Να ανήκεις σε μια μεγάλη, αγαπημένη οικογένεια σημαίνει...

Να ανήκεις σε μια μεγάλη, αγαπημένη οικογένεια σημαίνει...

Οικογένεια σημαίνει συνεχής προσπάθεια, συμβιβασμοί, κούραση αλλά και πολλή αγάπη. Μεγάλη οικογένεια σημαίνουν όλα αυτά στο… άπειρο! Αν ξέρετε πώς είναι να φοράτε τα ρούχα της μεγάλης σας αδελφής, να μην μπορείτε να φάτε πάντα δεύτερο κομμάτι γλυκό γιατί τελείωνε γρήγορα ή να μην βρίσκετε ποτέ ησυχία στο σπίτι σας, τότε θα καταλάβετε τι εννοούμε. Το Brightside δημοσίευσε κάποια τρυφερά σκίτσα που δείχνουν τα γλυκά «μαρτύρια» του να ανήκεις σε μια μεγάλη οικογένεια. Κι όμως, καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα: ότι η «τρέλα» της μεγάλης οικογένειας αξίζει την κάθε της στιγμή!

1. Όταν αφήνεις στην κουζίνα κάτι για να το καταναλώσεις αργότερα, το πιθανότερο είναι ότι μετά δεν θα το βρεις. Όλο και κάποιος θα σε προλάβει…



2. Ένα διήμερο στην εξοχή μετατρέπεται σε κανονική εκστρατεία. Τα απαραίτητα των γονιών και των παιδιών και τα... υπερ- μεγέθη παιχνίδια κάνουν το αυτοκίνητο να «αναστενάζει» από το βάρος- και τον μπαμπά που παλεύει να τα χωρέσει όλα στο πορτ- μπαγκάζ!



3. «Ποιος θέλει δεύτερη μερίδα;»: Μια ερώτηση- παγίδα που κάθε νοικοκυρά θα πρέπει να σκέφτεται διπλά και να έχει υπολογίσει ότι το… refill φτάνει για όλους. Το πιθανότερο είναι ότι εκείνη στερείται το πιάτο της για να το μοιραστούν οι υπόλοιποι, κι ας μην το μάθουν ποτέ. 

4. Κάτι που ισχύει για κάθε –μικρή ή μεγάλη- οικογένεια: όταν η γιαγιά ανακατεύεται με το φαγητό, διαπιστώνει κάθε φορά ότι «Τα παιδιά δεν τρώνε καθόλου! Πολύ αδύνατα θα γίνουν. Πρέπει να προσέχεις περισσότερο τι τρώτε!».



5. Λίγα μόνο λεπτά αρκούν για να τελειώσει η πίτσα. Και αυτός που πληρώνει είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μείνει παραπονεμένος, αφού δεν θα έχει μείνει ούτε ψίχουλο.



6. Ειδικά αν είσαι κορίτσι, ανακρίνεσαι από μαμά- μπαμπά- γιαγιά για την επικείμενη έξοδό σου. Το ντύσιμο, η ώρα που θα γυρίσεις και το κλασικό «Βάλε καμιά ζακέτα πάνω σου, θα κρυώσεις» περνούν από χίλια κύματα.

Από τη φωτογραφία λείπει η μεγάλη αδελφή που ζητά επίμονα από τη μικρή να της δώσει το φόρεμά της πίσω. Σας θυμίζει κάτι;



7. Η θέση ακόμα και στο σαλόνι του σπιτιού σου ποτέ δεν είναι σίγουρη, αφού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να καταληφθεί από όλους τους υπόλοιπους.

8. Η ώρα της τηλεόρασης μετατρέπεται σε έναν μικρό… πόλεμο. Τα γούστα συγκρούονται και η μάχη για το τηλε-κοντρόλ παίρνει φωτιά.



9. Σε κάθε οικογένεια, η μαμά έχει έναν σκοπό: να κρατά τους πάντες χορτάτους- τουλάχιστον όσο είναι όλοι σπίτι κι αυτό περνά απ’ το χέρι της. Το αν το μετανιώνει στο τέλος είναι άλλο θέμα.



10. Μπορεί όλοι να… βάζουν το χεράκι τους στην ακαταστασία, όμως στο τέλος μόνο η μαμά είναι εκείνη που καταλήγει να καθαρίζει τα πάντα.



11. Στο τέλος, ένα είναι το μόνο σίγουρο: ότι η αγάπη και η ζεστασιά που σου δίνει η οικογένεια τα νικά όλα. Και τότε, ξεχνάς τα πάντα…

v