Το μικρότερο νεογέννητο στον κόσμο που κατάφερε να επιζήσει!

Το μικρότερο νεογέννητο στον κόσμο που κατάφερε να επιζήσει!

Όσοι γονείς έχουν φέρει στον κόσμο ένα πρόωρο μωρό, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει να αγωνιάς για το αν θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή και για το ποια θα είναι η κατάσταση της υγείας του. Ένα τέτοιο περίπου συναίσθημα βίωσε ένα ζευγάρι από την Γερμανία, που υποδέχτηκε πολύ νωρίς την κόρη τους, την μικρή Emilia. Η ιστορία της θυμίζει την ιστορία κάθε πρόωρου μωρού.

Μόλις στις 25 εβδομάδες κύησης, δηλαδή στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της, η μητέρα της Emilia υποβλήθηκε σε έκτακτη καισαρική, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μωρό δεν τρεφόταν σωστά μέσω του πλακούντα -μια επιπλοκή που θα ήταν μοιραία για το έμβρυο. Αν και οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν έτσι κι αλλιώς ελάχιστες, οι γονείς της αποφάσισαν ότι έπρεπε να της δώσουν την ευκαιρία να παλέψει για τη ζωή της!

Όταν γεννήθηκε το κοριτσάκι ζύγιζε μόλις 227 γραμμάρια, περίπου όσο μια μικρή στρογγυλή πιπεριά και τα ποδαράκια της είχαν το μέγεθος ενός νυχιού. Παρά τις πιθανότητες που δεν ήταν με το μέρος της, η Emilia τα κατάφερε! Σήμερα, είναι 9 μηνών και ζυγίζει 3 κιλά.

Τελικά, αποδεικνύεται ότι κάποιες φορές τα πιο μικρά πλασματάκια έχουν την περισσότερη δύναμη… Οι παρακάτω φωτογραφίες το αποδεικνύουν:

Πηγή: Hotmomsclub.com

v