17 αντικείμενα που δεν ξέρατε ότι έχουν… ημερομηνία λήξης

17 αντικείμενα που δεν ξέρατε ότι έχουν… ημερομηνία λήξης

Πάντα ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης στα τρόφιμα, το γάλα και τα ποτά για είμαστε σίγουροι ότι δεν θα καταναλώσουμε κάτι «χαλασμένο». Δεν κάνουμε το ίδιο, όμως, και για κάποια αντικείμενα στο νοικοκυριό που νομίζουμε ότι… «ζουν» για πάντα, ή τουλάχιστον ότι μέχρι να χαλάσουν εμφανώς. Δείτε για πόσο διάστημα μπορείτε να χρησιμοποιείτε διάφορα καθημερινά αντικείμενα που μέχρι τώρα δεν είχατε σκεφτεί ότι κάποτε λήγουν.

1. Μαξιλάρια: έχουν 2-3 χρόνια ζωής. Μετά γίνονται πόλος έλξης για τα ακάρεα ενώ χάνουν το σχήμα τους και μπορεί να σας προκαλέσουν πόνους στο λαιμό.

2. Παντόφλες: 6 μήνες. Στο διάστημα αυτό φροντίστε να τις πλένετε καλά γιατί, όπως και τα παπούτσια, «τραβούν» τους μύκητες.

3. Σφουγγάρια μπάνιου: 2 εβδομάδες. Το καταφύγιο των μυκήτων και της υγρασίας!

4. Πετσέτες: από 1 έως 3 χρόνια. Τα βακτήρια «φωλιάζουν» στις πετσέτες, ακόμα και αν τις πλένουμε συχνά.

5. Βούρτσες μαλλιών: 1 χρόνος ζωής. Οι βούρτσες πρέπει να πλένονται κάθε εβδομάδα και να αντικαθίστανται κάθε χρόνο.



6.  Άρωμα: από 2 έως 3 χρόνια. Από τη στιγμή που θ’ ανοίξετε το μπουκάλι του, μετράει δύο χρόνια ζωής. Αν το κρατήσετε κλειστό στο νεσεσέρ σας, προσθέστε ακόμα έναν χρόνο.

7. Σουτιέν: από 1 έως 2 χρόνια. Με τη συχνή χρήση και το πλύσιμο, χάνουν το σχήμα και την ελαστικότητά τους ενώ μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα άβολα στην εφαρμογή.

8.  Αθλητικά παπούτσια: 1 χρόνος ζωής. Μετά από 200 χιλιόμετρα, τα παπούτσια δεν μας προσφέρουν την υποστήριξη που χρειαζόμαστε, με αποτέλεσμα να καταπονούνται οι αρθρώσεις μας.

9.  Μπαχαρικά: από 1 έως 3 χρόνια. Τα μπαχαρικά χάνουν τη μυρωδιά και την έντονη γεύση τους μετά από κάποιο διάστημα.

10.  Αλεύρι: 6 μήνες ζωής για το απλό αλεύρι και 1 χρόνος για το αλεύρι υψηλής ποιότητας.

11.  Πιπίλες του μωρού: από 2 έως 5 εβδομάδες. Οι πιπίλες από λάτεξ πρέπει να αντικαθίστανται συχνά γιατί το υλικό τους είναι ευαίσθητο και δημιουργούνται «ρωγμές» στις οποίες… εγκαθίστανται βακτήρια.



12. Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου: από 6 έως 10 χρόνια. Το πλαστικό και ο αφρός που περιέχει το καθισματάκι αρχίζουν φθείρονται, το κάθισμα χάνει το σχήμα του κι έτσι δεν προστατεύει πια επαρκώς το παιδί.

13.  Πυροσβεστήρες: έως 15 χρόνια  εκτός αν παρατηρήσετε κάποια εμφανή βλάβη.

14.  Πολύμπριζα: από 1 έως 2 χρόνια. Κάθε πολύμπριζο έχει συγκεκριμένες «αντοχές». Αν τις ξεπεράσει, μπορεί να προκαλέσει άλλα, πιο σημαντικά προβλήματα.

15.  Απολυμαντικά: έως 3 μήνες. Μετά το διάστημα αυτό, χάνουν την αποτελεσματικότητά τους.

16.  Αντικουνουπικά: 2 χρόνια ζωής. Έπειτα, απλώς δεν θα κάνουν δουλειά. 

17.  Οδοντόβουρτσες: έως 3 μήνες, εκτός αν οι «τρίχες» της φθαρούν πιο σύντομα. Επίσης, φροντίστε να τις αντικαθιστάτε μετά από κάποιο κρύωμα ή αρρώστια γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα την… ξαναπεράσετε!

Πηγή: Brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v