στο κομοδίνο. Και σίγουρα, γύρω στις 3 θα ξυπνήσει φωνάζοντας ότι κάποιος της έκλεψε το ποτηράκι. Γέμισε το πάλι και προσευχήσου να ξανακοιμηθεί. Α, ναι, και τον ανεμιστήρα. Μην ξεχάσεις τον ανεμιστήρα της γιατί η μικρή ιδρώνει σαν ποδοσφαιριστής.

Πρωϊνό. Χα! Το ίδιο απολαυστικό με το δείπνο και κάτι παραπάνω. Πιες καφέ. ΠΟΛΥ καφέ. Θα τον χρειαστείς. Η Πένυ μπορεί να θέλει δημητριακά ή και τοστ. Ότι κι αν γίνει όμως… ΑΣ' ΤΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΗΣ. Δεν είναι καθόλου απίθανο, η Κουίν να έχει το ΑΠΟΛΥΤΟ κουτάλι και η Πένυ να σου γκρινιάζει ότι της έδωσες το χειρότερο κουτάλι απ’ όλους. Κάποιες φορές της δίνω ένα πηρούνι (το καλύτερο) και αντιστρέφω το κλίμα. Το πρωϊνό θα είναι τέτοιο χάος που θα ξεχάσεις να φας κι η καφείνη θ’ αρχίσει να σε χτυπάει στα νεύρα.

Η ώρα του μεσημεριανού πλησιάζει.

Α, να μην το ξεχάσω… σε περίπτωση που είχες τίποτα δουλειές να κάνεις αυτό το σουκού, καλή τύχη. Η Κουίν κλαίει κάθε 5 λεπτά και η Πένυ κάνει σα να καίγεται ο οισοφάγος της κάθε 5 δευτερόλεπτα. Θα ζητά διαρκώς νερό και θα πηγαίνει συνέχεια τουαλέτα. Κάπου κάπου πάει μόνη της, μα άλλες φορές την πιάνει η αχρηστίλα της και γκρινιάζει για τα πάντα. Ένα από αυτά είναι ότι το εσώρουχό της την ενοχλεί. Να έχεις πολλά εσώρουχα καβάντζα. Και μιας και με έβαλες να ξεφορτωθώ σχεδόν όλα τα ποτηράκια της εκτός από 2… μάλλον θα τα χάσει. Καλό ψάξιμο, λοιπόν.

Φιλιά.

Η σύζυγος.» 

v