Δημοτικό σχολείο στα Χανιά μετατρέπεται σε… μαγική πολιτεία χρωμάτων!

Δημοτικό σχολείο στα Χανιά μετατρέπεται σε… μαγική πολιτεία χρωμάτων!

Ποιος από εμάς δεν θυμάται τα διαλείμματα στην αυλή του δημοτικού σχολείου, όταν η θέα που βλέπαμε ήταν οι ψηλοί άσπροι τοίχοι και τα κάγκελα που μας χώριζαν από τον έξω κόσμο; Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου των Χανίων φαίνεται ότι είναι πιο τυχεροί από εμάς αλλά και τα παιδιά μας αφού, όταν βγαίνουν στην αυλή, κάνουν ένα ταξίδι στην… δική τους μαγική πολιτεία.

Χρώματα, κάστρα, πύργοι και πολλά άλλα παραμυθένια στοιχεία κοσμούν τους τοίχους του σχολείου και κάνουν το διάλειμμα των μικρών μας φίλων ξεχωριστό! Τα εύσημα γι’ αυτή την πρωτότυπη ενέργεια πρέπει να δοθούν στη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, κ. Μαρία Κληματσάκη αλλά και στον καλλιτέχνη Πέτρο Πολυχρονάκη που έκανε πραγματικότητα αυτή την ιδέα. Η ίδια πρωτοβουλία είχε πραγματοποιηθεί και στο 9ο Δημοτικό σχολείο Χανίων με πρωτοστάτη πάλι τον ίδιο καλλιτέχνη, ο οποίος φαίνεται ότι έχει παράδοση στο να χαρίζει χρώμα και χαμόγελα στους μαθητές!

Αυτές οι «πινελιές» κάνουν μοναδικό το ελληνικό σχολείο πιο χαρούμενο και λιγότερο μουντό, κάτι που έχουν ανάγκη τα παιδιά στη σημερινή εποχή. Γι’ αυτό, τέτοιες πρωτοβουλίες, ακόμα κι αν φαίνονται ασήμαντες, πρέπει να επικροτούνται. Εξάλλου, ακόμα και η μάθηση θέλει λίγη φαντασία…

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το newsone.gr

Πηγές: dinfo.gr και haniotikanea.gr

 

v